KIKHERNE-HÄRKÄPYÖRYKÄT JA MINTTUTSATSIKI

Sain Blogiringin kautta testattavaksi kotimaisista härkäpavuista valmistettua rouhetta. Ideana oli kehitellä sesonginmukaista ruokaa tai esimerkiksi leivonnaisia tai jotakin välipalaa. Tuote oli mulle ihan uusi ja innolla lähdin testaamaan miten sitä voisi käyttää. Oon nyt tehnyt kaksi kertaa näitä maukkaita kikherne-härkäpapupyöryköitä ja ajattelin että tää resepti mun on ehdottomasti jaettava täällä blogissa. Pyörykät sopivat hyvin grillattujen kasvisten ja fetasalaatin kanssa syötäväksi. Erilaiset dipattavat suolapalat ovat ihan mun lemppareita, joten tein näiden kanssa raikkaan minttutsatsikin.



Kikherne-härkäpapupyörykät  n.25kpl
2tlk kikherneitä (á 265/400g)
2 valkosipulinkynttä
1rkl sitruunamehua
1rkl oliiviöljyä
2tl juustokuminaa
2tl tahinia
kourallinen tuoretta persiljaa
0,5tl suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
2dl Verso Härkäpapurouhetta

1. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä. Muussaa kikherneet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää kaikki muut ainekset paitsi härkäpapurouhe. Sekoita sauvasekoittimella.
2. Lisää lopuksi rouheseos ja sekoita hetken aikaa niin, että massaan jää kuitenkin myös kokonaista rouhetta.
3. Pyörittele massasta  palloja ja asettele pyörykät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele pyöryköiden päälle hieman oliiviöljyä.
4. Paista +200 asteessa noin 25 minuuttia.





Minttutsatsiki
200g turkkilaista jogurttia
kourallinen tuoretta minttua
1rkl minttuhyytelöä
1dl raastettua kurkkua
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

1. Sekoita kulhossa jogurtti, pieneksi pilkotut mintunledet ja minttuhyytelö. Purista kurkkuraasteesta  ylimääräiset nesteet ja lisää jogurtin sekaan. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Härkäpapurouhe tuo tsatsikiin kivoja rouskuvia sattumia, joten voit huoletta sekoittaa joukkoon kourallisen rouheseosta juuri ennen tarjoilua! :)



Kikherne-härkäpapumassa on jo itsessään niin herkullista, että sitä on ihan pakko vähän maistella suoraan kulhosta. Joku levite vois olla kans todella hyvää rouheesta tehtynä ja myös rouhe-sämpylöitä meinaan kokeilla.


"Pohjolassa on viljelty härkäpapua (Vicia faba) aina 1200-luvulta lähtien ja se on yksi vanhimmista viljelykasveistamme. Härkäpapu ei itse asiassa ole lainkaan papu vaan se kuuluu virnoihin, joka on hernekasvien suku. Härkäpapu kasvaa Suomen oloissa hyvin ja sen kasvatus on varsin helppoa. Härkäpapu on ravinnonlähteenä varsinanen ravintopommi, sillä se sisältää lajikkeesta riippuen jopa 30 prosenttia proteiineja." Lähde: Versoruoka.fi

Härkäpapurouhetta myydään 350g paketeissa ja sitä saa ainakin Prismoista ja S-Marketeista.


www.blogirinki.fi

 Yhteistyössä Nofu Oy

4 kommenttia

  1. Ei olekaan tuollaista rouhetta tullut käytettyä ennen, pitää testata. Näyttää tosi herkulta! :)
    Juurikin tänään on tarkoitus tehdä falafeliä ja eilen oli mustapapu-pihvejä, voisi olla hyvä jatkumo tehdä vielä näitä.^___^

    ~ Frillycakes ~

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kyllä tosi herkuille! Ja en minäkään ole tuota rouhetta testannut, ehkäpä pitäisi :)

    VastaaPoista
  3. Mmm, maukkaan näköiset pallerot. Odotan innolla niitä rouhesämpylöitäsi varsinkin jos ne on gluteenittomia? :)

    VastaaPoista
  4. Hei, kiitos reseptistä!
    Olen nyt muutaman kerran tehnyt näitä mutta molemmilla lopputulos on ollut kovin kuivakkaa. Toisella kerralla jopa liottelin rouhetta ennen taikinaan lisäämistä ja ajelin sileäksi massaan mutta uunin jälkeen pyörykät olivat silti kuivia. Osaisitko neuvoa, miten saisin pyöryköistä mehukkaampia? En mielestäni ole paistanutkaan niitä mitenkään kovin liikaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥