RAPEAT SUNNUNTAIVOHVELIT

Mikä olisikaan parempi tapa viettää sunnuntaita, kuin paistaa iso pino vohveleita siskon kanssa? Sovittiin siis vohvelitreffit, sisko teki taikinan valmiiksi ja minä vein mukanani mansikoita ja aamulla keittämääni raparperihilloketta. Keitettiin kahvit ja vaahdotettiin vohveleiden päälle vielä vaniljakastiketta. Täydellinen sunnuntai.



Vohvelitaikina 10-15 muhkeaa vohvelia, Alkuperäinen resepti täältä
3 munaa
4dl maitoa
1dl kivennäisvettä
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
2rkl sokeria
50g voisulaa

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia tai jääkaapissa 1 tunnin ajan.
2. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla. Käytä tarvittaessa voita, jotta taikina ei tartu kiinni rautaan.
3. Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön ja tuoreiden marjojen tai hillon kanssa.



Herkuttelun jälkeen siirryttiin sohvalle makoilemaan, juttelemaan ja lajittelemaan kirppisvaatteita. Juuri tällaiset päivät ovat välillä niin tarpeellisia. Voi vaan olla, eikä ole kiire minnekään. 

Sateinen sunnuntai onkin hyvä syy kaivaa rauta esiin ja paistaa iso pino vohveleita. Blogista löytyy aiemmin myös ihana sitruuna-jogurttivohveleiden ohje, jota kannattaa myös testata.



Leppoisaa sunnuntaita!

9 kommenttia

  1. Mulla pitää aina olla lettujen ja vohveleiden kanssa kermavaahtoa! :) Eilenkin oltiin markkinoilla ja useassa paikassa myytiin muurinpohjalettuja, mutta missään ei ollut kermavaahtoa - ei siis voinut ostaa lettua! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kermavaahto ja mansikkahillo on kyllä varmaan sellainen ikuisuuslemppari lettujen, pannukakun ja vohveleiden kanssa :) Kesällä tosin on pakko saada mukaan tuoreita marjoja! Jännä ettei kermavaahtoa ole saatavilla lettujen kanssa, sehän on olennainen osa sitä herkkua :D

      Poista
  2. Oi, vohvelit on niiiin hyviä! ♥ Mutta miksi niitä tulee tehtyä niin harvoin? Ihania tuollaiset vohvelitreffit ♥ Ihan loistava idea. Kiitos ohjeesta! Ehkä nyt tulee tehtyä joku päivä vohveleita, kun tietää, mistä löytää helposti ohjeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä niin totta, liian harvoin tulee paistettua vohveleita. Täytyy ottaa vahinko takaisin nyt kesän aikana :) Alkuperäisen ohjeen mukaan vohveleita pitäisi tulla 20kpl mutta me tehtiin sit ilmeisesti vähän muhkeampia, kun ei saatu ihan niin montaa aikaiseksi. Muuten ohje oli kyllä oikein hyvä :)

      Poista
  3. Nam, raparperihillo ja tuoreet mansikat sopii kyllä vohveleiden ja kermavaahdon kanssa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mielettömän herkullinen yhdistelmä!♥

      Poista
  4. Juhannuksena meillä syödään kahvin kanssa mansikkakakkua ja vohveleita raparperihillolla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥