Omena-mantelikakku

Tämä mantelikakku valmistui, kun aloin mittaamaan munia ja sokeria sitä Myllärin Luomun leivontafinaalin kakkureseptiä varten. Munien ja sokerien mittaamisen jälkeen etsin varmaan puoli tuntia yhtä kassia, johon olin pakannut hasselpähkinäjauhot. Sitä ei vaan löytynyt mistään. Olin jo kuorinut yhden omenan valmiiksi, joten päätin että teen sit jonkun muun kakun, haen kadonneet ainekset seuraavana päivänä kaupasta ja teen sit uuden kakkupohjan.

Olin just ottanut mantelikakun uunista kun sain kivoja yllätysvieraita. Keitettiin iltakahvit ja syötiin kakkua tapakapihalla vaniljakastikkeen kera. Tässä nyt siis ohje omenaiseen mantelikakkuun ja seuraava resepti on sit se kinuski-mascarponekakku, vihdoin ja viimein! :)



Omena-mantelikakku vuoka Ø 20cm

Kakkutaikina:
2 munaa
1dl sokeria
50g voita
0,5dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl mantelijauhoa

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele sulatettu voi ja maito vaahdon sekaan nuolijan avulla.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe sekä mantelijauho.
3. Pingota leivinapaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele vuoan reunat ja jauhota ne mantelijauholla.
4. Levitä 2/3 osaa taikinasta vuokaan. Valmista omenatäyte ohjeen mukaan ja kaada täyte vuokaan. Lusikoi loput taikinasta omenatäytteen päälle pieninä kekoina. Ripottele päälle kourallinen mantelilastuja ja hippunen kanelia.
5. Paista kakkua +190 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kakun pinta saa kauniin paistovärin ja mantelilastut ovat paahtuneet.

Omenatäyte:
1 omena
3rkl voita
2rkl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
2tl kanelia
1dl mantelilastuja

1. Kuori ja pilko omena pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla, lisää omenakuutiot ja kaikki muut täytteeseen tulevat ainekset. Sekoittele muutaman minuutin ajan ja kaada täyte kakkutaikinan päälle vuokaan.

Vinkki!
Saat kakusta helposti gluteenittoman version korvaamalla pohjaan tulevan vehnäjauhon gluteenittomilla jauhoilla.


Mantelikakku omenatäytteellä oli ihanan pehmoinen sisältä ja rapeat mantelilastut tekivät kakun pinnasta kivan rapean. Hyvin maistui ilta-auringossa kahvin kanssa :)

Miten voikin olla, että kaikki mahdolliset jutut on vaan mennyt niin pieleen sen leivontafinaalin kakkureseptin kanssa. Lupasin lähettää kakkureseptin Helsingin Myllylle jo aikoja sitten, mutta ongelma oli siinä että en ollut kirjoittanut mitään reseptiä ylös kakkua leipoessani. Finaalin jälkeen kirjoitin hätäpäissäni suunnilleen ne ainesosat ylös ja ajattelin, et mun on pakko tehdä uus kakku jotta saan tarkemman reseptin kirjoitettua. Sit tulikin pakkaaminen ja muutto, pieni paperinpala katosi, kolme kakkupohjaa lässähti uudessa uunissa ja näin jo unta, että mun palkinto peruttiin kokonaan kun en ollut vieläkään lähettänyt sitä reseptiä. 

Mutta nyt! Nyt mulla on hasselpähkinä-kakkupohja jäähtymässä, omenatäyte tehty ja kinuski keitetty. Ainut vaan, että mascarponetäytettä varten ostamani Pirkan mascarponet on ihan kummallisia ja tosi löysiä, eikä niistä saa tehtyä sellaista paksuhkoa pursotettavaa täytettä. Täytyy tehdä siis vielä yksi kauppareissu tota kakkua varten :D

4 kommenttia

  1. Aamulla syötiin kakkua. Tein gluteenittoman, hyältä maistui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kiva kuulla että maistui ja gluteenitonta versiota meinaan itsekin tehdä joku päivä :)

      Poista
  2. Tämäkin kakku varmasti herkkua!! Mutta tuskin maltan odottaan SITÄ kakku-ohjetta ;) Nyt jo vesi kiellellä... joko Tukholman reissu varattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä maistui! Mut totta puhuen on toi toinen kakku silti parempaa :) Laitoin just reseptin uusimpaan postaukseen. Odottelen vielä luvattuja lisätietoja palkintoon liittyen ja sit varmaan päästään varaamaan matka :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥