TUOREPUURO

Helppotekoinen ja maukas tuorepuuro tuo kivaa vaihtelua aamiaiseksi nautittuihin munakkaisiin ja erilaisiin smoothieihin. Ainekset sekoitetaan illalla valmiiksi ja laitetaan yöksi jääkaappiin tekeytymään. Aamulla puuron voi nauttia joko sellaisenaan tai mukaan voi lisätä vielä esimerkiksi marjoja, siemeniä, pähkinöitä, banaania tai muita tuoreita hedelmiä.



Tuorepuuro kahdelle

2dl mantelimaitoa
2dl gluteenittomia kaurahiutaleita (myös tavalliset käy!)
1dl maustamatonta jogurttia
2dl vadelmia
2tl chia-siemeniä
kourallinen kuivattuja karpaloita
kourallinen goji-marjoja
1-2 banaania

1. Mittaa mantelimaito kulhoon ja lisää joukkoon kaurahiutaleet, jogurtti, vadelmat, chia-siemenet, karpalot sekä goji-marjat.
2. Sekoita puuro, peitä kelmulla ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
3. Tarjoile seuraavana päivänä esimerkiksi banaaniviipaleiden kera.


Tuorepuuron valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana. Nesteenä voit käyttää esimerkiksi vettä, maitoa, soijajuomaa tai mantelimaitoa. Lisäksi puuroon on hyvä lisätä joko jogurttia, rahkaa tai piimää. Makeutta halutessaan voi lisätä vaikkapa hunajaa tai siirappia. Tuoreet, pakastetut tai kuivatut marjat ja hedelmät tuovat puuroon vitamiinien lisäksi kivaa lisämakua. Loppusilauksen tuovat erilaiset siemenet tai pähkinät ja mausteeksi sopii mm. kaneli ja kardemumma. Hiutaleitakin voi käyttää mielensä mukaan ja erilaisia raaka-aineita yhdistelemällä löytää mielenkiintoisia uusia makuyhdistelmiä. Puuron voi halutessaan myös tehdä jo valmiiksi kivoihin lasipurkkeihin tai muihin tarjoilukulhoihin.

Tänään onkin tiedossa mukava ilta, kun mennään Farangiin syömään ja siitä vielä teatteriin. Ihanaa! Ja huomenna on leivontapäivä, ainakin gluteenitonta leipää ja ehkä jotain herkkuja luvassa.. :)

16 kommenttia

  1. Mun on jo vaikka kuinka kauan pitänyt testata tätä, mutta ikinä en muista....
    Tällä hetkellä syön aamuisin aina jogurtin johon sekoitan pari ruokalusikallista pellavansiemenrouhetta. Tuo tuorepuuro olisi mukavaa vaihtelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata tätä, on tosiaan kivaa vaihtelua ja helppoa kun aamulla voi vaan ottaa valmiin puuron jääkaapista :)

      Poista
  2. Sama tilanne, ikuisuuden on pitäntyt leipoa gluteenitonta leipää vaan enpä ole saanut aikaiseksi. Tätä voisikin kokeilla. Pitää vaan käydä kaupassa hakemassa mantelimaitoa. Kuivatut karpalotkin taitaa ola loppu kun ne on niin nam sellaisenaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein gluteenitonta leipää viikonloppuna, sitä ohjetta oli kehuttu tosi paljon mutta omasta mielestäni hiiva maistui liikaa leivän läpi. Täytyy jatkaa testailua :) Joko sä teit tuorepuuroa?

      Poista
  3. Tämä vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta aamupaloihin! Täytyy kokeilla:)
    Tänään mä kokeilin tehdä suklaisen raakakakun,kun sekin olisi gluteenitonta,mutta se oli pettymys.Iso pettymys. Nyt harmittaa vietävästi,kun niin odotin jotain hyvää perjantai-illaksi:( Mutta sulla on tiedossa kiva perjantai-ilta - hyvää ruokaa&teatteria - pidä hauskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan kokeilla! :) Voi harmi, että tuo kakku oli pettymys. Noissa raakakakuissa on tosiaan isoja eroja maun suhteen, oon itsekin maistanut ihan mielettömän hyviä kakkuja ja sitten myös sellaisia joista en ole niin pitänyt. Olen menossa huomenna maistelemaan erilaisia raakakakkuja ja sieltä saa varmaan myös hyviä vinkkejä, joten voisin kokeilla pitkästä aikaa tehdä raakakakkua taas itsekin. Jos onnistun, niin laitan ohjeen tännekin. Ja kiitos, oli ihan mielettömän mukava ilta! :)

      Poista
  4. Ah tuorepuurot on namia! Pitäisi taas pitkästä aikaa tehdä :)

    Voi että oon kade tuosta Farangista! Olen jo niin pitkään hinkunut testaamaan sitä tai Gaijinia. No, jonain päivänä minäkin vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mulla on seuraavaksi porkkana-raakapuuroa tulossa :)

      Farangia voin ainakin suositella lämpimästi, menua selatessa voi ehkä iskeä pieni valinnanvaikeus ;) Se tasting-menu on tosin kans ihan mieletön. Ja Gaijiniin halajan minäkin kovasti!

      Poista
  5. Oi, hyvältä näyttää! Varsinkin kesäisin tulee usein tehtyä tuorepuuroa, kun ei tee mieli mitään lämmintä.. Vadelmat, mustikat ja esim paloiteltu päärynä sopivat parhaiten tuorepuuron joukkoon. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tuorepuuro on kivan raikas aamiainen kesäpäivänä :) Tota päärynää voisin muuten kokeilla, kiitos vinkistä!

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta :)
    Aina on vaan pitänyt kokeilla, mutta se on vain jäänyt. Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja kokeilen juuri tätä ohjetta.

    VastaaPoista
  7. Tuorepuurot on ihania! Mä suosin niitä treeneistä palautumisessa - puuron voi laittaa jääkaappiin kätevästi tekeytymään treenin ajaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) Mä oon tehnyt vaan yön yli-puuroja, mutta voishan niitä tosiaan tehdä muulloinkin ihan hyvin :)

      Poista
  8. Maailman suloisin leipuri-siskosein <3
    t. nuunuu

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥