NUOTIOSSA PAISTETUT BANAANI-CHIALETUT

Vanhempieni takapihalla on kivistä ja vanhoista tiilistä rakennettu nuotio, jossa ollaan nyt muutamia kertoja paistettu banaanilettuja. Yksinkertainen lettutaikina koostuu banaaneista, kananmunista ja chia-siemenistä. Ripaus kanelia tuo taikinaan kivaa lisämakua ja tuoksu on niin ihana kun letut paistaa vielä kookosöljyssä. Kannattaa antaa taikinan tekeytyä vähintään tunnin ajan, chia-siemenet sitovat itseensä nestettä ja koostumuksesta tulee paksumpaa. Näin lettuja on helpompi paistaa ja ne pysyvät hyvin kasassa.



Banaani-chialetut 20 pientä lettua
2 kypsää banaania
3 luomumunaa
2rkl chia-siemeniä
ripaus kanelia

kookosöljyä paistamiseen

1. Muussaa banaanit ja kananmunat tehosekoittimessa. Lisää chia-siemenet ja ripaus kanelia.
2. Anna taikinan tekeytyä 1-2 tuntia, näin koostumuksesta tulee paksumpaa.
3. Paista letut kookosöljyssä joko nuotiolla tai hellalla. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden marjojen tai jäätelön kera.




Mama oli kerännyt pihalta ison kasan raparperia ja keittelin niistä kirpsakan kompotin lettujen päälle. Edellisellä kerralla söimme lettuja mansikoiden ja pieneksi silputun mintun kera. Todella maukkaita yhdistelmiä molemmat! Myös vaniljajäätelö sopisi varmasti todella hyvin näiden kanssa, joten ehkäpä testaamme sitä ensi kerralla. Sillä veikkaan, että näitä lettuja tulee paistettua nuotiolla vielä monet kerrat.


Lettujen kanssa joimme vielä iltakahvit ja valitsin itselleni caramel lattea. Muilla oli vahvaa espressoa ja tavallista lattea. Miten voikaan kahvi maistua niin paljon paremmalta, kun päällä on kerros vaahtoa. Oi nam! :) Haaveilen sellaisesta kirkkaanpunaisesta kahvikoneesta, jossa voi jauhaa itse kahvipavut ja vaahdottaa maitoa. Sit voisin harjoitella vaahdon päälle kaikkia kivoja kuvioita. Mut ennen sellaisen hankkimista nautin siitä, että saan erilaisia kahveja porukoiden ja siskon luona kyläillessä.

Nyt meen katsomaan peliä ja jatkan pakkailua!

4 kommenttia

  1. Loistava idea käyttää chiasiemeniä banaaniletuissa. Mulla aina taikina tuppaa olemaan niin löysää et viimeistään siinä vaiheessa kun lettua kääntää se hajoo ihan palasiks. Kiitos mahtavasta vinkistä :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo chia-siemenet on kyllä käytännöllisiä myös lettutaikinassa :) Pysyy letut hyvin kasassa!

      Poista
  2. Minä olen tehnyt ihan vain banaanipannareita, mutta chialisä kuullostaa hyvältä idealta. Pitääkin pistää mieleen. :)

    https://ssiiri.wordpress.com/2013/06/06/banaanipannarit-valurautapannun-hoito/

    VastaaPoista
  3. Tässähän oli superfoodejakin vierastavalle mielenkiitoinen ohje, ehkä täytyy pussillinen chia-siemeniä sittenkin hakea! Se chia-leipäkin nimittäin näytti herkulliselta.

    Henna/ http://heavenlybakings.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥