AMERIKKALAISET PANNUKAKUT VAAHTERASIIRAPILLA

Me vietettiin miehen kanssa vähän aikaa sitten vuosipäivää ja kasattiin pöytään sen kunniaksi ihana aamiaisbrunssi. Lopulta oltiin kuitenkin jo ihan täynnä täytetyistä leivistä, jogurtista ja marjoista sekä munakkaasta ja tuoremehusta, että jälkkäriksi suunnitellut pannukakut jäivät syömättä. Olin kuitenkin tehnyt taikinan jo valmiiksi, joten se sai jäädä jääkaappiin odottamaan myöhempää herkkuhetkeä varten. Tulipa samalla testattua, että pannukakkutaikina säilyy hyvin jääkaapissa ja siitä voi paistaa herkullisia pannareita vielä seuraavanakin päivänä.

Niinpä meillä syötiin pannukakkuaamiainen vuosipäivän jälkeen ihan muuten vaan. Pannareiden kanssa meillä oli tuoreita marjoja, banaanisiivuja ja reilu loraus vaahterasiirappia. Voi nam!




Amerikkalaiset pannukakut    n. 14 pannukakkua
1 muna
2,5dl maitoa
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl sulatettua voita

1. Sekoita taikinakulhossa munan rakenne rikki ja lisää joukkoon maito.
2. Vispaa sekaan vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekä sokeri, vaniljasokeri ja sulatettu voi.
3. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Taikina säilyy hyvänä myös seuraavaan päivään.
4. Paista pannukakut neljän letun pannulla, käytä paistamiseen voita.
5. Tarjoile tuoreiden marjojen ja hedelmien sekä vaahterasiirapin kera. 



Tällä samaisella reseptillä on tullut paistettua monet kuohkeat pannukakut. Toisinaan korvaan osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla tai lisään joukkoon tilkan maustamatonta jogurttia. Myös sitruuna tuo pannareihin kivaa lisämakua.

Vähän aikaa sitten tein meille ihania pannukakkuvartaita, jotka menivät kaupaksi ennätysvauhtia. Kannattaa kokeilla myös niitä, pujottamalla pannukakut vartaisiin saat näyttävän jälkkärin kahvipöytään. Postauksen lopussa on myös arvonta, johon kannattaa käydä osallistumassa! :)

3 kommenttia

Kiitos kommentista! ♥