Nutella-toast & hunajaiset mansikat

Nyt on nautittu mansikkahaasteen alkuruoka ja pääruoka, joten seuraavaksi on jälkiruoan vuoro. Luvassa on herkullinen nutellatäytteinen toast, hunajalla, mintulla ja limellä maustettuja mansikoita sekä vaniljajäätelöä ja paahdettuja mantelilastuja. Tällä reseptillä osallistun Pipsa Hurmerinnan ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mansikkahaasteen jälkiruoka-kategoriaan.

Nutella-toast 2-4 annosta
4 paahtoleipää
5rkl nutellaa
tomusokeria

1. Levitä jokaisen paahtoleivän päälle reilu ruokalusikallinen nutellaa. Paina leivät päällekkäin kahdeksi kerrosleiväksi.
2. Paahda leivät kullanruskeiksi leipägrillissä, puolita veitsellä kolmioiksi ja hunnuta tomusokerilla.

Hunajaiset mansikat
12 isoa mansikkaa
puolikkaan limen mehu
0,5rkl hunajaa
nippu tuoretta minttua

1. Pilko mansikat pieniksi ja sekoita joukkoon hunaja sekä silputtuja mintunlehtiä. Purista joukkoon myös puolikkaan limen mehu. Anna mansikoiden maustua hetken aikaa jääkaapissa.

Lisäksi tarvitset
vaniljajäätelöä
paahdettuja mantelilastuja
tuoreita marjoja
 
1. Kokoa annokset joko yhdelle isolle tai 2-4 pienemmälle lautaselle. Asettele lautaselle toastit, marinoidut mansikat ja vaniljajäätelö. Voit käyttää koristeluun myös muita marjoja. Viimeistele annokset paahdetuilla mantelilastuilla.




Pakko myöntää, että tein ehkä kesän parhaan jälkiruokamme. Tämä oli nimittäin ihan uskomattoman hyvää! Paahdetun leivän välistä valuva nutella oli mieletön makuelämys kylmän jäätelön ja marjojen kanssa. Tämä jälkkäri on myös helppo valmistaa, joten varmasti tullaan tekemään vielä uudestaan.

Mansikat saatu haastetta varten

5 kommenttia

  1. Oh, näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. AAAA nam miten voi näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia! Täytyy myöntää että näitä toasteja on tullut tehtyä jo muutamaan otteeseen tässä viikon aikana.. :)

      Poista
  3. Nämä ovat jo pitkään odottaneet minulla jonossa testaamista, tänä aamuna testasin ja ai että oli hyvää! Kiitos muutenkin kivasta blogista ja hyvistä ohjeista, niitä seurailen aktiivisesti vaikka vasta nyt jotain kommentoin. :) Mukavaa syksyä!

    t. Heidi
    http://piparminttuisenruokablogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥