Rapeakuorinen porkkanaleipä

Olen nyt monena perjantai-iltana tehnyt leipätaikinan valmiiksi niin, että se saa tekeytyä rauhassa yön yli ja lauantai-aamuksi ollaan saatu ihanaa uunituoretta leipää. Porkkanaraastetta oli jäänyt viikolta yli, joten päätin laittaa ne taikinan sekaan. En ollutkaan tainnut aiemmin tehdä porkkanaleipää, vaan ainoastaan sämpylöitä joissa on ollut mukana porkkanaraastetta. Tällä ohjeella saat yhden maukkaan ja rapeakuorisen leivän.




Porkkanaleipä 1 leipä
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
1tl kuivahiivaa
4dl vettä
2dl porkkanaraastetta
2rkl oliiviöljyä

1. Mittaa vehnäjauho, kaurahiutaleet, suola ja kuivahiiva taikinakulhoon.
2. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi, porkkanaraaste ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi, peitä kulho kelmulla sekä leivinliinalla ja anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 12-16 tuntia.
3. Kumoa taikina huolellisesti jauhotetulle alustalle. Voit käyttää vehnäjauhojen lisäksi myös kaurahiutaleita. Muotoile taikinasta leipä jauhoja apuna käyttäen. Kohota leipää liinan alla noin 1 tunnin ajan.
4. Laita pata tai sopivan kokoinen uunivuoka kylmään uuniin ja lämmitä uuni +225 asteeseen. Kun uuni on kuumentunut, ota astia hetkeksi pois uunista ja siirrä leipä siihen. Peitä kulho uunin kestävällä kannella ja paista leipää 30 minuuttia. Ota puolen tunnin jälkeen kansi pois ja paista leipää ritilän päällä vielä 30-40 minuuttia.



On ollut muuten ilo huomata, että nää leipäreseptit on innostaneet muitakin leipomaan leipää itse. Oon saanut kivoja kommentteja blogin lisäksi myös instagramin puolella ja on aina hauskaa nähdä myös kuvia teidän valmiista leipomuksista.

En ole tainnut pääsiäisen jälkeen leipoa mitään kunnolla makeaa herkkuja, mutta siihen tulee pian muutos sillä vapuksi on kyllä pakko loihtia jotain hyvää. Myös ensimmäinen simaerä on pullotettu! Tällä kertaa kokeilin simaa ilman valkoista sokeria, laitan reseptin tänne lähiaikoina! :)

2 kommenttia

  1. Kiitos hyvistä leipä resepteistä Minka. Parempaa kuin kaupan leivät :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥