PERUNA-PORKKANA-PURJOSOSEKEITTO

Syksyn ensimmäisenä villasukkapäivänä päätin tehdä ison kattilallisen höyryävää kasvissosekeittoa. Jalan turvotuskin alkaa olla jo niin vähäistä, että avattavan kipsin alle saa melko helposti sujautettua sukan varpaita lämmittämään. Soseutettu keitto on täydellistä sateisen päivän lohturuokaa, joka maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä. Nokare ranskankermaa ja itse leivottu leipä kruunaavat aterian.




Peruna-porkkana-purjososekeitto iso kattilallinen
1kg perunoita
500g porkkanoita
250g purjosipulia
1 litra vettä
4dl ruokakermaa
2 kasvisliemikuutiota
Mustapippuria
Suolaa
Chilijauhetta
Kuivattua oreganoa
Kuivattua basilikaa
Rypsiöljyä

Tarjoiluun nokare ranskankermaa ja tuoreita tai kuivattuja yrttejä.

1. Kuori perunat ja porkkanat ja huuhtele halkaistu purjosipuli huolellisesti. Pilko perunat ja porkkanat 2cm kokoisiksi kuutioiksi ja purjo pieniksi paloiksi.
2. Kaada kattilan pohjalle rypsiöljyä ja ripaus kaikkia mausteita. Lisää perunat, porkkanat ja purjo kattilaan ja kuullota muutaman minuutin ajan.
3. Lisää kattilaan 1 litra vettä sekä kasvisliemikuutiot ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 tunnin ajan välillä sekoitellen.
4. Poraa keitos sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää joukkoon ruokakerma. Lisää mausteita maun mukaan. Chilijauhe tuo keittoon kivaa potkua ja suola tuo maut paremmin esiin. Tarjoile keitto ranskankermanokareen ja yrttien kera.



Lisää herkullisia keittoja löytyy näistä linkeistä:
Juustoinen kasvissosekeitto
Kylmä tomaattikeitto
Mausteinen kasvis-linssikeitto
Meksikolainen kanakeitto
Paahdettu tomaatti-vuohenjuustokeitto
Peruna-kukkakaalisosekeitto

Tämä sunnuntai on pyhitetty hyvän kirjan lukemiselle ja leivonnalle. Mitäs sinä meinaat tehdä? :)

2 kommenttia

  1. Hei Minka!

    Googlen kautta löysin tieni tänne erittäin kauniiseen ja herkulliseen blogiisi. Syy miksi alun perin tänne tulin, on murtuma jalassa johon etsin tietoa netin syövereistä. Kuinka kauan kaiken kaikkiaan sinulla on ollut kipsi vai joko olet saanut sen pois? Käytätkö vielä sauvoja? Luutuminen ei ole minullakaan lähtenyt käyntiin niin kuin olin toivonut. Nyt kuukausi sairaslomaa takana mutta toiveikkaana odotan seuraavia tuloksia. Kuulisin mielelläni kokemuksiasi murtuneen jalan kanssa toimimisesta ja siitä miten olet saanut siihen hoitoa. Jos et halua tähän vastata, niin voitaisiin laittaa myös s.postia?

    Oikein iloista alkavaa syksyä ja toipumista jalan kanssa. Onneksi löysin tänne sillä nyt on ainakin mielekästä luettavaa ja innostun varmasti myös testaamaan täältä löytyviä leivonta- ja ruokaohjeita. Kiitos sinulle jos viitsit vastata.

    Syysterveisin Aija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Aija ja kiitos kommentista!

      Toipuminen on lähtenyt nyt ihan hyvin käyntiin, viimeisissä kuvissa näkyi jo kuulemma luutumisen merkkejä :) Jalka oli jo parempi yhdessä vaiheessa, mutta kipeytyi ja turposi uudestaan tossa kuudennen viikon kohdalla ja sitten taas vähitellen on onneksi alkanut helpottaa. Mulla oli kipsi vähän yli 7 viikkoa ja nyt oon siis ottanut sen pois kun lääkäriaikoja ei saanut ja huomasin että omakanta-sivulle oli kirjoitettu että voin ottaa kipsin pois :D

      Kipsin poiston jälkeen käytin sen ekan päivän kotona keppejä, koska jalalle ei pystynyt varaamaan ihan kunnolla ja välillä tuntui että jalka vaan yhtäkkiä lähtee alta. Nyt oon uskaltautunut kävelemään kotona myös ilman keppejä, tosin onhan se vähän hidasta mutta hyvää edistystä silti. Ulos en kuitenkaan uskaltaisi vielä lähteä ilman keppejä.

      En siis tällä hetkellä tiedä onko jalka luutunut kokonaan vai ei. Murtumakohdan kipuihin neuvottiin levittämään Voltarenia, mutta en ole kokeillut enkä siis tiedä auttaisiko se jotain..? Fysioterapiaan sain valitettavasti ajan vasta reilun kahden viikon päähän ja röntgeniin ei ollut aikoja ollenkaan. Eilen juuri kävin lääkärissä kipujen takia, mutta lääkäri ei osannut sanoa juuta eikä jaata, vaan kirjoitti lisää sairaslomaa.

      Toivottavasti sulla lähtee jalka paranemaan mahdollisimman nopeasti ja saat ajan kulumaan kotona. Täytyy vaan yrittää ajatella positiivisesti ja asennoitua siihen, että hetkeen ei voi tehdä ihan kaikkea mitä haluaisi.

      Mukavaa syksyä sinulle ja tsemppiä jalan kanssa! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥