BANAANI-NUTELLAMUFFINSSIT

Vapuksi leipomani rahkamuffinit katosivat parempiin suihin sellaista tahtia, että niitä ei meinannut riittää vappupäivän brunssille ollenkaan. Halusin pöytään jotain makeaa tarjottavaa munkkien lisäksi, joten leivoin helppoja banani-nutellamuffineja minikokoisina. Taikina valmistuu käden käänteessä sekoittamalla ainekset keskenään ja banaanin ansiosta muffinit pysyvät pitkään mehevinä. Sulatettu tumma suklaa ja pähkinärouhe kruunaavat nämä pikkuherkut.




BANAANI-NUTELLAMUFFINSSIT n.35kpl
2 kypsää banaania
100g voita
3 munaa
1dl sokeria
1,5dl nutellaa
4dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta

150g tummaa suklaata
hasselpähkinärouhetta

1. Muussaa banaanit kulhossa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Lisää kananmunat, sokeri ja mikrossa notkistettu nutella.
2. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lusikoi taikinaa muffinipellin koloihin ja paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.
4. Irrota muffinit pelliltä ja asettele leivinpaperin päälle jäähtymään. Paista toinen pellillinen ohjeen mukaan.
5. Viimeistele muffinit sulatetulla suklaalla ja hasselpähkinärouheella.

Vinkkejä!
- Muffinit on paistettu pellillä, josta tulee kerralla 24 minimuffinia.
- Säilytä muffinit ilmatiiviissä rasiassa tai tarjoiluastiassa lasikuvun alla, jotta ne säilyttävät mehevyytensä mahdollisimman pitkään.

Mulla on myös huominen vapaata ja täytyy sanoa, että tuli kyllä tarpeeseen tämä neljän päivän miniloma. Vaikka töissä viihdynkin, niin on se vaan ihanaa kun voi levätä tän valtavan vatsan kanssa. Ja neljän viikon päästä alkaa äitiysloma, aika on mennyt ihan uskomattoman nopeasti!

Varasin vihdoinkin kirppispöydän ja tyhjensin vaatekaappeja oikein kunnolla. Tänään siis luvassa vaatteiden ja sisustustavaran hinnoittelua, toivottavasti mahdollisimman paljon menisi kaupaksi. Nyt taidan kattaa meille aamupalan takapihalle, ihanaa ja aurinkoista vapaapäivää!

4 kommenttia

Kiitos kommentista! ♥