PÄÄSIÄISEN ROCKY-ROADIT

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

Oletteko samaa mieltä siitä, että pääsiäiseen kuuluu oleellisena osana herkuttelu? Suklaata, pashaa, pullaa, persikkapiirakkaa, pääsiäisnameja, suklaamunia, mämmiä, sitruunarahkaa.. listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Halusin valmistaa pääsiäistä ajatellen jotain erityisen hyvää ja päätin tehdä rocky roadia pääsiäis-twistillä. Sulatettua maitosuklaata ja valkosuklaata, lajitelma erilaisia värikkäitä makeisia, pehmeitä vaahtokarkkeja ja suklaarakeita, rouskuvia kaurakeksejä ja suolaisia poppareita sekä pistaasipähkinöitä. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että tuli muuten hyvää!




Kannattaa varata näiden herkkujen valmistukseen ekstrapaljon nameja, sillä niitä tulee väistämättäkin popsittua valmistuksen aikana..

Pääsiäisen rocky road vuoka 22x22cm
400g Pirkka maitosuklaata
150g valkosuklaata
3dl popcornia
2dl minivaahtokarkkeja
2dl Pirkka kaurakeksejä murusteltuna
1pss Pirkka pistaasipähkinöitä
1pss Pirkka karkkirakeita
3dl erilaisia pääsiäisnameja

1. Aloita kuorimalla pistaasipähkinät, valmista popcornit mikrossa a pilko karkkeja ja suklaarakeita hieman pienemmiksi sattumiksi. Voit jättää osan karkeista myös kokonaisiksi. Murustele myös kaurakeksit valmiiksi.
2. Sulata paloiteltu maitosuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vuoraa korkeareunainen vuoka leivinpaperilla ja valuta pohjalle ohut kerros sulatettua suklaata.
3. Ripottele päälle popcornia, keksejä, vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja erilaisia karkkeja. Valuta päälle ohut kerros sulatettua suklaata ja lisää taas kerros sattumia. Niitä saa olla paljon!
4. Jatka näin niin kauan kuin maitosuklaata riittää. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin ja sulata sillä aikaa valkosuklaa.
5. Valuta kohmettuneen rocky roadin päälle sulaa valkosuklaata ja loput karkit, pähkinät ja keksit. Laita vuoka takaisin jääkaappiin ja anna kovettua.
6. Leikkaa rocky road sopivan kokoisiksi paloiksi ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Vinkkejä!
- Saat herkusta helposti gluteenittoman, jos käytät gluteenitonta suklaata ja nameja. Muista vaihtaa myös kaurakeksit gluteenittomiin.
- Rocky roadeista tulee näyttäviä ja korkeita, mutta voit käyttää halutessasi myös isompaa vuokaa jolloin palat jäävät hieman matalemmiksi.







Näyttävät rocky roadit kruunaavat Pääsiäisen jälkkäripöydän. Suolainen ja makea yhdistyy loistavaksi herkuksi, jota tekee mieli napata pala jos toinenkin. Rocky roadeja voi myös pakata pieneen läpinäkyvään rasiaan tai pussiin ja viedä mukanaan kyläpaikkaan. Värikkäät herkkupalat vievät kielen mennessään ja näillä lähtee varmasti makeannälkä.. ainakin hetkeksi!

Meillä herkutellaan pääsiäisenä näiden lisäksi myös perinteisellä pashalla sekä sitruunaisilla rahkaleivonnaisilla. Ruokapuolelta löytyy varmasti ainakin lammasta ja ihanaa vuohenjuusto-ruusukaalipaistosta. Lisää ihania pääsiäisreseptejä löytyy myös K-ruoan omilta sivuilta, käy ihmeessä kurkkaamassa vinkit pääsiäispöydän herkkuihin!

Iloista, aurinkoista ja makeaa viikkoa!

16 kommenttia

  1. Näitä herkkuja mun on pitänyt jo pitkään kokeilla.. Ehkä tänä pääsiäisenä? :) Pistaasipähkinät sooii varmasti tähän ihanasti, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan, nää on niin hyviä ja kuitenkin aika helppoja valmistaa! :) Suolaisen ja makean yhdistelmä on aivan ihana. Pistaasipähkinät ja popparit tuovat just kivasti tasapainoa muuten makeille herkkupaloille :)

      Poista
  2. Kiitos tästä! Kokeiluun menee heti kun pääsen huomenna kauppaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Kiva että resepti pääsee heti käyttöön! Toivottavasti herkut maistuu :)

      Poista
  3. Niin herulliset kuvat! Rocky on yksi ehdoton itsetehty makeislemppari, ihana sekamelska, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nää on kyllä ihan super hyviä ja makuyhdistelmiä voi kivasti vaihdella mielensä mukaan :)

      Poista
  4. Ää kun tekisi mieli kokeilla. Sinun ohjeella rahkapiirakka nyt uunissa mutta nääkin näyttää niin niin hyviltä..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Pääsiäinen on herkuttelun aikaa ;)

      Poista
  5. Kokeilimme koulussa valinnaisessa, ja oli todella hyvää! Kivan näköinen blogi ja herkullisen näköisiä reseptejä!😋

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. kokeilimme koulussa,valinnaissessa ja se oli tosi hyvää.

    VastaaPoista
  8. Tehtiin näitä koulussa ja oli todella hyvää! Kivan näköinen blogi muutenkin!👌🏻

    VastaaPoista
  9. Teimme tätä koulussa ja oli toosi hyvää! Kiitos ohjeesta.👍 Ajattelin tehdä tätä kotona koska oli niin hyväää🙃💜

    VastaaPoista
  10. Oli tosi tosi hyvää! ihan 6/5

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥