VIIKUNA-RIISIPUURO

Pakko laittaa tänne vielä tää yksi riisipuurokokeilu, jossa on mukana viikunaa ja vaaleaa glögiä. Viikuna tuo puuroon makeutta ja sopii hyvin yhteen glögin sekä kanelin kanssa. Tykkään viikunoissa erityisesti siitä, kuinka siemenet rapsahtelevat hauskasti suussa. Tämä yhdistelmä oli kyllä erittäin toimiva :)





Viikuna-riisipuuro 2-3 annosta
1dl vaaleaa glögiä
0,5dl vettä
1,5dl puuroriisiä
6-7dl maitoa
5 kuivattua viikunaa
ripaus suolaa


Tarjoiluun kanelia ja muutama viikuna

1. Kuumenna glögi ja vesi kattilassa ja lisää joukkoon puuroriisi. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
2. Lisää kattilaan 6dl maitoa ja anna puuron porista noin puoli tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
3. Poista sillä aikaa viikunoista kovat kannat ja pilko pieniksi paloiksi. Sekoita viikunat puuron sekaan, lisää vielä 1dl maitoa ja jatka puuron keittämistä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Lisää lopuksi ripaus suolaa ja tarjoile puuro viikunoiden ja kanelin kera.

Jippii! Nyt on viimeisetkin Stockan Lahjapalvelun herkkukorit, paketit ja suklaat pakattu. Tänään kävin tekemässä vielä sijaisuuden päiväkodissa ja nyt alkoi sitten virallisesti joululoma.

Loppuillan aion ottaa rennosti sohvalla glögimukin ja joululehtien parissa.

IHANAA VIIKONLOPPUA! ♥

4 kommenttia

  1. Näyttää hyvältä, onnistuukohan tuoreista viikunoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaisin, että onnistuu myös tuoreista viikunoista mutta kuivatut sopivat varmaan kuitenkin paremmin tällaiseen. Tuoreet viikunat olisivat tosin näyttävämpiä puuron päällä kuin nämä kuivatut :)

      Poista
  2. En edes pidä riisipuurosta mutta tätä tuli kauhea himo kokeilla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mä taas rakastan riisipuuroa! :) Kannattaa kokeilla tätä, jos vaikka tykkäätkin!

      Poista

Kiitos kommentista! ♥