kotiliesi

29. heinäkuuta 2015

♥ Rapeat ruisleipätikut

Rapeaksi paahdetut, valkosipulilla ja persiljalla maustetut ruisleipätikut ovat mitä parhainta naposteltavaa illanistujaisissa tai elokuvaa katsellessa. Pienempinä paloina leipätikut sopivat erinomaisesti myös salaatin sekaan tai sosekeiton päälle.



Ruisleipätikut
9 kaksipuolista ruisleipää
6 valkosipulinkynttä
1dl rypsiöljyä
nippu tuoretta persiljaa
mustapippuria ja suolaa

1. Pilko leivät haluamasi levyisiksi tikuiksi. Sekoita erillisessä kulhossa öljy, puristetut valkosipulinkynnet, pieneksi silputtu persilja sekä ripaus mustapippuria ja suolaa.
2. Pyörittele leipätikut maustetussa öljyssä ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele lopuksi vielä mustapippuria ja suolaa leipätikkujen päälle.
3. Paista + 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele leipiä noin 10 minuutin kohdalla. 
4. Ota leipätikut pois uunista. Leivät muuttuvat rapeammiksi kun ovat saaneet jäähtyä hetken aikaa.


Isommalle porukalle kannattaa tehdä ruisleipätikkuja iso satsi, sillä nämä todella menevät kaupaksi ja ovat hyviä myös seuraavana päivänä naposteltavaksi. Voit myös pakata ruisleipätikkuja paperipussiin ja ottaa mukaan vaikkapa eväsretkelle.

Mukavaa keskiviikkoa!

6 kommenttia :

  1. Minulta löytyy hyllystä tuo sama ihana sinivalkoinen purkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi purkki on tosiaan ihana! Mun äidillä taitaa olla näitä kaksi, joista toisen nappasin kuviin mukaan :)

      Poista
  2. 'Kiitos muistutuksesta, olin unohtanut nää leipätikut, pitääpä tehdä. Mahtavat kuvat muuten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, nää tosiaan unohtuu monesti ja sit on taas kausia kun tulee tehtyä useammin. Kiitos! :)

      Poista
  3. Slurp, mielikuva siitä kun vielä sai ruista syödä, taidanpa tehdä tattarihapanleipää ja väsätä siitä!
    Varsinainen neronleimus, tulee kovia ihania tikkuja <3 Kiitos ohjeesta, Minka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapanleivästä tulee varmasti myös hyviä! Oon tehnyt joskus vaaleasta leivästä tällaisia maustettuja krutonkeja keittojen ja salaattien päälle :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥