MOKKAPALAT, PELLILLINEN


Kuohkea pohja, sopivasti kahville maistuva herkullinen kuorrute ja loppusilauksena päälle ripotellut nomparellit. Mokkapaloja oli koulun discon buffetissa, näitä leivottiin luokkakavereiden kanssa koulun jälkeen ja toivottiin synttärikutsuille tarjottavaksi. Mokkapalat ovat oikeasti ihan mielettömän hyviä! 

Näitä vaan tulee leivottua nykyään tosi harvoin. Tämä tuli mieleeni eilen kahvilassa, kun vitriini oli täynnä ihania kakkupaloja, pullaa, muffinsseja ja sitten oli mokkapaloja. Mutta jos yksi mokkapalaneliö maksaa lähemmäs 4 euroa ja samalla hinnalla saa palan juustokakkua tai kaksi toscapullaa niin ei sitä mokkapalaa tule valinneeksi.

Onneksi mokkapaloja on helppo leipoa kotona ja aineksetkin löytyvät oikeastaan aina valmiina kaapista.


MOKKAPALAT pellillinen

POHJA:
4 munaa
2,5dl sokeria
5,25dl vehnäjauhoja
1,25rkl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4rkl tummaa kaakaojauhetta
2dl maitoa
200g voita

KUORRUTUS:
75g voita
3rkl vahvaa espressoa/kahvia
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1rkl vaniljasokeria
4,5dl tomusokeria


1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito.
2. Kääntele taikina sekaisin nuolijan avulla ja kaada leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle pellille.
3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 13-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki ja valmista sillä aikaa kuorrute.
4. Sulata voi ja sekoita joukkoon kahvi. Siivilöi sekaan kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tomusokeri. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle ja koristele nomparelleilla, kookoshiutaleilla tai suklaahipuilla.



Tuntuu että tämä viikko on mennyt ihan hurjaa vauhtia, enkä ole ehtinyt istua koneen ääreen juuri ollenkaan. Jospa viikonloppuna ottaisin aikaa taas enemmän leipomiselle, sillä poika toivoi sämpylöitä ja itselläkin on sellainen tunne että taikinaterapia tekisi hyvää.

Muistathan muuten käydä äänestämässä suosikkiasi Blå Band-ruokahaasteessa täällä! Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 150€ lahjakortti valitsemaasi ravintolaan. Olen itse kilpailussa mukana reseptillä numero 2: Couscous täytteiset munakoisot. 

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia

  1. Ja mokkapaloissa vielä mitä enemmän on sitä päällistä, sen parempi! :D
    Ja äänestetty on - sun resepti oli ehdottomasti kaikista herkuimman näköinen. Jopa niin herkullinen, että taidan sitä lähipäivinä itsekin testata!

    P.S. Kiitos paketista!!! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta! Kiitos paljon äänestäsi kilpailussa! Ja ihana kuulla että pidit reseptistä niin paljon että meinaat testata sitä itsekin :)

      Hyvä että paketti saapui perille!♥

      Poista
  2. Mokkapalat ovat niin ihana klassikkoleivonnainen. Todella harvoin tulee tehtyä, joten pitääkin kokeilla ohjeellasi pian. :) Onko tuossa 1.25 rkl leivinjauhetta vai onko 1.25 tl oikea määrä? Jäi mietityttämään, kun vaikuttaa tosi isolta määrältä leivinjauhetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi niin ovat! Ja kyllä tämä määrä leivinjauhetta on ihan oikein, se saattaa hämätä kun mitta on rkl eikä tl. Mutta tämä määrä vastaa noin 3-4tl leivinjauhetta :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥