Keväiset sitruunapullat

Aina kevään tullen tekee mieli leipoa sitruunaisia leivonnaisia ja sitruunatäytteiset pullat maistuvat niin herkullisilta kylmän maidon kera. Ohjeeseen tulee yhteensä kahden sitruunan kuoret raastettuna ja yhden sitruunan mehu puristettuna. Yli jääneen sitruunan voi puristaa vaikkapa salaatin sekaan tai maustamaan iltateetä :)


Sitruunapullat n.18kpl

Pullataikina:
2,5dl maitoa
1dl sokeria
0,5-1rkl kardemummaa
0,5tl suolaa
1 muna
1 sitruunan kuori raastettuna
1pss kuivahiivaa
7-8dl vehnäjauhoja
80g voita

Sitruunatäyte:
150g pehmeää voita
2dl tomusokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
2tl vaniljasokeria

Lisäksi tarvitset kananmunan voiteluun ja raesokeria koristeeksi

1. Valmista pullataikina mittaamalla taikinakulhoon lämmin maito, sokeri, kardemumma, suola, muna ja sitruunan kuoret.
2. Lisää joukkoon 4dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva, sekoita taikinaa huolellisesti muutaman minuutin ajan.
3. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa reunoilta. Kohota liinan alla noin puoli tuntia.
4. Kumoa kohonnnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja kaulitse suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Anna taikinan levätä pöydällä sen aikaa kun sekoitat kaikki täytteen ainekset keskenään.
5. Levitä sitruunatäyte tasaisesti taikinalevyn päälle, rullaa pötköksi ja leikkaa veitsellä 2-2,5cm paksuisia paloja. Asettele kierteet leivinpaperilla vuoratuille pelleille, painele jokaista varovasti kämmenellä ja kohota liinan alla 20 minuuttia.
6. Voitele kohonneet pullat kananmunalla, koristele raesokerilla ja paista +225 asteessa 12-15 minuuttia.

Vinkkejä!
-Varma tapa saada pullakierteet pysymään muodossaan paiston aikana on taittaa kierteen "häntä" pullan alle ennen kohotusta.
-Pullat mahtuvat kahdelle pellille. Jotta toinen pellillinen ei kohoa liikaa, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin ja kohottaa sen jälkeen normaalisti liinan alla.
-Kuivahiivaa käytettäessä maidon tulisi olla noin +42 asteista.
-Muista pestä sitruunat huolellisesti ennen raastamista! :)


Mulla onkin pääsiäistä ajatellen vaikka mitä herkkuleivonnaisia mielessä, ainakin persikka-rahkapiirakkaa on ihan pakko tehdä. Ja tuskin maltan odottaa äidin tekemää pashaa, oi nam!

Aurinko paistaa ihanasti ikkunoista sisään, tulppaanit kukoistaa olohuoneen pöydällä ja perheen miehet valmistaa aamupalaa keittiössä. Mauno on hyvä apuri mm. pekonin paistossa ;)


Aurinkoista viikonloppua!

20 kommenttia

  1. Tiedän mitä leivon huomenna :) Olisin kyllä leiponut jo tänään, mutta ei oo sitruunaa ja tulin ihan just kaupasta :D

    VastaaPoista
  2. Näistä tuli kyl tosi hyviä ja ihana sitruunan tuoksu valtasi keittiön kun pullat paistui uunissa! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan ohje :D Pullan täytteitä ei voi olla ikinä liikaa! Olen nyt lähiaikoina pongannut blogeista useita ihania täyteohjeita ja kaikkea olisi kiva kokeilla, tätäkin :)

    VastaaPoista
  4. Ihanat keväisen pirteät pullat ja tosi kivat kuvat taas! Täällä piipahtaessa tulee kyllä aina hyvä mieli.:) Ensi kerralla pullaa leipoessa voisikin kokeilla sitruunatäytettäsi. Olen vain aika laiska leipomaan pullaa, mutta kyllä sitä aina välillä innostuu.;)

    VastaaPoista
  5. Tästä täytteestä tuli kyl ihan lemppari omenatäytteen lisäksi. Tosin perinteinen kanelisokeri-täyte taitaa silti olla eniten mun mieleen, mut nää uudet kokeilut on aina kivaa vaihtelua :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Heidi! :) Mä kans ajattelin ennen, että pullataikinan teko on jotenkin muka kauheen vaivalloista. Mut etenkin tollasen pienen taikinan saa tosi helposti tehtyä ihan käsillä vaivaamalla, kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan keväistä!! <3 Pääsiäistä odotellessa!

    VastaaPoista
  8. Ihania keväisiä sitruunapullia! Minullekin tule jostain syystä keväällä situunan himo. Hassu. Kaunista kevättä!

    VastaaPoista
  9. Eikä! Alkoi oikein naurattaa kun tulin katsomaan tuota reseptiä ja katsoin tarkemmin kuvia. Meillähän on täällä pöydällä samanlaiset tabletit mutta vain turkooseina ja pyödällä on myös eilen tädiltä saatuja oransseja tulppaaneja samaisessa muumi-kannussa :D Enkä malta odottaa, että kauppa aukeaa kahdeltatoista!

    VastaaPoista
  10. Hehe, aika hauska sattuma :D Tulppaaneista tulee niin ihanan keväinen fiilis ja toi muumikannu sopii hyvin maljakoksi. Kohta pääset siis leivontahommiin, jee! Mun tekis kans mieli leipoa taas jotain, ehkä voisin tehdä vaikka leipää :)

    VastaaPoista
  11. Katselin just pääsiäiskuvia viimevuodelta ja aloin jo vähän suunnittelemaan pääsiäisen ruokia.. :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos ja samoin sinulle myös! :) Tosiaan sitruunaiset leivonnaiset sopii hyvin kevääseen :)

    VastaaPoista
  13. Nami nami, näyttääpä taas niin hyvältä! :) Haluaisin itsekin leipoa pullia, mutta nuo rasva- ja sokerimäärät hieman hirvittää.

    VastaaPoista
  14. Γειά! Juuri löysin sun blogin, kiva nähdä myös täällä kreikkalaisia teemoja!

    VastaaPoista
  15. Kiitos :) Tosiaan, kyllähän näistä rasvaa ja sokeria löytyy! Laitoinkin suurimman osan pakkaseen, niin voi sit joskus sulattaa sieltä jos tulee vaikka vieraita. Ja mun tosiaan piti sulattaa toi pakastin.. hups! :D

    VastaaPoista
  16. Moi! Kiva kun kommentoit, oli pakko mennä heti katsomaan myös sun blogia :)

    VastaaPoista
  17. Upean näköisiä pullia, Osaat todellakin ruokakuvauksen jalon taidon. Kuvissasi on hyvä asettelu ja onnistunut värimaailma :)

    VastaaPoista
  18. Onpa aivan mahtavat kuvat, tuli tosi pirteä ja iloinen mieli noita katsellessa. :)

    VastaaPoista
  19. Oi kiitos paljon! Rakastan valokuvausta ja ruokakuvien ottamista, joten tää sun kommentti sai mut tosi iloiseksi :)

    VastaaPoista
  20. Kiitos! :) Noi tulppaanit piristää tosi paljon kodin ilmettä, niin ihanan värisiä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥