JAUHOTON SUKLAAKAKKU

Ennen reilun viikon takaisia epäonnisia tapahtumia ehdin leipomaan tämän mielettömän herkullisen suklaakakun. Olin kutsunut ystävän kylään ja ajattelin leipoa meille jotain hyvää kahvin kanssa.

Jauhottoman kakun koostumus on samettisen pehmeää ja 80% tumma suklaa sekä vahva espresso takaavat tuhdin ja täyteläisen lopputuloksen. Tuoreet marjat ja vaniljajäätelö sopivat loistavasti tarjoiluun.



Jauhoton suklaakakku vuoka ⌀ 24cm
200g voita
200g tummaa suklaata
1dl vahvaa espressoa keitettynä
4 munaa
1,5dl kookossokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

1. Sulata voi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä kun voi on sulanut. Paloittele suklaa kattilaan, anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon espresso.
2. Vispaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää mukaan kookossokeri, vaniljasokeri ja suola.
3. Kaada voi-suklaaseos kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.
4. Paista +180 asteessa noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
-Jos haluat enemmän mutakakkumaisen lopputuloksen, paista kakkua 20-25 minuuttia.
-Jos et ole kahvin ystävä, voit käyttää espresson tilalla myös muuta nestettä kuten maitoa tai kaakaota. Kahvin maku ei tosin tule kovin vahvasti esiin valmiissa kakussa.


Pöydälle jääneestä suklaalevystä sain idean leipoa gluteenitonta suklaakakkua. Voita ja suklaata sulatellessani päätin kuitenkin kokeilla, millainen kakusta tulisi jos jättäisin jauhot kokonaan pois. Vein loput kakkupalat muiden herkuteltavaksi ja maku sai niin paljon kehuja, että päätettiin siskon kanssa leipoa syntymäpäivien kunniaksi samanlainen heti seuraavana päivänä. Tai no mä lähinnä istuskelin keittiön pöydän ääressä kipsatun jalkani kanssa ja vispasin kananmunia.

Kiitos muuten kaikille edelliseen postaukseen tulleista ihanista kommenteista ja viesteistä joita olen teiltä saanut! Jalka on edelleen aika kipeä ja se kuvataan keskiviikkona, jotta nähdään miten luutuminen on lähtenyt käyntiin. Toivon todella, että saisin tän kipsin pois mahdollisimman pian :)

9 kommenttia

  1. Vähän mausteeksi chilijauhetta ja avot! ;) Mullakin ois aineita kotona, vois pitkästäaikaa tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin itsekin, että tätä vois hyvin tehdä vaikka chilisuklaasta mut tosiaan yhtä hyvin joukkoon vois lisätä chilijauhetta. On niin hyvä yhdistelmä, että täytyy kyllä tehdä ens kerralla :)

      Poista
  2. Edelliseen kirjoitukseen liittyen ei voi muuta kun toivottaa pikaista paranemista ja tsempiä! Kannatan omista oikeuksista kiinni pitämistä sillä laiton irtisanominen on kysessä.

    Sitten tähän kirjoitukseen.. aivan ihana kakku jotta aion kokeilla. _Kiitos ohjeesta :)

    -Maya

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Ja kiva jos meinaat kokeilla täät kakkua, on nimittäin ihan sairaaaan hyvää! :)

      Poista
  3. Syntisen herkullisen näköinen kakku, tämä menee kokeiluun kun ainesosaluettelon aineetkin löytyy jo kaapista. :) Toipumisia edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja aika syntinen toi ainesosaluettelo onkin ;) Mutta niin hyvää! Kiitos kovasti :)

      Poista
  4. Missä muodossa toi Espresso on? Siis keitettyä espressoa vai sitä purua vai jotain valmispussissa olevaa? Sori tyhmä kysymys.. :D olettaisin että keitettyä espressoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis keitettyä espressoa! :) Mutta voi se olla ihan tavallista kahviakin tai muuta nestettä, jos ei vaikka tykkää kahvista. Voisin tarkentaa sen tohon reseptiinkin vielä. Kiitos kommentista! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥