After Eight-juustokakku

Heippa! Täällä palaudutaan vähitellen joulukuplasta ja valmistaudutaan uuden vuoden viettoon. Meillä oli aivan ihana joulu, josta löytyykin paljon kuvia Instagramin puolelta tarinoista. Joulu vietettiin perheen ja läheisten kanssa. Tänä vuonna saatiin myös veljeni tyttärensä kanssa suomeen joulun viettoon, mikä olikin ihan huippua! Jouluruokaa, ulkoilua, riisipuuroa ja lastenohjelmia, saunomista, glögihetkiä, yhdessä oloa ja herkuttelua. Joulupukkikin kävi ja toi paljon kivoja paketteja.

Tein meille pikkujouluihin tarjolle tätä ihanaa After Eight-juustokakkua, joka oli niin herkkua että samaa pyydettiin myös joulupöytään. Törmäsin kakkuun Tarun Taikakakut blogissa ja myöhemmin löysin vielä tämän Suklaapossun version, jossa kakku on tehty tummasta After Eight-suklaasta ilman liivatetta.

Tässä alla oma versioni, jossa on After Eightien lisäksi sulatettuna myös maitosuklaata ja tummaa suklaata. Kakku maistuu taivaalliselta. Juuri sopivassa suhteessa suklaata ja minttua. Kakun koostumus on ihanan pehmeä ja koristeeksi riittää erilaiset suklaanamit ja muutamat After Eight-suklaat.



After Eight-juustokakku vuoka 24cm

Pohja:

175g suklaatäytekeksejä

3rkl maitoa

  1. Murskaa keksit täytteineen. Sekoita joukkoon maito ja painele muruseos vuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

 

Täyte:

4 liivatelehteä

0,5dl vettä

300g maustamatonta tuorejuustoa

5dl kuohukermaa

1dl tomusokeria

350g After Eight-suklaata (säästä n.5kpl koristeeksi)

150g maitosuklaata

100g tummaa suklaata

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri.
  3. Sulata After Eight-suklaat mikrossa. Suklaat sulaa todella nopeasti, joten sulata suklaata kerrallaan enintään 10 sekunnin ajan, sekoita välissä ja sulata lisää. Kaada sula suklaa tuorejuuston joukkoon kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  4. Sulata omissa kulhoissaan myös maitosuklaa ja tumma suklaa. Lisää sulatetut suklaat tuorejuuston joukoon kokoajan sekoittaen.
  5. Yhdstä kermavaahto tuorejuuston joukkoon.
  6. Kuumenna 0,5dl vettä mukissa. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja sekoita kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteen joukkoon kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  8. Koristele kakku After Eight-suklaalla ja muilla suklaanameilla. Viimeistele sihtaamala päälle kevyesti tomusokeria.
  • Vinkki!

- Laita vuoan reunalle suikaleet leivinpaperia tai reunakalvoa. Näin kakun reuna pysyy kauniina ja kakku irtoaa helposti vuoasta.

 


Meillä on vuodenvaihteen suunnitelmat valmiina ja innolla odotan myös uuden vuoden alkua. Tämän vuoden aloitimme uuden vuoden brunssilla ja luulenpa että myös tuleva vuosi alkaa pannukakkuaamiaisella. Sain nimittäin uuden pikkulettupannun ja lupasin jo lapselle, että kokeilemme sitä mahdollisimman pian.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥