Gourmet nuudeleita ja samppanjaa

Gourmet fast food-kilpailun viimeisessä osassa tehtävänä oli kehitellä resepti aidon samppanjan kanssa. Päätin kehitellä reseptin G.H. Mumm Demi-Sec samppanjalle, jota luonnehditaan puolikuivaksi, pehmeäksi ja elegantiksi juhlajuomaksi. Tämä sopii erityisesti seurustelujuomaksi, makeiden jälkiruokien kanssa tarjottavaksi sekä aasialaistyylisten ruokien kanssa. Demi-Sec juhlajuomaa on valmistettu Mumm-samppanjatalon perustamisesta, eli vuodesta 1827 lähtien.

Nuorempana tuli usein syötyä nopeasti valmistettavia nuudeleita, jotka todellakin ovat pikaruokaa helpoimmasta päästä. Siitä lähti idea tähän nuudelien gourmet-versioon, jossa lime, sitruunaruoho, tuore korianteri ja kookos tuovat aasialaisvivahteita samppanjan kaveriksi.




Glaseerattua kanaa ja vihanneksia kookoskastikkeessa  kahdelle

Glaseerattu kana:
1rkl soijakastiketta
2rkl luomuhunajaa
5cm pätkä chiliä
puolikkaan limen mehu
200g broilerin ohutta rintafilettä

1. Mittaa soijakastike ja hunaja pieneen kulhoon. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko chili pieneksi. Lisää chili sekä puristettu limen mehu kulhoon ja sekoita hyvin.
2. Pilko rintafileet reilun kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla öljyn kanssa. Kun kanat ovat lähes kypsiä, kaada kastike joukkoon ja sekoittele pannulla kunnes liemi alkaa karamellisoitumaan. Ota kanat sivuun.

Vihannekset kookoskastikkeessa:
1 pieni punainen paprika
1 pieni vihreä paprika
100g bambunversoja
5cm pätkä punaista chiliä
1 iso valkosipulinkynsi
10cm pätkä sitruunaruohoa
1tlk kookosmaitoa
suolaa

Lisäksi: munanuudeleita, tuoretta korianteria ja cashewpähkinöitä

1. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko ohuksi pieniksi siivuiksi. Pilko paprikat suikaleiksi ja paista pannulla hetken aikaa. Lisää bambunversot ja pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi sekä ripaus suolaa.
2. Puolita sitruunaruoho ja painele paloja lusikalla jotta niistä irtoaa mahdollisimman paljon makua. Lisää pannulle sitruunaruoho sekä chili ja sekoittele wokkia hetken aikaa.
3. Kaada joukkoon kookosmaito, kuumenna ja lisää lopuksi kanat. Poista sitruunaruohon pätkät ennen tarjoilua.
4. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen munanuudelien, tuoreen korianterin ja cashewpähkinöiden kera.




Kun samppanjaa on aiemmin kilistellyt pääasiassa tervetuliaisjuomana ja maistellut muutamia lasillisia tasting-mielessä niin täytyy myöntää, että kyllä vähän jännitti kehitellä tällaisen juoman kanssa ihan kunnon ruokaa. Lopputulos on kuitenkin todella mieluinen ja sopii erinomaisesti tämän juhlavan juoman kanssa nautittavaksi.


 Viinin tarjosi Pernod Ricard Finland

4 kommenttia

Kiitos kommentista! ♥