GLUTEENITTOMAT LASKIAISPULLAT


Yksi blogin suosituimmista resepteistä on gluteenittomat korvapuustit, joten ajattelin kokeilla samalla ohjeella laskiaispullien tekoa. Gluteenittomaan pullataikinaan ei synny sitkoa, kuten tavalliseen pullataikinaan ja taikinan käsittely onkin tämän vuoksi haastavampaa. Lopputuloksena ei ole aivan yhtä pehmoiset ja kuohkeat pullat kuin vehnäjauhoilla leivottaessa, mutta hyviä nämäkin ovat!

Olen huomannut eri versioita testaamalla, että gluteenittomasta pullataikinasta tulee huomattavasti parempaa kun sen leipoo tuorehiivaan. Lisään gluteenittomaan taikinaan myös kardemummaa enemmän kuin vehnätaikinaan.




GLUTEENITTOMAT LASKIAISPULLAT 12KPL

2,5dl maitoa
50g voita
25g hiivaa
1,5tl psylliumia
1 muna
0,5dl sokeria
0,5tl suolaa
n.6dl gluteenitonta jauhoseosta
1-2tl kardemummaa

Lisäksi: 1 muna voiteluun, mantelilastuja, raesokeria
Täyte: 2dl vispikermaa, mansikkahilloa


1. Sekoita sulatettu voi ja lämmitetty maito keskenään. Murustele joukkoon tuore hiiva ja lisää psyllium. Sekoita huolellisesti ja anna seistä noin 5 minuuttia.
2. Mittaa joukkoon sokeri, suola, ripaus kardemummaa ja kananmuna. Lisää 4dl jauhoseosta ja vaivaa taikinaa ja lisää loput jauhot muutamassa erässä. Taikina on löysähköä, eikä siihen synny sitkoa kuten tavalliseen pullataikinaan.
3. Pyörittele heti taikinasta pullia ilman kohotusta. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin. Asettele pullat leivinpaperin päälle pellille ja kohota liinan alla 30-45 minuuttia.
4. Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
5. Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet, täytä hillolla ja kermavaahdolla ja laita kannet takaisin. Viimeistele laskiaispullat tomusokerilla.




Näiden gluteenittomien pullien lisäksi blogista löytyy resepti myös tavallisiin laskiaispulliin. Ohjeella tulee 10kpl pieniä pullia. Tällä kertaa laitoin täytteeksi mansikkahilloa ja kermavaahtoa, mutta seuraavaa erä tekisi mieli täyttää jollain ei niin perinteisellä täytteellä.  Ensi viikolla luvassa siis lisää leivontaa!

Leppoisaa sunnuntaita!




10 kommenttia

  1. Tuhannet kiitokset, postauksesi tuli kuin tilauksesta!! <3

    VastaaPoista
  2. Onpa ihanan näköisiä. Mitä gluteenittomia jauhoja käytit?😉

    VastaaPoista
  3. Oi, pitääpä kokeilla. En ole ikinä leiponut pullaa gluteenittomana, muutoin lähes aina muutan reseptiä jauhojen osalta. Ihanan näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä tämä oli mennyt roskapostikansioon ja vasta nyt huomasin kommentin! Gluteenittomassa pullataikinassa on omat haasteensa, mutta vaiva kyllä kannattaa :)

      Poista
  4. Löysin Instagramin kautta blogisi kun joku oli kehunut tätä kyseistä pullareseptiä. Eilen testattiin ja todettiin hyviksi. Kiitos gluteenittomista resepteistä, moni menee kokeiluun. Suloinen blogi kaiken kaikkiaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, että pullat maistui! Kiva kun jätit kommentin :)

      Poista
  5. Nää on niin täydellisen näköisiä, oli pakko tulla tännekkin ihastelemaan! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Nää onnistui kyllä ihmeen hyvin :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥