SUKLAISTA JA TAHMEAA ELI MAAILMAN PARHAAT BROWNIET



Olen syönyt elämäni parhaimmat browniet Prahan maalaismarkkinoilla ja koittanut moneen kertaan leipoa kotona yhtä hyviä. Täydellisen brownien salaisuus on päältä rapea ja hieman halkeillut pinta, jonka sisään kätkeytyy suklaisen tahmea ja sitkeä leivonnainen.

Löysin lopulta Pinterestin kautta blogiin, josta nappasin paljon kehuja keränneen The Baked Brownie-reseptin. Käänsin mitat ja raaka-aineet suomeksi ja päätin heti kokeilla ohjetta.

Olen varma että nyt löytyi se maailman parhaan brownien ohje ja jatkossa aion tehdä ne aina tällä samalla reseptillä! Ihan mielettömän hyviä ja maku sekä koostumus vain paranee muutaman päivän päästä. Suosittelen säilyttämään browniet ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai jos säilytät jääkaapissa, niin leivonnaiset kannattaa ottaa huoneenlämpöön ainakin muutamaa tuntia ennen tarjoilua.



BROWNIET  vuoka 22x32cm

3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2tl tummaa kaakaojauhetta
225g voita
300g suklaata
3,6dl sokeria
1,2dl fariinisokeria
5 huoneenlämpöisä kananmunaa
2tl vaniljasokeria

1. Mittaa kulhoon jauhot, suola ja kaakaojauhe.
2. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
3. Kaada seos taikinakulhoon ja vispaa joukkoon kananmunat. Taikinaa ei tarvitse vatkata voimakkaasti, vaan huolellinen sekoittaminen riittää.
4. Lisää lopuksi joukkoon kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien pinta saa uunissa rapean halkeilevan pinnan ja jää sisältä ihanan tahmaiseksi.


Vinkki!
- Mielestäni paras lopputulos tulee, kun käyttää puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata. Voit kuitenkin käyttää halutessasi myös ainoastaan toista rippuuen siitä kuinka suklaisia brownieita haluat.



Itselläni on usein tapana kokeilla joka kerta leipoessani jotain uutta reseptiä tai muokata siitä aina ainakin jotain. Nämä tällaiset perus luottoreseptit ovat kuitenkin aina tarpeen ja kun sellaisen löytää niin ne päätyvät aina blogin lisäksi omaan reseptikirjaani käsin kirjoitettuna.

Tunnelmallista syyskuun ensimmäistä päivää kaikille!

3 kommenttia

  1. No nyt näyttää hyvältä :P Täydellinen koostumus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä ovat kyllä mielettömän herkullisia :)

      Poista
  2. Näyttää kyllä täydellisiltä! 😋

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥