TAHMEAT VAAHTOKARKKIBROWNIET

Browniet, nuo syntisen hyvät ja tahmeat suklaaleivonnaiset joihin voi piilottaa sattumia laidasta laitaan. Kokeiltu on ainakin erilaiset pähkinät, tuorejuustot, vadelmat, piparkakkumauste & piparkakkumurut, valkosuklaahiput ja Polly-karkit. Nykyään tulee leivottua melko harvoin, mutta nyt oli hyvä syy kaivaa kulhot ja vispilät kaapista. Leivoin nimittäin meidän mammatapaamiseen tahmaisia brownieita ja näistä vähän jouluisampia versioita meinaan tehdä vielä herkkulahjoiksi. Näitä piparkakkubrownieita tein viime vuonna jouluviemisiksi.







Tahmeat vaahtokarkkibrowniet  pellillinen

400g voita
400g maitosuklaata
4dl sokeria
6 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl minivaahtokarkkeja
pieni ripaus suolaa

1. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut voin sekaan. Lisää vaniljasokeri, kaakaojauhe ja suola.
2. Sekoita munien rakenne rikki vispilällä ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos.
3. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kääntele joukkoon vaahtokarkit.
4. Paista +200 asteessa 15-20 minuuttia. Brownie on valmis, kun pinta on hieman rapea ja vaahtokarkit ovat sopivasti paahtuneet.





Käytiin viime viikonloppuna jouluostoksilla ja löysin Stockmannilta aivan ihania koristeita ja kylttejä paketteihin kiinnitettäväksi. Taidankin tänään illalla paketoida ensimmäiset lahjat ja tehdä samalla listaa, mitä kaikkea täytyy ostaa niitä herkkulahjoja varten.

Olette varmasti huomanneet, että blogin päivitystahti on hiipunut. Olen kovasti pohtinut blogin kohtaloa ja siitä on tulossa oma postauksena lähiaikoina. Nyt leppoisan sunnuntain viettoon ja samalla toivottelen myös mukavat sunnuntait teille!

14 kommenttia

  1. Näyttää todella herkullisilta ja ihanan tahmean suklaisilta. :) Toivottavasti blogin pito jatkuu, vaikka sitten hieman rauhallisemmalla päivitystahdilla. Täältä saa aina niin paljon inspiraatiota herkullisten ohjeiden ja kuvien muodossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat ihan mielettömän hyviä! :) Kiitos kovasti kommentista, en kyllä haluaisi blogia kokonaan lopettaa mutta katsotaan mihin ratkaisuun päädyn :)

      Poista
  2. Toivottavasti et lopeta päivittämistä kokonaan. Täällä on niin kiva tunnelma ja upeat kuvat. Reseptejä on tullut testailtua monia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! En varmaan osaiskaan olla ilman blogia, harmittaa vaan kun tuntuu ettei oikein riitä aika tähän nyt.. :)

      Poista
  3. Toivon kovasti, että jatkat vielä vaikka sitten rauhaisampaan tahtiin. Täällä niin ihania ohjeita jo monen vuoden ajan. :) Tämäkin brownie-ohje menee to do-listaan. Herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Ja mukavaa kun jaksat aina kommentoida! Tekis kamalasti mieli jatkaa blogia, mutta tuntuu että juttua riittäisi tällä hetkellä enemmän tästä ihan normiarjesta eikä oikein ehdi kehittelemään uusia reseptejä :) Täytyy miettiä vielä asiaa!

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä leivonnaisia.

    VastaaPoista
  5. No voi surkeus..niitä harvoja blogeja mitä seuraan!niin mukava tunnelma täällä ja ohjeet jotenkin erilaisia kuin muilla. Ja mukava kun muuta kivaa kirjoitusta aina seassa.. toivottavasti jatkat jollakin tahdilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla, kiitos hurjasti! :) Välillä kun mietin, että ei täällä varmaan edes käy enää kukaan lukemassa vaikka tilastoissa kyllä näkyy liikennettä. Olisi varmasti vaikeaa lopettaa blogi kokonaan, mutta katsotaan millaiseen ratkaisuun päädyn :)

      Poista
    2. Minäkin pidän blogistasi vaikken ikinä kommentoi! Nyt on pakko. Leivonta ohjeesi on jotenkin erilaisia, mutta helposti lähestyttäviä. Tänne tulen jos haen inspiraatiota leivontaan. Elä lopeta! Tessa

      Poista
    3. Kiva kun laitoit viestiä, kommentit piristää aina tosi paljon! :) Ja ihana kuulla, että täältä löytyy inspiraatiota. Kiitos ❤

      Poista
  6. Toivottavasti et päädy lopettamaan blogin pitoa kokonaan. Blogisi on AINA ollut yksi suosikeistani (eli vuosia!).♥ Ymmärrän kyllä, että välillä tulee aikoja jolloin inspiraatiota tai aikaa blogille ei juuri löydy. Toivottavasti kuitenkin päätät vielä jatkaa, vaikka rauhallisempaankin tahtiin.❤

    Itse olen paininut jo pitkään kadonneen inspiraation ja ajan puutteen kanssa. Blogi on päivitetty viimeksi kesällä. En tiedä yhtään mitä omalle blogillenikaan käy, ainakin se tarvitsisi todella suuria uudistuksia, jotta se voisi palvella lukijoita eikä minusta ole siihen.

    Loppuun sanon vielä, että sinun blogisi on todella laadukkaan oloinen niin sisällöltään kuin ulkoisesti. Olisi todella suuri menetys, jos yksi parhaimmista leivontablogeista lopettaisi!

    Rauhallista joulunaikaa perheellenne ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi ihanasta kommentista ja kauniista sanoista ❤ Kirjoittelinkin tänään postauksen juuri tuosta, kun tekisi mieli bloggailla mutta ehkä enemmän muitakin juttuja kuin vain reseptejä. On tää blogi vaan niin tärkeä ja musta on ihanaa, kun monien kanssa on tullut kommentoitua jo vuosien ajan.

      Toivottavasti säkin päätät jatkaa blogiasi, vaikka sitten vähän verkkaisempaan tahtiin mutta kuitenkin. Olen käynyt siellä välillä kurkkimassa uusien postauksien toivossa.

      Ihanaa joulun aikaa myös sinulle ja kiva kun jaksat aina piristää kommenteillasi! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥