PANNUKAKKUVARTAAT + LAHJAKORTTIARVONTA

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

Kesän kunniaksi on aika muistella lapsuuden kesälomia mökkimaisemissa. Aurinkoisella pihalla paistettuja jättimäisiä pitsireunaisia muurinpohjalettuja, joita herkuteltiin metsästä poimituilla mansikoilla ja mustikoilla. Marjat poimittiin joko pieniin koreihin tai pujotettiin suoraan heinään. Matkalla ruokapöytään osa marjoista oli tietenkin jo syöty, mutta onneksi mummi vatkasi lettujen kanssa tarjottavaksi myös kermavaahtoa ja saatettiinpa kaiken tämän päälle ripotella vielä sokeriakin.

Letut maistuvat kesältä ja niitä tulee edelleen paistettua joka kesä niin vanhempieni nuotiolla kuin kotona paistinpannullakin. Viimeksi juhannuksena paistoimme yömyöhään lettuja nuotiolla ja söimme niitä mansikoiden ja jäätelön kera.


Koska rakastan lettuja ja pannukakkuja, halusin valmistaa meille jälkiruokaa lapsuuden makumuistoja ajatellen. Lisäsin mukaan hieman modernimpaa tvistiä ja lopputulos oli kyllä aika hauska. Näitä saan kuulemma tehdä uudelleenkin ;) Paistoin pannulla minikokoisia pannukakkuja, jotka tarjoilin vartaisiin pujotettuna. Väliin sujautin lisäksi myös paistettua leipäjuustoa, joka on toinen lapsuuden herkkuni. Yleensä lämmitettyä leipäjuustoa syötiin joko kinuskikastikkeen tai lakkahillon kanssa, joka on edelleen yksi mun lempiherkuista.

Pannukakkujen ja leipäjuuston lisäksi vartaisiin sujahti paahdettuja, tahmaisia vaahtokarkkeja sekä makeita kotimaisia mansikoita. Loppusilauksen tuo reilu loraus paksua kinuskikastiketta ja ripaus mantelirouhetta.






Pannukakkuvartaat 90 minipannukakkua, yhteensä 10 varrasta

Pannukakkutaikina:
2 luomumunaa
3,5dl Pirkka suomalaista täysmaitoa
2rkl Pirkka meijerivoita sulatettuna
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
3,5dl Pirkka luomu vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl kaurahiutaleita

1. Mittaa taikinakulhoon munat, maito, sulatettu voi, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita vispilällä.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Anna taikinan tekeytyä noin puoli tuntia.
3. Paista minipannukakkuja paistinpannulla voissa. Yhteen pannukakkuun menee reilu ruokalusikallinen taikinaa, joten pannulle mahtuu kerralla useampia minipannukakkuja.

Vinkki!
Tee ensin muutama testipannukakku lusikoimalla taikinaa pieni nokare pannulle. Jos taikina tuntuu leviävän liikaa, lisää hieman jauhoja. Paksuhko taikina pysyy hyvin pienenä pannukakkuna, mutta löysempi taikina leviää helposti isommaksi.

Lisäksi:
500g kotimaisia mansikoita
310g Pirkka leipäjuustoa
2dl Pirkka kinuskikastiketta
Grillattavia vaahtokarkkeja
Mantelirouhetta
Vartaita

1. Poista mansikoiden kannat ja puolita mansikat.
2. Pilko leipäjuusto 20 palaan ja paista pannulla rapeaksi molemmin puolin. Paahda myös vaahtokarkit nopeasti joko grillissä tai pannulla. Vaahtokarkit ovat tahmeita grillauksen jälkeen, joten käytä apuna pihtejä. 

Vartaiden kokoaminen:
1. Pujota puisiin tikkuihin vuorotellen minipannukakkuja, mansikoita, vaahtokarkkeja ja leipäjuustoa.
2. Viimeistele vartaat reilulla lorauksella kinuskikastiketta ja ripottele päälle mantelirouhetta.
3. Tarjoile halutessasi lisäksi myös kermavaahtoa tai jäätelöä ja tuoreita marjoja.


Nam! Vartaissa todella maistui kesä. Suloiset minipannukakut ihastuttivat ja vartaat ovat hauska ja näyttävä tapa tarjoilla herkkuja. Vertailimme myös erilaisia makuyhdistelmiä kahvipöydässä ja näissä kaikki sopivat hyvin yhteen, jopa vaahtokarkit ja leipäjuusto!

Minipannareiden valmistus oli nopeaa, vaikka alkuun tuo 90 kappaleen määrä saattaakin kuulostaa hurjalta. Pannulle mahtuu kuitenkin kerrallaan useampia pieniä nokareita ja ne kypsyvät hetkessä, joten lopulta pannukakut valmistuvat yllättävänkin nopeasti. Haastavinta näissä vartaissa oli tahmaisten vaahtokarkkien pujottaminen tikkuihin, joten apuna kannattaa käyttää pihtejä.







K-supermarketit järjestävät kesän aikana Paikallista sinulle-tapahtumia, joissa kauppiaat kutsuvat oman alueensa lähi- ja pientuottajia kauppoihin esittelemään paikallisia tuotteita. Ideana on, että asiakkaat pääsevät tutustumaan oman asuinalueensa tuotteisiin ja nän myös samalla tukevat lähituottajia.

Omassa reseptissäni käytin myös mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita, kuten meijerivoita ja suomalaista maitoa. Pirkka Luomu vehnäjauhot ovat näistä itselleni se kaikista tutuin tuote, sillä ne tuotetaan omalla kotipaikkakunnallani. Kaupoissa on mielenkiintoista etsiä tuotteita, jotka ovat suomalaisia ja mahdollisimman lähellä tuotettuja.




Sain kesän kunniaksi arvottavaksi yhden 30 euron arvoisen lahjakortin, joka käy kaikissa K-ruokakaupoissa. Käy tutustumassa lähituottajiin K-supermarket.fissä ja kerro oma suosikkituotteesi kommenttiboksiin. Tämän lisäksi olisi kiva kuulla teidän omista makumuistoista tai paikallisista erikoisuuksista. 

Kommentoi suosikkituotteesi ja makumuistosi tähän postaukseen. Muista jättää oma nimesi tai nimimerkki ja toimiva sähköpostiosoitteesi, niin olet mukana arvonnassa. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.  

Arvonta-aika on 3.7.2016 - 31.7.2016. 


 Herkullista heinäkuuta ja onnea arvontaan! 

♥ 

61 kommenttia

  1. Ei hitsi miten herkullisen näköisiä! Näyttää ihan kesältä lautasella! :) Näitä makuyhdistelmiä täytyy kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Airiina
    Kyllä meillä perinteiset lätyt, kermavaahto ja mansikat ovat niitä herkkuja joita teen usein. Perhe tykkään myös omatekoisista karjalanpiirakoista ja ostan Laitilan munavoin valmiina kaupasta, se on helppo ja hyvän makuinen munavoi.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  3. Mukaan arvontaan.näyttääpä tosi herkuilta. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Iskipä kova lettujen himo:)
    mannanposti(at)luukku.com

    VastaaPoista
  5. Nam miten herkullisen näköisiä vartaita! Mukana arvonnassa, Kolmen kaverin jäätelö on noista mun lemppari.

    nea.martikainen@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Voihan rähmä, kun lähisupermarketit eivät lähteneet tällaiseen päivään mukaan. Esitellyistä tuottajista Kivikylän tuotteet ovat kyllä herkullisia! Täällä Keski-Suomessa on muuten levinnyt hyvin paikallinen uutuus, Järki-Särki :D Todella hyvää kalasäilykettä yleensä väheksytystä särjestä! Ollaan yhdellä arvalla mukana :) -Sari- (kissankarva85(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  7. Kivikylän tuotteista minäkin tykkään :) Ai nami, mitä lettuja! Mukaan arvontaan.
    nelliina at yahoo.com

    VastaaPoista
  8. Herkullisen näköisiä! Muurinpohjaletut mökillä mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa ovat suurta herkkuani, ja nyt alkoi tehdä niitä mieli. Kivikylän tuotteet ovat kyllä tosiaan hyviä ja kelpaavat meidän pienelle nirsoilijallekin. Pyynikin oluita olen myös maistanut ja pidän niistäkin.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  9. Leivät maistuu. Keski-suomesta saa Mannisen juureen leivottua ruisleipää, jota aina hamstraan. katatei79@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Mansikat tietty. 3kaverin jäätelöt ovat myös hyviä. sonjaemiliia(at)gmail.com

    VastaaPoista
  11. Juustoportin leipäjuusto on hyvää. Ja makumuistoksi voisin sanoa herkullisen lähiseudun mansikoista tekemäni britakakun. outijulia( at )gmail.com

    VastaaPoista
  12. Porvoosta sai ainakin joskus aikoinaan todella hyvää sinappia. Pienestä nakkikioskista ostimme usein jouluksi Fryysarin-sinappia, joka kieltämättä lämmitti aika kivasti. Oikea nimi taisi muuten olla Keisarin sinappi.

    suvi.vikholm(a)luukku.com

    VastaaPoista
  13. Pannaria tein tänään, mutta kyllä noiden kuvien jälkeen täytyy pitää pian lettupäiväkin.
    Siiskosen kauraleipä on yksi lähiruokaherkuista.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Sun kuvat on kyllä aina niin houkuttelevia.. Ihan rupeaa tekemään mieli, vaikka oikeasti lätyt maistuu mulle vain joskus oikein kovaan nälkään, ja silloinkin vain muurikkapannulla paistettuna.. :) Itse en koskaan paista lättyjä, se on meillä mieheni hommia.. Minä teen uunissa pannaria, kun sitoo vähemmäksi aikaa paikoilleen..

    Kivikylän tuotteista olen tykännyt!

    VastaaPoista
  15. Suosikkini on Varsinaissuomalainen Oksasen Puutarha, jonka salaatit ja yrtit raikastuttavat säännöllisesti ruokapöytääni. Suosittelen! Myös oman lapsuuden mummolamuistoihini kuuluu letut kermavaahdon ja hillon kera. Tuli ihan nostalginen olo :)
    T: Miukkis
    birgit82@suomi24.fi

    VastaaPoista
  16. Paikallisten leipomoiden leivät! Lapsuuden ruokamuistoihin kuuluvat mm. talkkuna, viili, naurisleipä, kotona leivottu pulla ja ohraleipä, naapurin maatilan kotijuusto (=leipäjuusto), itse kasvatetut herneet ja porkkanat. Tiina P osallistuu arvontaan.
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  17. Huovisen leipomon gluteenittoman porkkanaleivän toivoisin lähikaupan valikoimaan. Paras makumuisto on kotipitäjän ruisleipä uunituoreena... Harmi, ettei näin gluteenittoman ruokavalion vaativana voi sitä syödä. hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  18. Enemmän käsinleivottuja tuotteita kauppoihin, esim. lähileipomoiden ruisleivät,leivonnaiset ja gluteenittomat tuotteet tervetulleita. Parhaita ovat puhtaat maut ilman turhia lisäyksiä. Makumuistoina tattari kera viilin tai pannari manssuilla :p lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  19. No huhuh, mikä kesäherkku! Saatanpa ensi viikolla kesätalollamme ryhtyä lettuja paistamaan :)

    VastaaPoista
  20. Onpa herkullisia lettuja. Suosikkini paikallistuotteista ovat Wigrenin makkarat.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  21. Nam, minkä näköisiä lettuja! Mutta mansikat ovat ehdottomasti paras paikallistuote:)
    annica.weissman@hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Mansikat, jäätelöt, kala, kananmunat... Arvostan kaikkea paikallista ja haluan tukea heitä :) talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  23. Meillä tykätään Juustoportin juustoista!Ja vihannekset & kasvikset otetaan aina paikallisilta tuottajilta:)

    VastaaPoista
  24. Mansikat! Ihana joka vuotinen kesämuisto on mansikoiden kerääminen sukulaisten marjatilalta. :) T: Roosa
    roosaarg@hotmail.com

    VastaaPoista
  25. Mun lemppari on ehdottomasti Kolmen kaverin jäätelöt, melkeen jokaista makua jo maistanut ja jokainen ollut aivan superhyvää! :)

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Sukulaisten marjatilan mansikat on parasta herkkua! ;)
    essiargillander@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Kivikylän lihapulat on parhautta! maiju.hyyrylainen@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Paikallisen puutarhan kurkut ja tomaatit. Pettymys jos ei näitä kaupasta löydä vaan joutuu tyytymään kilpailevan tuotteisiin.
    t. Tiina miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  29. Oman kasvimaan ja puutarhan herkut sekä lähimetsän marjat on aina makeimpia herkkuja. Kaupassa olen pyrkinyt suosimaan lähialueen pientuottajien tuotteita ja ilokseni olenkin huomannut valikoiman lisääntyneen viime vuosina. Kotimaisia tuoreita kasviksia ja uusia perunoita ei mikään voita.
    riiti81( at )gmail.com

    VastaaPoista
  30. Kuusamon Juuston tuotteet on hyviä ja paikallinen leipomo leipoo parhaat leivät

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  31. Mansikat!Oli niin hyviä ja maukkaita että pakko ostaa lisää!
    siirikka@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Mansikat!Oli niin hyviä ja maukkaita että pakko ostaa lisää!
    siirikka@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Tykkään monista paikallisista tuotteista, mutta yksi on ehkä ylitse muiden, ja se on kala. Siihen liittyy myös lapsuusmuistot mammalla ja papalla, joilla ruokana oli usein paistettuja silakoita <3
    kipuajaposkipunaa@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Näyttävätpä ne herkulliselta! Oma lempparini on paikalliset kurkut ja myöhemmin kesällä omenat joita haetaan naapurilta :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  35. 3kaverin jäätelöt on nurkan takana valmistettu ja super hyviä :) mukana ollaan! suviqqi@hotmail.com

    VastaaPoista
  36. 3 kaverin jäätelöt täälläkin lempparina! :)
    ida.kojo@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Kivikylän tuotteet ehdottomasti! :) Mukaan arvontaan siis.

    mari.h_84@netti.fi

    VastaaPoista
  38. Ompa hauska idea keihästää letut. Täytyy joskus kokeilla tätä poffertjeseilla, sellaisilla pienillä palleroisilla.
    3 kaverin jäätelöitä tulee ostettua usein.

    VastaaPoista
  39. Mukana arvonnassa. :) Esimerkiksi Pullapirtin pullat on tosi hyviä. :) Parhaat makumuistot liittyvät kesän ensimmäisiin herneisiin.

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  40. Ihanan näköisiä, nam! Parhaat makumuistot liittyy ehdottomasti kesän ensimmäisiin mansikoihin ja meidänkin perheen suosikki on 3 kaverin jäätelö :)
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Henna28
    Kivikylän lihapullat ja pihvit ovat hyviä, pihveistä saa maukkaita hampurilaisia.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  42. Paikallinen ruisleipä ja kolmen kaverin jäätelöt! :)

    emilykq385@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Pirjon pakarin porkkanaleipä ja Siiskosen kauraleivät ja -sämpylät! miianblogi(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  44. Mansikat ja 3 kaverin jäätelöt, nam! Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Mansikat ja 3 kaverin jäätelöt, nam! Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Olemme juuri muuttaneet uudelle paikkakunnalle, joten kovin tuttuja eivät ole paikalliset jutut. Ullan pakarin leipään olemme kyllä jo hyvästi tutustuneet ja namnam.
    aemilia.heikkala (at) gmail.com

    VastaaPoista
  47. Olemme juuri muuttaneet uudelle paikkakunnalle, joten kovin tuttuja eivät ole paikalliset jutut. Ullan pakarin leipään olemme kyllä jo hyvästi tutustuneet ja namnam.
    aemilia.heikkala (at) gmail.com

    VastaaPoista
  48. 3 kaverin jäätelöt ja meidän paikallisen tuottajan mansikat!
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  49. 3 kaverin jäätelöt ja meidän paikallisen tuottajan mansikat!
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  50. Paikallinen Tähtijätski ihanine itsetehtyine jäätelöineen on ehdottomasti tämän kesän herkku!
    bullpall@hotmail.com

    VastaaPoista
  51. Pari mun lempparilähituotetta on Pyynikin Panimon Stout tai Red Ale tai sitten Leivon Leipomon Aurinko herkutteluun. Lapsuuden makumuistoihin kuuluu myös leipäjuusto, mutta ihan lakkojen kanssa sellaisenaan syötynä :). Aina joskus oli lättyperjantai, jolloin iskä paistoi joko makeita "tavallisia" lättyjä tai sitten verilättyjä lampaan verestä. Hyviä molemmat!

    VastaaPoista
  52. Tommoinen varras ja viereen jäätelöpallo (tai kaksi) ja vielä kupillinen kahvia, Kyllä kelpais joo!!! kipa59@gmail.cöm

    VastaaPoista
  53. Voi muistan aina mummun pikkupannukakut ja omenahillon <3 Toi pirkka leipäjuusto on muuten hyvää, ei kyllä olla kokeiltu pannareiden kanssa. Ollaan vaan grillattu muuten tai syöty leivän päällä. (Annika Järvinen, anzuli1988@gmail.com)

    VastaaPoista
  54. Lätyt mansikkahillolla ja kermavaahdolla (tai tuoreet mansikat ja kermavaahto) Toisena leipäjuusto lakkahillolla! näillä mukaan arvontaan :)

    elina.pori@hotmail.com

    VastaaPoista
  55. Joen leipurien kauraleivät ja sämpylät, todella herkullisia!
    miianblogi(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  56. Täytetyt letut ovat kyllä usein jälkiruokana ja joskus iltapalana, ne ovat niin hyviä. =)
    Lettuvartaat on uusi tuttavuus ja täytyy kokeilla, koska näyttävät niin hyviltä.
    Juuri Varissuolle muuttaneena olin positiivisesti yllättynyt, miten laaja ja hyvä valikoima K-supermarket Annikassa on. +++++
    Mukana arvonnassa. mikaniemenmaa77@gmail.com

    VastaaPoista
  57. Omg mitä pannukakkuja! Vartaat on tosi hauska idea! :)

    Mun suosikki on Kuusamon savujuusto ja siihen liittyy myös makumuistot; jouluna Kuusamon kotona paikallista rieskaa, voita, kylmäsavuporoa ja savujuustoa -herkkujen herkku!

    sannamaria77@gmail.com

    VastaaPoista
  58. Paikalliset mansikat, Nam! Makumuistona todella pitkältä ajalta on mummon tekemät karjalanpiirakat munavoilla!
    mari_leena(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  59. Paikalliset mansikat ja torin herkut on kyllä ihania kesäherkkuja :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  60. Peppi
    Kolmen kaverin jäätelöt ovat herkkua tänä kesänä.

    peholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  61. Oi mitä herkkuja :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥