PIPARKAKKU-BROWNIET

Tänään on ollut täysi tohina päällä, kun aamulla heräsin koristelemaan viimeisiä pipareita ja leipomaan brownieita ja leipää. Paketoin myös herkkulahjoihin suklaariisimuroja, joita on ihan pakko tehdä aina jouluisin.

Mun sisko oli tehnyt ihan taivaallisia piparminttuisia brownieita ja hieman ohjetta soveltaen tein nämä piparkakku-browniet. Nämä ovat helppotekoisia ja ainekset on tarkoitus vain sekoittaa keskenään, eli sähkövatkainta ei tarvita ollenkaan. Koostumus on ihan täydellinen, päältä rapea ja sisältä kostea. Piparimurut tuovat taikinaan jouluista makua ja kivaa rouskuvuutta.



Piparkakku-brownies uunivuoka 20x30cm

200g voita
200g maitosuklaata
2dl sokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2tl piparkakkumaustetta
1dl murusteltuja piparkakkuja
ripaus suolaa

koristeluun valkoista pikeeriä tai valkosuklaata ja piparimuruja

1. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut voin sekaan. Lisää vaniljasokeri, piparkakkumauste ja piparimurut.
2. Sekoita munien rakenne rikki vispilän avulla ja lisää joukkoon sokeri. Yhdistä voi-suklaaseos ja munasokerivaahto.
3. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
4. Paista +200 asteessa 15-20 minuuttia. Browniesin on tarkoitus jäädä sisältä hieman kosteaksi.
5. Jäähdytä ja koristele sokerikuorrutteella tai valkosuklaalla ja piparimuruilla.



Mulla on vielä yksi saaristolaisleipä kohoamassa ja taidanpa tehdä toisen satsin näitä brownieita niin saan lisää herkkuja pakettiin.

Vielä ehtii hyvin leipoa viime hetken herkkulahjat, mukavia leivontahetkiä! :)

9 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Hyvää joulua Kirsi! ♥

      Ja nää on kyllä ihan älyttömän hyviä! :)

      Poista
  2. Ai jami, minkä näköinen ja kuuloinen brownieohje! Nää menee kokeiluun viimeistään ensi vuonna! :)

    Herkullsta joulua Minka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vitsi näistä tuli hyviä! Tein eilen kaks kertaa tän ohjeen mukaan, että riitti paketteihin ja itsellekin jouluksi :)

      Hyvää joulua Mari! :)

      Poista
  3. Kuolasin tämän reseptin perään jo Instagramissa! Näyttävät ihan super meheviltä ja herkullisilta. Olen aika varma, että piparkakkuja jää taas yli tänäkin vuonna, joten ei tiedä vaikka pian leipoisin näitä ihania brownieita! Nami.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nää tosissaan onkin ihan täydellisiä koostumukseltaan, kun vaan paistaa just sopivasti että jää sisältä ihanan tahmeiksi. Kiva jos meinaat kokeilla :)

      Poista
  4. Näitä meinattiin kokeilla ensi maanantaina kerhossa lasten kanssa :) Sitä vaan mietin että onko tuo taikina tarkoitettu siis ihan tavalliselle korkeereunaselle uunipellille? Vai minkä kokosta peltiä itse käytit näissä? Tahtoo myös tuommoisia ihanan kuohkeita herkkuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin sellaista korkeareunaista uunivuokaa, jonka mitat on 20x30cm. Olen joskus tehnyt tuplamäärän pellille ja niistäkin tulee kyllä hyviä, mutta ei ihan näin korkeita kuin vuokaan tehtynä. Näitä on kyllä itsekin tehtävä taas jouluksi, ovat ihan mielettömän hyviä. Kivoja leivontahetkiä teille! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥