FETA-KASVISLEIVÄT

Erilaiset täytetyt, grillatut tai uunissa paistetut leivät ovat ihan mun lemppareita iltapaloina ja alkupaloina ennen varsinaista grilliruokaa. Oon tehnyt meille usein kasvistäytteisiä leipiä, joista tämän hetken suosikki on kesäkurpitsalla, tomaatilla, punasipulilla ja fetajuustolla täytetty hunajainen leipä. Nämä sopivat hyvin myös illanistujaisiin tai salaatin kanssa tarjottavaksi.

Feta-kasvisleivät
puolikas vaalea leipä, esim. ciabatta
n.15cm pala kesäkurpitsaa
3 valkosipulinkynttä
10 kirsikkatomaattia puolitettuna
1 punasipuli
100g fetaa
kevätsipulin varsia
oliiviöljyä
hunajaa
mustapippuria
suolaa

1. Leikkaa leivästä viisi palaa, aseta pellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Kuumenna uuni + 200 asteeseen ja paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia.
2. Uunin kuumetessa, höylää kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja paista pannulla tilkassa öljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja purista pannulle yksi valkosipulinkynsi. Lisää lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit ja punasipulirenkaat, sekoittele hetken aikaa ja siirrä pannu sivuun.
3. Purista esipaistettujen leipien päälle loput valkosipulinkynnet, kasaa päälle kesäkurpitsaa, tomaattia sekä punasipulia. Murustele päälle fetaa ja lisää ripaus mustapippuria. Paista leipiä + 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes leivät saavat hieman väriä.
4. Viimeistele kevätsipulin varsilla, rouhaisulla mustapippuria ja reilulla lorauksella hunajaa.

Vinkki!
Tarvittaessa kasvistäytteen voi paistaa pannulla jo hyvissä ajoin ja leivät voi valmistaa loppuun juuri ennen tarjoilua.





Jos tykkää tämän tyylisistä leivistä niin kannattaa kokeilla myös näitä ihania mansikka-vuohenjuustoleipiä, bruschettoja, hunajaisia vuohenjuustoleipiä tai chorizo-viikunaleipiä.

Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia

  1. Nam, täällä on taas sellaiset herkut että oksat pois!! ☺ Onneksi tuli just syötyä iso lautasellinen broileririsottoa, muuten olis ollut pakko lähteä kauppaan ja hakea ainekset näihin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää on kyllä aivan super hyviä leipiä! Kannattaa kokeilla joskus! :)

      Poista
  2. Oi, onpa maukas ohje! Tämä on juuri sellainen kesäiltojen ruoka parvekkeella nautittavaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä oikeassa! Nämä maistuivat nimittäin erityisen hyviltä yhtenä lämpimänä iltana takapihalla viinilasillisen kanssa, nams! :)

      Poista
  3. Oii, minkä näköistä taas :) Minäkin rakastan näitä eri leipäjuttuja ja inspiroidunkin varmaan eniten niistä tässä ja muissa ruokablogeissa. Kiitos taas tästä idiksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää onkin ihan mielettömän hyviä ja syntyivät yhtenä päivänä vähän kuin vahingossa kun ajattelin käyttää jääkaapista löytyneet kasvikset johonkin iltapalaan. Sen jälkeen onkin tullut tehtyä useamman kerran :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥