VANILJAINEN RIISIPUURO

Vapaa viikonloppuaamu ja viikolla postin tuoma Kotivinkin eka joulunumero. Kupillinen kahvia ja vieressä köllöttelevä Mauno. Siinä on jo ainekset vallan mainioon aamuun, mutta kun seuraksi keittelee vielä vaniljaista riisipuuroa niin lauantaiaamu muuttuu vielä entistäkin paremmaksi.



Vaniljainen riisipuuro kahdelle
1dl vettä
1dl puuroriisiä
0,5tl suolaa
1tl kanelia
6dl vanilja soijamaitoa

1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon puuroriisi. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes vesi on imeytynyt riisin. Mausta kanelilla ja suolalla.
2. Lisää kattilaan 5dl vanilja soijamaitoa ja anna puuron porista kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Sekoittele puuroa välillä ja lisää viimeinen desi soijamaitoa vähitellen puuron joukkoon.
3. Tarjoile puuro kanelin ja kylmän maidon kera.



Joulufiilistely on päässyt täällä jo hyvään vauhtiin! Riisipuuro ja glögi ovat merkki siitä, että fiilistely on alkanut ja kerrottakoon että keittelin ekat riisipuurot jo varmaan kuukausi sitten. Tämä vaniljainen versio on todella maukasta ja kun kanelin lisää puuron joukkoon jo keittelyvaiheessa niin se maistuu juuri sopivasti puuron joukossa. Toki päälle voi ripotella kanelia silti hippusen lisää! :)

Tänään on luvassa tortillailta ystävien luona, mutta sitä ennen täytyy vielä tehdä kotihommia ja siivouksen jälkeen kaivan mun joululaatikon esiin ja nostan joululehdet olohuoneen pöydälle, laitan villasukat jalkaan ja poltan kynttilöitä.

Rentouttavaa viikonloppua!

6 kommenttia

  1. Ihanat kuvat, ihana lauantai!:) Nyt haaveilen täällä riisipuurosta.:)

    VastaaPoista
  2. Ihana sisustus vilahtelee taustalla. Lilaa. Onkos jo pikkujoulu tunnelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taustalla on Kotivinkin joulunumero, ihania ja tunnelmallisia kuvia täynnä! :)

      Poista
  3. Herkullisen näköistä riisipuuroa. Sopii hyvin näin joulunodotusaikaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja herkkua tää onkin! :) Täällä odotellaan jo innolla joulua, varmaan keittelen taas viikonloppuna riisipuuroa kun oli niin hyvää :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥