SITRUUNA-VALKOSUKLAAPULLAT

Pääsiäisen ja kevään tullen tekee mieli raikkaita, sitruunalla, mangolla tai persikalla maustettuja rahkaleivonnaisia. Tällä kertaa päätin leipoa pullia, jotka saivat täytteekseen ihanaa sitruunalla ja valkosuklaalla maustettua rahkaa. Sitruunan raastettu kuori tuo kivaa lisämakua perinteiseen pullataikinaan ja halutessasi voit viimeistellä herkun valkosuklaaraidoilla.

SITRUUNA-VALKOSUKLAAPULLAT 14 kpl

Pullataikina:
2,5dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
1dl sokeria
2tl kardemummaa
1 muna
0,5tl suolaa
6-7dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
80g voita

Lisäksi tarvitset: 1 kananmunan voiteluun ja raesokeria sekä valkosuklaata koristeeksi

1. Sekoita keskenään kädenlämpöinen maito, sitruunan kuoriraaste, sokeri, kardemumma, kananmuna ja suola.
2. Lisää joukkoon 3dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva ja vaivaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää seuraavat 3dl jauhoja vähitellen taikinan joukkoon vaivaamisen aikana.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi ja jatka vaivaamista kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta. Lisää vielä jauhoja tarvittaessa.
4. Kumoa valmis taikina jauhotetulle alustalle, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
5. Jaa kohonnut taikina 14 palaan ja pyörittele pulliksi. Asettele pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kohota pullia vielä toiset 30 minuuttia.
6. Paina kohonneiden pullien keskelle kolo lasin pohjaa apuna käyttäen. Voitele pullien reunat kananmunalla ja pursota tai lusikoi rahkatäyte koloihin. Viimeistele reunat raesokerilla.
7. Paista pullia +225 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin paistovärin. Koristele valmiit pullat valkosuklaaraidoilla.

Sitruuna-valkosuklaatäyte:
250g maitorahkaa
1 muna
60g voita
0,5dl sokeria
100g sitruunavalkosuklaata

1. Sekoita keskenään maitorahka, kananmuna, pehmeä voi ja sokeri.
2. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja kaada täyte pursotinpussiin tai lusikoi pullien päälle.

Vinkkejä!
-Jos kaikki pullat eivät mahdu samalle pellille, voit laittaa osan pyöritetyistä pullista 15 minuutiksi jääkaappiin odottamaan. Näin pullat eivät kohoa liikaa sillä aikaa kun ensimmäinen pellillinen valmistuu. Ota pullat jääkaapista, kohota 30 minuuttia ja valmista ohjeen mukaan.
-Voit korvata sitruunavalkosuklaan myös tavallisella valkosuklaalla ja puolikkaan sitruunan mehulla.
-Pullat ovat parhaimmillaan hieman lämpiminä ja pehmoisina, joten pullia kannattaa lämmittä seuraavana päivänä hetken aikaa mikrossa ennen tarjoilua.



Aurinkoista lauantaipäivää!

19 kommenttia

  1. Vau, onpas upean näköisiä :) Minäkin leivoin vast'ikään rahkapullia valkosuklaavivahteella ja hyviä olivat. Suklaan pursottaminen pullien päälle on hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kevään tullen on aina pakko leipoa rahkapullia, täytyykin käydä katsomassa millaisia herkkuja oot tehnyt :)

      Poista
  2. Siis on kyllä mahdottoman herkullisen näköisiä! :) Nyt on ollut paljon pullaa blogeissa, mm. Jack Bauerilla ;) niin nämä pullat olivat kyllä viimeinen niitti ja tänään oli sitten pakko pyöräyttää meillekin pullat! Olisin halunnut tehdä sitruunarahka-pullia, mutta rahkaa ei ollutkaan... tein sitten vaniljakreemistä ja vadelmamarmeladista pullia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Nämä olivat kyllä todella hyviä :) Mun tekis mieli kans leipoa tänään jotain, kaapissa olisi vielä yksi purkki rahkaa ja persikoitakin löytyy. Varmaan täytyy jotain kehitellä niistä :)

      Poista
  3. Se on kyllä totta että kun pääsiäinen alkaa lähestymään, niin alkaa tekemään kaikkia raikkaita leivonnaisia mieli. Itsekin jo pyörittelin mielessä persikka-rahkapiirakan leipomista! ☺
    Ja nää pullat on ihan superherkullisen näköisiä. Mäkin kävin niitä Jack Bauerin rahkapullia ihastelemassa, joten ehkä mullekin käy kuin Tarulle ja pullantekohommiin on ryhdyttävä! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Rahkaleivonnaiset on vaan niin hyviä ja niihin sopii täydellisesti erilaiset hedelmät :) Ja kiitos, näistä tuli kyl tosi hyviä. Yhtään ei riittänyt pakastettavaksi, joten kai se täytyy leipoa lisää tänään :)

      Poista
  4. Oi nam, hyvältä näyttää! :-) Näitä voisi leipoa vaikka pääsiäisenä.. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja nää tosiaan sopii hyvin pääsiäisen herkuksi :)

      Poista
  5. Hedelmäiset rahkaleivonnaiset kyllä kuuluvat ehdottomasti meilläkin pääsiäiseen ja ylipäätänsä kevätaikaan, niin on ollut niin kauan kuin muistan. Äitin leipoma sitruunalla maustettu rusinainen tai persikkainen rahkapiirakka on säilynyt ihanana makumuistona lapsuudenkodista.:) Nämä pullat menevät kyllä kokeiluun nyt pääsiäisenaikaan, kiitos ohjeesta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, kevääseen kuuluu juuri kuvailemasi kaltaiset leivonnaiset :) Mulla onkin taas purkki rahkaa kaapissa ja siitä on kyllä pakko leipoa jotain herkkua viikonlopuksi. Kiva jos meinaat kokeilla näitä, toivottavasti maistuu!

      Poista
  6. NAM <3 Näyttää hyvältä!! Pitää kokeilla itsekkin!! Tässä on minunkin blogi käykää katsomassa jos kiinnostaa wenlascupcake.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Ja käyn kurkkaamassa blogiasi!

      Poista
  7. Ai kun nämä kummittelee minulla mielessä :I Pitäisi varmaan alkaa leipomishommiin, vaikka oikeasti koko ajan lupaan vähentää herkuttelua.. Not a good combination.

    Minä olen miettinyt, että kysynkö, mutta uteliaisuus voitti. Miten sille sinun työpaikallesi kävi? Sille siis, josta sinut (laittomasti) irtisanottiin kun jalka murtui? Ei tokikaan tarvitse vastata, jos siltä tuntuu, mutta jäi vaivaamaan, niin kysäisenpä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, itsekin juuri mietin yksi päivä että pitääpä leipoa näitä nyt kevään tullen :)

      Ja totta kai saat kysyä! En ole viitsinyt enää kirjoitella blogissa aiheesta, sillä koko kahvila saa aikaan vain puistatuksia. En koskaan vienyt asiaa eteenpäin, vaikka selvitinkin ihan lakipykälien kautta sen todella olleen laiton irtisanominen. Koko episodin jälkeen kyseisestä kahvilasta on selvinnyt yhtä sun toista ja en tosiaankaan ole ainut joka on kokenut epäasiallista käytöstä omistajan suunnalta. Näin jälkeenpäin olen vain kiitollinen tuosta onnettomuudesta, sillä sen ansiosta pääsin takaisin ihanaan työpaikkaan ja vältin tuon kahvilan kokonaan :)

      Poista
    2. Eli onni onnettomuudessa :) Mutta hyvä juttu, että asia sutvaantui noin.

      Poista

Kiitos kommentista! ♥