COUSCOUS TÄYTTEISET MUNAKOISOT + äänestä ja voita 150e lahjakortti suosikkiravintolaasi!


Kaupallinen yhteistyö Blå Band


Osallistun tällä reseptillä kilpailuun, joka on toteutettu yhteistyössä Blå Bandin kanssa. Kyseessä on reseptihaaste, jossa etsitään innovatiivisinta ja maukkainta ruokaohjetta. Sain kotiin testattavaksi Blå Band uutuustuotetta Couscous-kasvispataa  ja ideana oli testata millaisiin tilanteisiin kasvispata soveltuu parhaiten ja miten sitä voisi tuunata eri tavoin.

Couscous-kasvispata on nopea ja helppo valmistaa kiireisen arjen keskellä. Pussin sisältö sekoitetaan kylmään veteen ja annetaan kiehua viiden minuutin ajan. Kätevää! Voin ihan rehellisesti myöntää, että ennakkokäsitykseni valmiista ruoka-annoksista muuttui täysin, kun ensi kertaa valmistin meille couscousia ohjeen mukaan. Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka näinkin nopeasti sai pöytään maukkaan ja värikkään annoksen. Kasvispata on itämaisesti maustettu ja sisältää mm. porkkanaa, paprikaa, papuja, tomaattia ja hauskana lisänä hieman omenaa ja aprikoosia. Joukkoon ei tarvitse välttämättä lisätä oikeasti yhtään mitään!



Vaikka kasvipadan valmistus onkin helppoa ja vaivatonta, niin tätä haastetta varten halusin kehitellä meille aterian, jota kutsun sunnuntairuoaksi. Sunnuntaisin meillä on usein tapana tehdä ruokaa pidemmän kaavan mukaan. Näin pääsen nauttimaan keittiössä hääräämisestä, mikä saattaa arkena jäädä helposti vähemmälle. On myös kiva aloittaa uusi viikko niin, että kaapissa on valmiiksi herkullista ruokaa sunnuntain jäljiltä.


COUS COUS TÄYTTEISET MUNAKOISOT  kuudelle

2pss BlåBand Couscous-Kasvispataa
3 pientä munakoisoa (á 300g)
200g tuoreita herkkusieniä (tavallisia tai ruskeita)
2 valkosipulinkynttä
2rkl voita
2tl suolaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
200g fetajuustoa
tuoretta korianteria

1. Valmista 2 pussia souscous pata-ainesta paketin ohjeen mukaan.
2. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puoliksi. Ripottele jokaisen puolikkaan päälle noin 1/3tl suolaa ja odota 10 minuuttia. Pyyhi pinnalle noussut neste talouspaperiin.
3. Kuumenna pannulla 2 rkl voita. Aseta munakoisot pannulle leikkauspinta alaspäin ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea.
4. Ota munakoisot sivuun ja koverra sisus lusikalla. Pilko sisus pienemmäksi täytettä varten.
5. Putsaa ja pilko herkkusienet pieniksi paloiksi. Kuumenna pannulla 1rkl voita ja paista sieniä ja munakoison sisus pehmeiksi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta mustapippurilla. Lisää lopuksi valmis couscouspata-aines joukkoon.
6. Annostele couscoustäyte munakoison puolikkaisiin. Täytettä saa olla reilusti. Lusikoi loppu täyte uunivuoan pohjalle ja asettele munakoisot vuokaan. Murustele päälle fetajuustoa ja viimeistele rouhaisulla mustapippuria.
7. Paista uunin keskitasolla 170 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile munakoison kypsyyttä haarukalla.
8. Viimeistele munakoisot tuoreella korianterilla ja tarjoile esimerkiksi vihersalaatin ja tsatsikin kera.






Tykkään kokata pitkän kaavan mukaan, mutta pakko sanoa että on todella kätevää kun joskus voi vähän oikaista ja valmistaa ruoan pöytään vartissa. Valmis kasvispata valmistuu huikean nopeasti, eikä mausteitakaan tarvitse välttämättä lisätä ollenkaan sillä niitä löytyy sopivasti jo valmiiksi. Tässä reseptissä pisimmän ajan vie munakoison kypsyminen uunissa ja sen ajan voi käyttää hyödyksi kattamalla pöydän ja valmistamalla esimerkiksi vihersalaatin ja tsatsikin.


ÄÄNESTYSOHJEET

Kilpailusivulta löytyy 11 reseptiä. Valitse niistä suosikkisi klikkaamalla reseptin alla olevaa äänestä-painiketta. Täytä yhteystietosi ja samalla olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa 150€ arvoisen lahjakortin suosikkiravintolaasi. Olen kilpailussa mukana tällä reseptillä numerolla 2. Olen todella kiitollinen jokaisesta äänestä! :)

Pääset äänestämään tästä!



9 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Jep eli tosiaan äänestyssivu ei toimi, jos koneessa on mainonnan esto päällä! Se täytyy sulkea tai kokeilla esimerkiksi puhelimella :)

      Poista
  2. Linkki ei toimi jos on mainosten esto. Huomasin ja onnistui puhelimella. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Tästä on tullut useampikin viesti, mutta puhelimella taitaa onnistua ainakin jos ei muuten :)

      Poista
  3. Äänestetty on! Ja tuota pataa pitää ehdottomasti testata sekä myös tätä sun reseptiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nanne! Ja todella suosittelen tätä pataa, sekä mun reseptiä tietty :D

      Poista
  4. Tosi hienot kuvat ja epäilemättä hyvän makuista. Sinulla on kekseliäitä ruokia ja leivonnaisia. Onnea kisaan, minäkin kävin sinua äänestämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kuulla! Ja kiitos myös että kävit antamassa äänesi :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥