OMENAINEN KINUSKI-TOSCAPIIRAKKA


Kardemummaa ja kanelia, kinuskia ja omenoita, kermaa ja mantelilastuja.. niistä on tämä ihana piirakka tehty. Olen leiponut joka syksyiseen tapaani omenaista toscapiirakkaa, joka pala palalta katoaa kahvipöydästä herkuttelijoiden suihin. Tällä kertaa päätin taas hieman muunnella aiempaa reseptiäni ja käytin valkoisen sokerin tilalla fariinisokeria. Näin kuorrutte sai ihanan kinuskilisän, joka on mielestäni täydellinen yhdistelmä omenoiden kanssa. Pehmeä pohja ja runsas kerros toscakuorrutetta.. voi nam!



OMENAINEN KINUSKI-TOSCAPIIRAKKA vuoka Ø26cm

2 munaa
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
0,5tl kardemummaa
50g voita
0,5dl maitoa
2 omenaa kuorittuna ja lohkottuna pieniksi paloiksi

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat ainekset keskenään ja lisää munasokerivaahtoon varovasti nuolijan avulla nostellen.
2. Kääntele lopuksi sulatettu voi ja maito taikinan sekaan ja kaada voideltuun korkeareunaiseen piirakkavuokaan.
3. Asettele omenat taikinan päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
4. Ota piirakka pois uunista, levitä päälle kinuski-toscakuorrute ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

KINUSKI-TOSCAKUORRUTE
150g voita
120g fariinisokeria
2dl kermaa
150g mantelilastuja

1. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon muut kuorrutteen ainekset.
2. Keittele kuorrutetta ja anna sen kuplia noin 15 minuuttia samalla sekoitellen. Täyte on valmis, kun koostumus on paksuhkoa ja kinuskimaista.

Vinkit!
- Tämä herkku on parhaimmillaan hieman lämpinänä ja kuorrutus kohmettuu jääkaapissa, joten lämmitä piirakkaa hieman ennen tarjoilua.
- Käytä piirakkavuokaa, jossa on vähintään 4-5cm korkeat reunat. Toscakuorrute kuplii uunissa ja saattaa tulla yli jos vuoan reunat ovat matalat.

Kuvassa juuri uunista tullut toscapiirakka. Täyte kuplii hetken aikaa uunista tultuaan, joten malta vielä ennen kuin maistat sillä kuorrutus polttaa taatusti kielen. Lämpimänä piirakka on kuitenkin parhaimmillaan!



Kuvissa vilahtaa lautasen alla suloiset muumiaiheiset pöytätabletit, jotka siskoni oli löytänyt mulle kirpputorilta. Oon itsekin nyt käynyt muutaman kerran kirppiskierroksella, joten pienen tauon jälkeen kuukauden kirppislöydöt-postaus on taas tulossa tämän kuun lopussa. Enpä ole muuten tainnut kertaakaan lähteä kirppikseltä ilman jonkinlaista muumilöytöä!

20 kommenttia

  1. Tämä oli LIIAN HYVÄÄ...menin syömään tuon toisenkin palasta osan. Sain vähän noottia. Hih! -Mamapquita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä piiras katosi kyllä aika nopeasti parempiin suihin, oli kyllä omastakin mielestä todella herkkua! :)

      Poista
  2. Alkoi heti kiinnostaa noi muumipöytätabletit, on varmaan kauniit. Piirakkakin näyttää hurjan hyvältä ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai siis ne näkyvätki näissä kuvissa, en ensin huomannut. Saisko tarkempaa kuvaa? Näyttäis olevan kivat värit :)

      Poista
    2. Noi muumialustat on aivan ihanat! Laitan niistä paremman kuvan tulevaan kirppislöytö-postaukseen :)

      Poista
  3. Ooh! Ihanaa. Voisin testailla gluteenitonta versiota. :) Herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mulla kävi myös mielessä gluteeniton versio tulevia syntymäpäiviä ajatellen. Kerrohan miten onnistui jos kokeilet! :)

      Poista
  4. Todella hyvää. Piti samantien kokeilla.
    -Herkkusuu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kuulla että innostuit heti leipomaan ja vielä pidit! :) Kiva kun kommentoit!

      Poista
  5. Minä olen tehnyt jonain syksynä omenaista toscapiirakkaa ohjeellasi ja se on kyllä tosi hyvää. Tätä voisi kokeilla seuraavaksi, fariinisokeri antaa varmasti ihan maun tuohon kuorrutteeseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin että olit leiponut sitä omena-toscapiirakkaa :) Kannattaa toki kokeilla tätäkin versiota, on mielestäni velä parempaa kuin tuo toinen. Kinuski on vaan niin ihanaa :)

      Poista
  6. Ei pitäis käydä täällä, kun aina menee kirjanmerkkeihin uusi ohje. ;) Toscapiirakka on niitä klassikkoreseptejä, joita tulee käytettyä todella usein. Tätä omenaista versiota aion kyllä testata pikapuolin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, otan ton koteliaisuutena ja toivottavasti eksyt blogiin jatkossakin ;) Toscapiirakka on tosiaan mielettömän hyvää jo sellaisenaan, mutta omenat tuovat siihen kyllä kivan lisän! :)

      Poista
    2. Testattu on ja nyt tämä herkullinen ohje löytyy myös minun blogista. :) http://adebisia.blogspot.fi/2015/11/omenainen-kinuski-toscapiirakka.html

      Poista
    3. Kävinkin jo vilkuilemassa sun blogissa ;)

      Poista
  7. Voih... tässä on raaka-aineet kohdillaan! Jo pelkät kuvat ovat suorastaan herkullisen syötäviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin on! Ei noista voi oikein tulla muuta kuin hyvää :) Kiitos kovasti!

      Poista
  8. Kiitos kivasta ja ihanan värikkäästä blogistasi! Pakko oli testailla tätä ohjetta kun vaikutti niin hyvältä ja hyväähän siitä tulikin :) Tosin miun kinuskit imeytyi omenoihin (mikä nyt ei sinällään ole mikään kamala häviö) eikä jäänyt noin houkuttelevasti tuohon päälle, niinkuin siulla. Laiskana leipurina myös oikaisin vähän eli sotkin vain nopsaan kananmunat ja sokerit sekaisin ilman vaahdottamista. Tällöin vältyin myös muiden aineiden varovaiselta sekoittelulta, kun ei tarvinnut pelätä vaahdon laskeutuvan. Kuvien perusteella näyttää samalta, joten laiska leipuri voi suositella pienimuotoista oikomista reseptissä muille kaltaisilleen :D Ensi kerralla myös laitan kinuskin porisemaan jo vähän aiemmin, enkä vasta sitten kun olen taikinaa tekemässä. Tulee ehkä paksumpaa ja kestää silloin paremmin tuossa päällä. Ehkä.
    Mutta kiitokset blogistasi, täältä on monet reseptit testattu ja hyväksi todettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos aivan ihanasta kommentistasi! Luin tämän jo aiemmin, mutta nyt vasta pääsin vastaamaan kun pahin flunssa ja väsymys on hellittänyt, mutta edelleen kommentti saa hymyn huulille! :) Kiva kun päätit testata tätä reseptiä ja annoit vielä pari hyvää vinkkiä, täytyypää itsekin kokeilla ensi kerralla vähän oikaista tämän kanssa niin ei tarvitse vatkainta ollenkaan. Kiitos sinulle ja ihanaa marraskuuta! :)

      Poista
  9. Tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥