KUVATERVEISET PRAHASTA

Prahassa on ollut ihanaa. Tänään on vika päivä ja kohta ollaan lähdössä Anděliin markkinoille. Oon kuvannut muistikortit täyteen jo monet kerrat, joten luvassa Praha-aiheisia postauksia, vinkkejä ja ravintola-suosituksia. Tässä muutamia kuvia viimepäiviltä.

Vyšehradin puistossa oli todella kaunista. Käveltiin vanhan hautausmaan läpi, ihasteltiin maisemia kaupunkiin päin ja pysähdyttiin olutpuutarhaan istuskelemaan.
Myös Petrinin kukkulalta oli upeat näköalat kaupunkiin. Tuuli enteili tulevaa myrskyä ja illalla olikin aikamoinen kaatosade kun juostiin keskustassa metrolta ratikkaan ja siitä vielä kiinalaiseen hakemaan ruokaa. Oli kyllä virkistävä sade!

Oon saanut täällä uuden nimen "Markkina-Mimo" kun oon niin innoissani kaikista markkinoista, ruokakojuista, käsitöistä ja leivonnaisista joita kojut ovat pullollaan. Markkinoilta ollaan ostettu vihanneksia, leipää, leivonnaisia, kahvia, ruokaa, viiniä ja eilen löysin pienemmiltä markkinoilta tosi kivat korvakorut.

Valentinan kanssa on leikitty etenkin suuren suosion saavuttaneilla vanhoilla leivosmuoteilla, jotka ostin vanhan kirjakaupan pienestä pahvilaatikosta. Tässä kuvassa ollaan istuskelemassa yhdessä puistossa ja Valentina söi just kirsikoita. Taustalla ihan superhyvä choco-jäähilejuoma, ihan pakko hakea vielä tänään samanlainen Andělista :)

Roikkuva kahvila oli todella mukava paikka, täällä joimme kahvit ja söimme jälkkäriä. Roikkuvasta kahvilasta täytyy kyllä ehdottomasti tehdä ihan oma postaus.

Perinteinen tsekkiläinen herkkulautanen, jonka söimme oluen ja leivän kanssa. Annos oli niin iso, ettei millään jaksettu syödä kaikkea. Reissun aikana oon muuten tykästynyt juuston ja suolakurkun yhdistelmään, nam!

Ja kun Prahassa kerran ollaan, niin olutta on tullut juotua! Eilen käytiin oluella U Pinkasussa, siellä on tosi kiva tunnelma, kivat tuopit ja Pilsner Urquellia.

Mutta nyt markkinoille ja vikoja ostoksia tekemään. Nähdään taas!

13 kommenttia

  1. Kuullostaa ja näyttää ihanalta! Mäkin pidän markkinoista. Ihan liian harvoin vain täällä koto-suomessa tulee niillä käytyä. Pitää kai ryhdistäytyä ;) Valentinasta tulee ilmiselvästi leipuri, koska tykkää jo nyt leikkiä leivosmuoteilla, hih...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin ihanaa tuolla olikin! Nyt ollaan taas takaisin kotona :) Markkinoilla ja torilla käyminen on niin kivaa, toivoisin että sellaisia olisi enemmänkin täällä suomessa. Prahassa markkinoita on lähes joka päivä jossakin päin kaupunkia ja siellä oli kyl ihanaa kierrellä. Se oliskin hauskaa, sit voisin joskus perustaa Valentinan kanssa oman leipomon tai kahvilan! :)

      Poista
  2. Upeita kuvia! Tuli hinku Prahaan. Olen pikaisesti siellä joskus käynyt, mutta taas tekisi mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä mäkin mielelläni menisin sinne vaikka heti takaisin! Täällä jo vähän suunnitellaan seuraavaa reissua, joka voisi ajoittua tonne joulun tienoille. Sit pääsisin vihdoin näkemään Prahan joulumarkkinat ja silloin pitäisi tietty maistaa myös paahdettuja kastanjoita :)

      Poista
    2. Prahassa pitää kyllä joskus pistäytyä! :)
      Mut hei, paahdetut kastanjat ei oo kyllä odotuksen arvoisia. Ainakaan Roomassa, josta ne ostettiin ja kukaan koko perheessä ei tykännyt... :-/ Mutta kuulostaa siltä, että ootte viihtyneet! :)

      Poista
  3. Ollaan lähdössä torstaina Prahaan joten keskustan alueelta kaikki vinkit tervetulleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, vähän ihanaa! Kauan ootte siellä? Mulla olis vaikka mitä kivoja vinkkejä, mutta en taida keretä kirjoittelemaan niitä ylös ennen kuin lähdette. Lauantaina on maalaismarkkinat joen varressa, sinne kannattaa ainakin mennä! :) Mukavaa reissua!

      Poista
  4. Ihania kattoja, herkullisen näköisiä leivoksia ja ruokia, ja aivan älyttömän suloinen Valentina :) Näyttää ja kuulostaa oikein ihanalta reissulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Reissu oli tosiaan ihana ja kuvia katsellessa tulee niin ikävä takaisin, mutta onneksi sinne pääsee aina uudestaan ja uudestaan jos haluaa :)

      Poista
  5. Prahaan kyllä joku kaunis päivä itsekkin matkustan :)

    VastaaPoista
  6. Heeeei, mekin käytiin U Pinkasussa kun olimme Prahassa! Joimme isot oluttuopit ja söimme uunissa käytettyä brietä...Että kun oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se taitaakin olla aika suosittu paikka! Tosin me saatiin niin huonoa palvelua vikana päivänä, että juotiin vaan oluet ja lähdettiin muualle syömään. Se riippuu paljon kuka siellä on tarjoilemassa, mutta harmitti kyllä kun aiemmalla kerralla tykästyin paikkaan ja nyt jäi vähän kurja fiilis. Ehkä täytyy antaa U Pinkasulle ens kerralla vielä uusi mahdollisuus :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥