KIERREPULLAT MUFFINSSIVUOKIIN

Blogiani pitkään lukeneet ehkä muistavat, että lempiherkkuihini kuuluu ehdottomasti korvapuustit. Rakastan leipoa pullaa ja uunituoretta korvapuustia ei päihitä varmaan mikään! Viime sunnuntaina keittiössä leijaili vastustamaton kanelin tuoksu, kun leivoin pitkästä aikaa pullaa. Huomenna 4.10. vietetään jälleen kansallista korvapuustipäivää ja se jos mikä on hyvä syy pistää pullataikina tekeille.

Tällä kertaa leivoin kierrepullia, jotka paistoin muffinssipellillä. Nämä kohosivat ihaniksi muhkeiksi pullatorneiksi, josta sai revittyä pehmeitä pullakerroksia juuri niin kuin kunnon kierrepullasta kuuluukin. Nämä katosivat hetkessä parempiin suihin kahvipöydässä. Kokosin postauksen loppuun lisää ihania pullareseptejä, mm. mantelipuusteja, gluteenittomia korvapuusteja sekä ihastuttavia korvapuustipannukakkuja. Kuinka moni aikoo leipoa huomenna pullaa?








MUHKEAT KANELIKIERTEET muffinssipellille n.30kpl

PULLATAIKINA
5dl maitoa
1,5dl sokeria
1 muna
3tl kardemummaa
0,5tl suolaa
13-14dl vehnäjauhoja
2pss kuivahiivaa
150g voita

TÄYTE & VIIMEISTELY:
n.250g voita
kanelia
sokeria
vaniljasokeria
kananmuna
raesokeria

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada taikinakulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma ja suola.
2. Lisää 10 dl jauhoja sekä kuivahiiva ja aloita taikinan vaivaaminen. Lisää sulatettu voi ja vaivaa taikinaa huolellisesti, jotta saat aikaan hyvän sitkon. Lisää loput jauhot muutamassa erässä, jotta näet kuinka paljon jauhoja tarvitset. Vaivaa vielä hetken aikaa, kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta.
3. Kumoa valmis taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, jaa kahteen osaan ja kohota liinan alla 30 minuuttia.
4. Kaulitse toinen kohonneista taikinapaloista suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä hieman yli 100g pehmeää voita taikinan päälle. Ripottele kanelia ja sokeria maun mukaan, myös pieni ripaus vaniljasokeria sopii hyvin kanelipulliin.
5. Kääri levy pidemmältä sivulta rullaksi ja jätä saumakohta rullan alle. Leikkaa tasakokoisia reilun kahden sormen paksuisia paloja. Asettele kierteet muffinssivuokiin ja vuoat muffinssipellin koloihin. Kohota liinan alla ja valmista loput kierteet samalla tavalla.
6. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla Paista +200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes puustit ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistovärin.







LISÄÄ IHANIA PULLAOHJEITA:

Ihastuttavat korvapuustipannarit

Gluteenittomat korvapuustit

Pienet minipuustit

Superhyvät mantelipuustit, täytteenä mantelimassaa

Vaniljaiset hasselpähkinäpullat



4 kommenttia

  1. Oi että ovat mahtavan näköisiä. Namnam! Täällä toinen pullakoukussa oleva. Kiitos ohjeesta ja vihjeestä! Luin postauksesi illalla ennen nukahtamista ja uneksin kierrepullista ja kahvikehristä. Ne olivat melkein ensimmäisiä leipomuksiani vuosikymmeniä sitten ja aina vaan maistuvat. Sinun blogiasi on ilo lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvikehrät on muuten myös tosi hyviä, kiitos että muistutit niistä. Täytyy ehdottomasti leipoa niitä joku päivä! Ihana kuulla että tykkäät lukea blogiani, kiitos kivasta kommentista :)

      Poista
  2. Tehtiin näitä tänään ohjeellasi, tuli tosi hyviä kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥