20. lokakuuta 2016

♥ Mehevät banaani-kanelimurumuffinssit

Tykkään syödä banaanit hieman raakoina, joten ostan kaupasta yleensä niitä missä kuoret vielä vihertävät. Vähänkin pehmeät ja varsinkin ne ylikypsät banaanit päätyvät meillä lähes poikkeuksetta muussattuna taikinan joukkoon. Banaani tuo leivonnaisiin maun lisäksi myös mehevyyttä ja esimerkiksi nämä muffinssit säilyvät herkullisen kosteina jopa kolme päivää. Kanelilla maustettu rapea kauramurupäällinen tekee näistä erityisen maistuvia.




Banaani-kanelimurumuffinssit 12kpl

Taikina:
2 kypsää banaania
2 munaa
1dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl kanelia
2tl leivinjauhetta
0,5dl rypsiöljyä

Murupäällinen:
3rkl voita sulatettuna
0,5dl ruokosokeria
0,5dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2tl kanelia


1. Muussaa banaanit kulhossa ja sekoita joukkoon munat.
2. Lisää kuivat aineet sekä öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Annostele taikina muffinipellin koloihin tai erillisiin muffinssivuokiin.
4. Sekoita murupäällisen ainekset kulhossa ja ripottele muffinitaikinan päälle. Lisää vielä jokaisen muffinin päälle ripaus kanelia.
5. Paista +180 asteessa 15-20 minuuttia. Muffinit saavat olla sisältä hieman pehmeitä ja kosteita, mutta murupäällisen tulee olla ihanan rapeaa.

Vinkki!

- Muffinssit säilyttävät mehevyytensä, kun pakkaat ne jäähtyneenä joko kelmun alle, pieniin pusseihin tai ilmatiiviisiin rasioihin.

Jos pidät banaanileivonnaisista, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla myös näitä ihastuttavia maapähinävoilla kuorrutettuja banaanimuffinsseja, banaani-nutellamuffinsseja tai banaani-donitsimuffinsseja.

Nyt onkin ollut jo hieman enemmän aikaa leipomiselle ja uunissa on valmistunut mm. brownieita ja rapeakuorista leipää. Lisäksi innostuin tekemään oreokakkua ja kokeiltavien leivonnaisten listalta sai pitkästä aikaa vetää yhden reseptin yli.

Meillä on viikonlopuksi luvassa ihan mielettömän kivaa ohjelmaa, josta kerron myöhemmin lisää. Tätä onkin odotettu innolla! :)

3. lokakuuta 2016

♥ Mustikka-tuorejuustopiiras

Pitkästä aikaa pääsin taas leivontapuuhiin kun mies toi kaupasta ison rasian mustikoita ja toivoi niistä mustikkapiirakkaa. Niinpä passitin miehen vauvan kanssa päikkäreille ja aloin leipomaan. Yleensä teen marjapiirakkaan rahkapäällisen, mutta nyt meiltä sattui löytymään maustamatonta tuorejuustoa, joten halusin kokeilla sitä täytteeksi rahkan tilalle.

Juustotäyte oli aivan ihanaa ja meidän mielestä ehkä jopa parempaa kuin perinteinen rahkatäyte. Tai ainakin tämä oli kivaa vaihtelua ja jotenkin täyteläisemmän makuista näin. Aion tehdä varmasti uudestaankin!



Mustikka-tuorejuustopiiras
vuoka Ø 24cm

Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl sitruunamehua
2 munaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4dl mustikoita

1. Sulata pohjaa varten voi. Vispaa joukkoon sokeri ja muna ja lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Valmista täyte sekoittamalla keskenään tuorejuusto, sitruunamehu, munat ja sokerit. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja ripottele mustikat päälle.
4. Paista piirakkaa 175 asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Piirakka on parhaimmillaan täysin jäähtyneenä.




Onneksi mustikoita riitti myös pakkaseen, sillä tekisi ehkä mieli leipoa taas jotain. Toisaalta meillä on pojan nimiäisjuhlat järjestettävänä ja lauantaina on leivontapäivä kunhan vain saisin nyt päätettyä mitä leivomme tarjottavaksi. Omenoita ajattelin hyödyntää kakkuun ja myös brownieita tekisi mieli leipoa. Ja sitten tietenkin suolaiset tarjottavat, joista mies lupasi hoitaa ainakin yhdet.

Saas nähdä millainen tarjoilupöytä saadaan aikaan kun eräs pikkumies tahtoisi nukkua päivisin ainoastaan kantoliinassa ja sylissä. Olen kyllä jo oppinut aika hyvin toimimaan vauvan nukkuessa liinassa, mutta ei sitä viitsi sentään taikinakonetta pyörittää toisen korvan vieressä.. :)