MEKSIKOLAINEN KANAKEITTO & TORTILLAVOHVELIT

Sunnuntaisin meillä on tapana laittaa yhdessä ruokaa, yleensä jotain sellaista johon on nähty hieman enemmän vaivaa. Sunnuntai on loistava päivä esimerkiksi pitkään haudutettavalle lihakeitolle, muutaman tunnin kattilassa porisevalle linssimuhennokselle tai kuten tässä tapauksessa kanakeitolle, jonka pohjana toimii itse valmistettu kanaliemi.




Olen mukana Blogiringin kampanjassa, jonka ideana on kehitellä herkullinen resepti Jyväbroileria käyttäen. Tähän mausteiseen kanakeittoon sopiikin täydellisesti kampanjan pääajatus: enemmän vaivaa, enemmän makua. En ole koskaan aiemmin valmistanut kanakeittoa alusta asti itse, mutta lupaan että liemen keittäminen on kaiken sen vaivan arvoista.

Meksikolainen kanakeitto & tortillavohvelit
Tarjoiluun: ranskankermaa, avokadoa, tuoretta chiliä, korianteria sekä persiljaa ja tortillavohveleita

1 annos kanalientä
2tlk kidneypapuja
1tlk maissia
500g tomaattimurskaa
1 punainen paprika
1 sipuli
250g kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria
tuoretta persiljaa
2-3tl juustokuminaa
suolaa

1. Huuhtele kidneypavut ja maissit kylmän veden alla. Kaada kanaliemi isoon kattilaan ja siirrä kattila liedelle. Lisää joukkoon pavut, maissit sekä tomaattimurska.
2. Pilko joukkoon paprika ja sipuli, sekä tuoretta korianteria ja persiljaa. Mausta juustokuminalla sekä suolalla ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta broilerit sillä aikaa kun keittoliemi kuumenee. Lisää maustettu broileri keiton joukkoon.
3. Sekoittele keittoa ja lisää mausteita maun mukaan. Kaikkea saa olla reilusti, keiton on tarkoitus olla mausteista ja tulista. Lisää vielä lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit.
4. Tarjoile keitto ranskankerman, avokadon, chilin, tuoreiden yrttien ja tortillavohveleiden kera.

Kanan maustaminen
1 punainen chili
tuoretta korianteria
1 limen kuori ja mehu
1/4tl jauhettua neilikkaa
1/2tl korianterin siemeniä
mustapippuria
suolaa

1. Erottele broilerin liha omaan kulhoon ja pilko sekaan 1 punainen chili.
2. Pyörittele loput mausteet huolellisesti joukkoon ja lisää kuumennettuun keittoon.

Kanaliemi
4kpl Jyväbroilerin kokonainen koipireisi
3 sipulia
3 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
nippu tuoretta persiljaa
2 laakerinlehteä
2tl kokonaisia mustapippureita
n.3-4tl suolaa
öljyä

1. Pilko sipulit, porkkanat ja paprika reilun kokoisiksi paloiksi. Murskaa kokonaiset valkosipulinkynnet veitsen avulla, jotta niistä irtoaa enemmän makua.
2. Kuumenna iso kattila liedellä, lorauta pohjalle hieman öljyä ja lisää vihannekset kattilaan. Paahda vihanneksia kattilassa välillä sekoitellen, kunnes niiden pinta alkaa saamaan paahteista väriä. Kaada paahdetut vihannekset hetkeksi sivuun odottamaan.
3. Lisää kattilaan tilkka öljyä sekä broilerin koipireidet. Kääntele koipia kattilassa, kunnes pintaan tulee hyvä paistoväri. Lisää kasvikset joukkoon ja täytä kattila vedellä niin että ainekset peittyvät.
4. Lisää joukkoon laakerinlehdet, reilu nippu tuoretta persiljaa, kokonaisia mustapippureita ja suolaa.
5. Laita levyä pienemmälle kun vesi alkaa kiehua ja anna porista välillä sekoitellen 1-1,5 tunnin ajan. Kerää pinnalle kertyvää vaahtoa pois lusikan avulla.
6. Ota broilerin koivet talteen ja kaada valmis kanaliemi siivilän läpi erilliseen kulhoon ja valmista keitto ohjeen mukaan.

Huom! Voit halutessasi käyttää kanaliemen valmistukseen myös muita vihanneksia tai juureksia, kuten palsternakkaa ja selleriä.

Tortillavohvelit
Vehnätortilloja

1. Paahda tortillat yksi kerrallaan kuuman vohveliraudan välissä. Leikkaa veitsellä tai saksilla kuuma tortilla haluamasi kokoisiin paloihin. Tarjoile keiton kanssa.




Onnea on kattilallinen parasta kanakeittoa mitä oon koskaan syönyt. Vaikka itse sanonkin, niin oli muuten nerokas idea paahtaa noi tortillaletut vohveliraudassa. Helppoa, nopeaa ja herkullista! Ja ihan mahtava yhdistelmä keiton kanssa.

Tämä on kyllä sunnuntairuokaa parhaimmillaan.


www.blogirinki.fi
Yhteistyössä Jyväbroiler

12 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tästä tuli ihan mun lempparikeittoa! :)

      Poista
  2. Nuo tortillavohvelit on tosi kiva ja näppärä idea :) Ja kauniitakin vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista tuli kyllä tosi hyviä ja kiva kun on niin nopeat valmistaa! :)

      Poista
  3. Oi että tämä keitto näyttää niin herkulliselta! Ihanat kuvat. Olen aina tykännyt hirveästi juuri sinun kuvistasi, osaat välittää sen oikean tunnelman aina tänne lukijan kotisohvalle saakka.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tää tosiaankin on, ihan superhyvää! Ja kiitos Heidi, tosi ihanasti sanottu! :) ♥

      Poista
  4. Ihanaa keittoa! Juuri sellaiset hyvät, mausteiset maut, mistä meilläkin tykätään.:)

    VastaaPoista
  5. Voi että sulla on upean värikäs blogi! :)

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää :), varmaan ihanaa. Omastakin blogista löytyy Meksikolaisen kanakeiton ohje, joka on yksi perheen keittosuosikkeja. Siinä myös pohjana itsetehty liemi, joka syntyy, kun keittelen Pulled Chickeniä. Teen usein ison satsin samalla kertaa Pulled Chickeniä, josta osa päätyy keittoon, osa esim. tortillojen/kanaleipien väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuo itse keitetty liemi tekee vaan niin paljon! Täytyypä käydä kurkkaamassa sun resepti blogistasi :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥