NEKTARIINIPIIRAS & VANILJAINEN SOIJAJOGURTTI

Ollaan lähdössä reissuun, joten pidettiin viikonloppuna ruokakekkerit käyttämällä pois kaikki jääkaapista löytyvät ainekset. Hedelmäkorissa oli omenoita ja nektariineja, joista jälkimmäiset päätin käyttää tähän ihanaan ja mehevään piiraakkaan. Kuohkea piiras saa rakennetta mantelijauheesta ja kaneli tuo pohjaan kivaa lisämakua. Tarjoiluun sopii mainiosti vaniljasokerilla maustettu soijajogurtti.




Nektariinipiiras ja vaniljainen soijajogurtti vuoka 24x24cm
2 munaa
0,8dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
50g voita

4 kypsää nektariinia
kourallinen mantelilastuja
2rkl kookossokeria

1. Poista nektariinien kivet ja pilko pieniksi lohkoiksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe, mantelijauhe sekä vaniljasokeri. Kääntele taikina sekaisin nuolijan avulla.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita varovasti tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
4. Asettele nektariinilohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle kourallinen mantelilastuja ja muutama ruokalusikallinen kookossokeria.
5. Paista +200 asteessa noin 20-25 minuuttia, tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin ja piirakka on kypsä. Tarjoile soijajogurtin kera.



Vaniljainen soijajogurtti
2dl maustamatonta soijajogurttia
2-3tl vaniljasokeria

1. Sekoita jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoile kylmänä.

Vinkkejä!
- Voit halutessasi jauhottaa voidellun piirakkavuoan mantelijauheella.
- Kookossokerin tilalla voi käyttää myös esimerkiksi ripauksen fariinisokeria.
- Saat piiraasta helposti gluteenittoman ja maidottoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja voin kasvirasvaan.





Olen aiemmin leiponut saman tyylistä piirakkaa, jossa on täytteenä aprikooseja. Aprikoosipiiraan resepti löytyy täältä.

Seuraava postaus taitaakin tulla sitten Prahasta, nyt teen vielä viime hetken pakkailuja ja halin Maunoa seuraavien kahden viikon edestä. Voi että kuinka ikävä tuota pientä herraa tuleekaan! Onneksi näen pian Valentinan! Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille :)

2 kommenttia

  1. Kiitos mahtavasta ohjeesta, kokeillut jo kahteen otteeseen. Tuleeko kesäkuun kirppitorilöydöksistä postaus? Odotan niitä aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ihana kuulla että resepti on ollut mieluinen! :) Ajattelin yhdistää samaan postaukseen kesä- ja heinäkuun kirppislöydöt. Olin reissussa just kesäkuun lopussa, joten se postaus jäi siksi nyt väliin :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥