NUOTIOPIZZAA JA SYNTTÄRIKAKKU

Täällä ollaan! Viimeisin viikko on ollut aivan ihana ja täällä podetaan pientä ikävää kun Prahan porukka lähti takaisin kotiin. Ollaan syöty yhdessä, käyty torilla, leikitty takapihalla, pidetty aamubrunsseja, paistettu pizzaa nuotiolla, vietetty Valentinan synttäreitä ja ihan vaan oltu yhdessä.




Tiistaina kutsuimme koko köörin meille syömään ja teimme kreikkalaista ruokaa. Porukat toivat tullessaan ison kulhon fetasalaattia ja tzatzikia ja niiden lisäksi alkupalaksi oli marinoituja oliiveja sekä marinoituja artisokansydämiä ja pitakolmioita. Pääruokana oli kasvismoussakaa, jonka kanssa joimme Retsinaa. Taustalla soi kreikkalainen musiikki ja fiilistelimme sitä, että joskus me vielä vuokrataan yhdessä joku huvila kreikasta ja lomaillaan siellä yhdessä.


Jälkkäriksi paistoin vohveleita, joita söimme vaahdotetun soijakerman ja marjojen kanssa. Käytin vohvelititaikinaan kookossokeria, joka toi niihin kivaa lisämakua.




Perjantaina oli vuorossa nuotiolla paistettua pizzaa. Pohjista tuli ihan mielettömän rapeita, mutta päältä väri jäi hieman vaaleaksi. Pizzat olivat kyllä todella hyviä ja oli hauskaa täyttää niitä nuotion vieressä. Tosin ens kerralla pizzanpaistajien täytyy olla vähän tarkempia, sillä Viivi kävi varastamassa meidän mozzarellat!



Lauantaina olikin sitten Valentinan synttäreiden vuoro. Valentina on siis mun veljen tyttö ja he asuvat Prahassa, joten vietettiin 1-vuotis synttäreitä nyt suomessa vähän etukäteen. Valisku sai paljon muumijuttuja ja muita ihania lahjoja. Me annettiin sankarille lahjaksi kuvassa näkyvä pieni muumikassi, juomapullo muumikuvioilla ja avocado. Valentina tykkää tosi paljon avocadosta ja lahjaa avatessaan otti sen syliin ja sanoi "nam nam!" :')



Leivoin synttäreille gluteenittoman brita-kakun, jonka täytin soijakermalla, tuoreilla marjoilla ja tummalla minttusuklaalla. Alpron mild and creamy soijakerma onkin ollut nyt paljon käytössä, se on sellaista kivan ilmavaa ja vaahtoutuu helposti.



Meille tuli niin ikävä pikku Valentinaa, että päätimme unohtaa äkkilähdön rantalomalle ja varasimme eilen illalla lennot Prahaan. Ihan huippua päästä sinne! :) Nyt mun ainut huolen aihe on se, että kamera meni rikki ja mä en ala jos en pysty kuvaamaan reissun aikana ollenkaan. Täytyy keksiä jotain ja äkkiä.

Mukavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia

  1. Instagramista jo kateellisena katselinkin kuvia teidän herkkuja notkuvasta pöydästä! :) Sain tästä paljon ideoita ystävän kanssa pidettävään kesäbrunssiin, suuren suuri kiitos! :)
    Ihana Valentina <3 Kyllä saa täti olla ylpeä tuosta kaunokaisesta.
    Ja varmasti parempi vaihtoehto se Prahan reissu, nimimerkillä "aina halunnut käydä siellä". Ja ne sun veljen postaukset ei oo kyllä yhtään ainaka helpottanut mun matkakuumetta! :) Mietittiin että mentäis ensimmäistä hääpäivää viettämään Prahaan, mutta nyt tuo pieni koiranpentu vähän muuttaa suunnitelmia. En taida raskia vielä jättää sitä syksyllä hoitoon... ;) Ehkä sitten ensi vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, jos sait täältä jotain ideoita! Täytyykin käydä kurkkimassa sun blogissa niitä brunssikuvia sitten :) Valentina on niin ihana ja kun mietin, että olen nähnyt hänet vain nyt kesällä ja sitä ennen jouluna... niin ei tarvinnut kauaa miettiä mihin lähdemme lomalle. En malta odottaa että pääsen taas leikkimään pikkuneidin kanssa.

      Ens vuonna on sit teidän vuoro mennä! Mun veli voi sit pitää teille yksityis-häämatka-kiertueen Prahassa! :)

      Poista
  2. Oi mitä herkkuja ja söpöin pikku-Valentina! Ihana idea tuo avocado lahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oli kyllä herkkua! Ihanaa kun pääsee taas kohta työntämään Valentinan kanssa kärryjä ja keräämään käpyjä :D

      Poista
  3. brita kakku on niin hyvää! Ja variaatioita on niin monia :)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja onnistuu hyvin myös gluteenittomana :)

      Poista
  4. Oooh..notskipizzaa! ♥
    Ollaan menossa yhdelle kivalle notskipaikalle piakkoin oleilemaan, tekemään hyvää ruokaa ja ehkä yöpymäänkin laavuun. Olis mahtavaa testata tommosta. Miten sitä sellaista tehdään? :P

    Mmmm..mikä kakku! ♥

    ~ Frillycakes ~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sateet vähän yllätti ja ei päästy ihan suunnitelmien mukaisesti, mutta odotellaan parempi päivä ja mennään, kiitoksia linkistä! :)

      Poista
  5. Miten teillä voikin olla aina näin ihanan leppoisan oloinen tunnelma.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ihana kuulla että leppoisa tunnelma välittyy sinnekin :)

      Poista
  6. Toi brita-akauuku näyttää upeelta ja kuolattaa.
    Luvllista kuolaamista kun on umpilaktoositon ja viljatonkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toi oli kyllä tosi hyvää, tuoreet marjat on brita-kakussa niin ihania. Tää on helppo tehdä gluteenittomana ja maidottomana :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥