Suomen inspiroivin leipoja

Hihii! Ihan huippua ja mahtavaa, mä voitin! Vitsi mua jännitti kun kävelin sinne juhlapaikalle mun kakun kanssa, johon olin virittänyt kuvun paikoilleen grillitikkujen avulla. Mietin kyllä muutaman kerran siellä paikan päällä, et oonko ihan hullu kun vien kilpailuun kakun jota en ollut ennen tehnyt tai maistanut. Ja vaikka jännitinkin vähän niitä kameroita ja videokuvausta, niin tilaisuus oli kuitenkin kaikin puolin tosi rento. Onneksi olin juonut aamukahvini siitä muumimukista, jossa Mamma koristelee täytekakkua. Ajattelin sen tuovan mulle onnea!

Jokaisella kilpailijalla oli oma pöytä, jossa sai viimeistellä oman leivonnaisen ja mä sit ripottelin vielä onnen-mantelilastuja kakun reunoille ihan varmuuden vuoksi. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Helsingin Myllyn markkinointijohtaja. He kävivät maistelemassa leipomuksia ja kyselemässä vähän niistä leivonnaisista mitä oltiin tehty. Ihan ku ei olis muutenkin jännittänyt jo tarpeeksi, niin mun piti vielä ite leikata se kakkupala siinä kameroiden edessä :D Mut hyvin se meni!


Voitin siis Suomen inspiroivin leipoja-kilpailun ja sain palkinnoksi ruokamatkan Tukholmaan, sisältäen lennot, hotellimajoituksen ja illallisen Björckin Farang Stockholm-ravintolassa kahdelle. Ihan superkiva palkinto, kiva tapahtuma ja mieletön fiilis! :)

Oli ihan huippua päästä tapaamaan Tomi Björck, Helsingin Myllyn väkeä ja muita bloggaajia! Voittajan julkistamisen jälkeen istuskeltiin vielä hetki pöydissä juomassa kuohuvaa ja juttelemassa. Sit mua haastateltiin videokameran edessä ja höpötin siinä varmaan jotain ihan pönttäöä, koska olin niin fiiliksissä mun voitosta. Saatiin myös Björckin uudet keittokirjat omistuskirjoituksilla sekä Helsingin Myllyn tuotekassit ja essut Tomin nimikirjoituksella.

Tein kipailuun omenaisen kinuski-mascarponekakun paahdetuilla mantelilastuilla. Kakkupohjia oli kahta erilaista, kun en osannut oikein päättää kummat olisin laittanut. Kaksi pohjaa maustoin kardemummalla ja yhden pohjan tein hasselpähkinäjauhoista. Omenatäytteen keittelin ihan päähänpistona omenasiiderissä ja maustoin sen kardemummalla ja kanelilla. Lopputulos oli kyllä maukas ja illalla mentiin vielä loppukakun ja fresitapullon kanssa mun mummolle ja vaarille juhlistamaan voittoa.

Kiitos vielä tosi paljon kaikille tsempeistä ja onnitteluista! Oon myös tosi iloinen kaikista kommenteista joita saan blogiini ja eniten hymyilyttää, jos joku kertoo kommentissaan saaneensa täältä inspiraatiota, innostusta ja ideoita omaan leivontaan ja ruoanlaittoon. Rakastan leipomista ja voisin oikeesti vaan leipoa kaikki päivät aamusta iltaan, jos joku vaan tulis syömään kaiken mitä teen.

Ainiin! Kaikista hauskin oli ehkä mun mummon reaktio, kun kerroin että voitin ja näytin tota palkintotaulua. "Siis ajattele, nyt kun sä kiinnität ton seinälle niin sulla on Tomi Björckin kuva kotona!" :D

Heräsin tänään jo seitsemältä tekemään sämpylätaikinaa ja kohta ajattelin mennä yllättämään mun isovanhemmat tuoreilla sämpylöillä. Myöhemmin mennään juomaan vielä torikahvit ja illalla grillataan.

Kivaa viikonloppua ja muistakaa leipoa! :)

64 kommenttia

  1. Onnea onnea onnea, sylintäydeltä ONNEA!! Meni kyllä voitto niin oikeaan osoitteeseen!! <3 Ja ihan mahti palkinnot, wau!!
    Oikein ihanaa & aurinkoista viikonloppua! Maunolle paljon rapsutuksia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos kiitos :) Ja tosiaan toi palkinto on ihan mahtava, tuskin maltan odottaa et päästään sinne ravintolaan!

      Täällä onkin nyt kolme koiraa rapsuteltavana, kaikki loikoilee tällä hetkellä omilla paikoillaan ja kohta mennään varmaan ulos riehumaan :) Rapsuja myös teidän söpöliineille!

      Poista
  2. Mahtavaa! Todella paljon onnea voitostasi! Olet sen ansainnut, sen verran ihania reseptejä on blogisi pullollaan.:) Ihanan näköinen ja kuuloinen kakku. Ja upeat palkinnot!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Tuntuu tosi upealta kuulla, kuinka inspiroi ja innostaa myös muita leipomaan :)

      Poista
  3. Hurjasti ONNEA! Tuo kakku kyllä näyttää voittonsa ansainneelta ;) Ja Tomi Björck, kuinka suuri kunnia saada maistattaa omaa kakkua hänellä. Hienoa, kerrassaan mahtavaa! Ja oon varma, että juuri se Muumimamma-muki toimi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Se oli todella suuri kunnia ja mua jännitti niin paljon se tilanne kun kakkua maistettiin. Muumimuki tulee aina valittua sen hetkisen fiiliksen mukaan ja toi muki oli niin osuva siihen tilanteeseen kun tein kotona sitä kakkua ja join samalla kahvia :)

      Poista
  4. Onnea toivotellaan viela tanaankin. Ihan mahtava juttu ja mieleton kakku! Harmi, ettei paasty maistelemaan..joudut varmaan tekemaan uuden jossain vaiheessa. Inspiroit meita kaikkia ja olet kylla mahtava leipuri.

    Aurinkoiset terveiset Prahasta,
    Mama P & iska

    p.s. Mummo varmaan kaappaa sen Tomi Bjorck-taulun.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Prahaan! Mun on varmaan pakko tehdä uus kakku, niin saan kirjoitettua sen reseptin ylös. Onneks muistan kai suunnilleen mitä laitoin siihen :D

      Viettäkää mukavia päiviä, toivotaan et mekin päästään kesän aikana sinne!

      P.S. Eilen kun lähdettiin naapurista, niin mummo totes vielä että "pitäisköhän sun nyt kuitenkin jättää toi taulu tänne meille?" Ihana mummo! :D

      Poista
  5. OIKEIN PALJON ONNEA!!! Oot kyllä voiton ansainnut :D

    VastaaPoista
  6. Paljon onnea! Uskomattoman upea juttu, olet varmasti innoissasi :) Sulla on ihana blogi ja ihanan pirteä ja ystävällinen sävy kaikessa mitä teet joten en ylläty voitostasi :) Jos jotain tekee sydämesään, se näkyy kyllä muillekin <3 Onnea vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Oon kyllä niin iloinen! On ihan mahtavaa kuulla, että innostus välittyy täältä blogin kautta :)

      Poista
  7. Onneksi olkoon voitosta!=) Mun oli pakko kommata, seurailen blogiasi säännöllisesti ja eilen testasin sun ohjeella minipatonkeja. Olivat herkkua, ja hitti :D kiitos reseptistä. Nauti reissusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista ja tosi kiva kun kommentoit :) Minipatongit on kyl hyviä ja niitä tulee tehtyä yleensä salaattien ja keittojen kanssa syötäväksi, ihana kuulla että ne maistui myös teille! :)

      Poista
  8. Onnea voitosta Minka! Ihan oikeaan osoitteeseen tuli voitto, inspiroit niin paljon sun resepteillä ja kuvilla meitä kaikkia. Mua olisi jännittänyt eniten toi kakun leikkaaminen, tietenkin Tomi Björckin tapaamisen lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siis mä en tiedä mikä siinä kakun leikkaamisessa on mut mua kans jännitti se! Oon muutenkin kaikissa juhlissa aina just se tyyppi, joka odottaa et joku muu menee leikkaamaan kakkua ja sit muka vaivihkaa hivuttautuu siihen viereen et "hei nyt ku kerran oot siinä, niin viittitkö samalla leikka mullekki palan" :D Jostain syystä ekan kakkupalan leikkaajan taakse syntyy aina pieni jono ja siks ei kannata mennä ekana ottamaan, haha! Tomi oli oikeesti tosi mukava ja helposti lähestyttävä, enemmän toi kakkuhomma mua jännitti ku Tomin kanssa jutteleminen :D

      Poista
  9. WAU WAU WAU miten mahtava juttu!!! Onnea ihan hirveästi, upeeta! Tulin itekin ihan mielettömän hyvälle tuulelle tästä, koko tekstistä paistaa läpi niin aito iloisuus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiitos Jutta! :) Arvaa tuunko hyvälle mielelle näistä kaikista ihanista kommenteista, oon vaan yhtä hymyä täällä! :)

      Poista
  10. Onnea Onnea vielä Minka!!!
    Arvaa tekikö mieli eilen napata kotiin maistiaisia siitä kakusta... en kehdannut pyytää... oli se ihan älyttömömän hyvää!! Kakku oli yhdistelmä upeita makuja!! Ohjetta odotellaan ;)
    Oli kiva tavata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! :) Ja voi vitsi, olisit ihan hyvin voinut pyytää maistiaisa, kyllä siitä olisi hyvin riittänyt! Kakkua jäi vielä eilisestä illanvietostakin vähän jäljelle, taidetaan syödä tänään loppuun :) Mut laitan varmasti ohjetta tännekin, niin voit tehdä teille sit ihan kokonaisen kakun :D Ja oli tosiaan mukava tavata, myös sun porkkanakakku oli ihan superhyvää! :)

      Poista
    2. :) Kiitos :)
      Mistä se muuten johtuu, että varsinkin kun on yleisöä katsomassa, niin kakun leikkaaminen on yhtäkkiä ihan hirveän vaikeaa ja ainakin minä tunnen itseni silloin todella kömpelöksi... kädet eivät toimi yhtään =)

      Harmi, ettei ehditty jutella enempää... mekin lähdettiin vähän vauhdilla, kun pikku neiti alkoi väsyä. Nukahti heti, kun auto käynnistyi. Toivottavasti nähdään joskus uudelleen! =)

      Poista
    3. Heh, se on kyllä hassu juttu kun ei kotona kakun leikkaaminen oo mitenkään ihmeellistä, mut jos on yleisöä niin sit jännittää :D Jep, mekin lähdettiin sit aika nopeasti kun piti ajella vielä kodin kautta tänne porukoille. Mut onneks kerettiin ees muutama sana vaihtaa ja tosiaan, olisi mukava nähdä uudestaankin! Ehkä tapaamme leivonnan tai muiden blogijuttujen merkeissä vielä! :)

      Poista
  11. Onnea onnea onnea! Voi miten mahtava juttu! Olet kyllä tämän ansainnutkin :)

    VastaaPoista
  12. Vau! Tosi paljon onnea! :)

    Taisin aikoinaan löytyy blogisi macarone -leivosten ohjetta etsiessäni ja sen jälkeen jäin seuraamaan. En ole erityinen jauhopeukalo, enkä yleensä jaksa kauaa seurata ns. ruokablogeja mutta jostain syystä sun blogi vaan kolahtaa. Reseptit on erilaisia ja aina selkeitä. Yön yli kohotettavia sämpylöitä olen nyt sun ohjeella ja siitä mukaillen tehnyt vaikka kuinka monta kertaa eikä enää osteta edes kaupasta kuin ruisleipää. Yritän tässä vaan sanoa, että olet todella inspiroinut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Mulle ehkä haastavinta tässä bloggaamisessa on ollut just reseptien kirjaaminen ylös samalla kun kokkaan ja leivon. Oon oppinut oikeasti pistämään merkille niitä aineksien määriä mitä käytän, kun tapana on yleensä sekoitella vähän kaikkea mitä kaapista löytyy :D Joten huippua kuulla, jos pidät reseptejä selkeinä. Siihen pyrin aina, vaikka harjoittelemista toki on vielä! Yön yli kohotettavat sämpylät on kyllä niin hyviä. Tulin niin iloiseksi kun sain yhtenä viikonloppuaamuna äidiltäni kuvaviestin, jossa oli "nukkusämpylöitä" (mun toinen nimitys noille yön yli kohotettaville) aamupalapöydässä. Tuun joka kerta ihan super iloiseksi jos joku on oikeasti halunnut kokeilla jotain reseptiä täältä. Kiitos vielä ja kiva kun kommentoit :)

      Poista
  13. Aivan upeaa, kyllä tuota saakin hehkuttaa !
    Onnea!

    VastaaPoista
  14. Suuret onnittelut, pidinkin peukkuja pystyssä! :) Voitto meni kyllä täysin oikeaan osoitteeseen, ruokaohjeesi ovat aivan mielettömän inspiroivia ja ihanan "arkisia", eli jokaiseen keittiöön sopivia! :)

    Eppu,
    kotonatehtyja.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Ja kiitos myös kun pidit peukkuja :)

      Poista
  15. Käääk! Onnea hirmusti! On varmaan poskilihakset ihan krampissa, ku saanu hymyillä voittajana koko illan! Hu ha huippua!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Niska on varmaan vielä enemmän krampissa, kun pidin niin lujasti kiinni kakusta koko automatkan. Pelkäsin nimittäin, että mun kupuviritelmä hajoaa ja tippuu kakun päälle, haha :D

      Poista
  16. Vautsi, onneksi olkoon! Hienon näköinen kakku kyllä onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös sulle! Onpa tullut paljon onnitteluja :)

      Poista
  17. Onneaonnea! :) Sinulta kyllä saa usein inspiraatiota, eli ihan oikeaan osoitteeseen meni palkinto!

    ps. ainainen ongelma täällä myös - kuka kaikki ne leipomukset syö? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oon ite alkanu tekee silleen, että laitan leivonnaisia pakastimeen ja sit jos meillä käy vieraita niin annan sieltä aina jonkun pullapussin tai muun kotiinviemisiksi :D

      Poista
  18. Onneksi olkoon! Tittelin sai oikea leipoja.

    VastaaPoista
  19. Onneksi olkoon! Ai ai, kinuski, mascarpone ja kardemumma on varmasti melkoinen kolmikko. En kyllä yhtään ihmettele voittoasi kun tätä sun blogia selailee, vaikkei tiettyä reseptiä täysin seuraisikaan niin avainsana on se inspiraatio mitä täältä löytyy (vähän liikaakin)! :) Itse myös kuulun siihen kategoriaan että voisin leipoa ja kokata aamusta iltaan jos vaan joku söisi kaikki mun tekeleet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Siru! :) Mun yks lemppariyhdistelmä on kinuski ja omenat, joten siks halusin yhdistää ne tohon kakkuun. Lisäksi mascarponea, kandelia, kardemummaa ja paahdettuja mantelilastuja. Makuyhdistelmät todella toimi :) Täytyy oikeesti perustaa joku kahvila johon bloggaajat voi leipoa kaikkia ihania herkkuja! :D

      Poista
  20. Paljon onnea vielä täältäkin, kyllä se Tomi vaan on hyvä tyyppi, niin hurjan upeeta ja kannustavaa palautetta, että ihan posket punotti. Nauttikaa reissusta ja Farangista. Oli tosi kiva päästä näkemään teitä ihan livenä, tällaisia juttuja pitäisi olla useammin. nyt on ihan eri juttu seurailla blogeja, kun tietää kuka siellä takana kirjottelee :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista :) Oon ihan samaa mieltä, Tomi oli todella mukava ja rento tyyppi. Reissusta tulee varmasti ihan huippu, tuskin maltan odottaa! Ja tosiaan, olisi todella kivaa jos tällaisia juttuja olisi useammin. Oli niin mukava nähdä muita bloggaajia :)

      Poista
  21. Huikeat onnittelut! Blogiasi jonkin aikaa seuranneena voin vain sanoa, että kyllä meni varmasti voitto oikeaan osoitteeseen. :)

    VastaaPoista
  22. Mahtavaa ja ihanaista. Ihan varpaat täällä kipristyy, kun olen niin iloinen sun puolesta.

    VastaaPoista
  23. Onnea tosi paljon :)

    VastaaPoista
  24. Hienoa, tosi paljon ONNEA!! Onks sulla nhyt se Tomi Björckin kuva seinällä :) Ihan huikea palkintokin, siis se matka. Miksei tuo Tomin kuvakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Me tultiin suoraan tuolta tapahtumasta mun vanhempien luokse koiravahdeiksi, joten en oo vielä päässyt ripustamaan tota palkintodiplomia seinälle ;)

      Poista
  25. Onnea hurjasti! Ja hei huippupalkinto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oon kyl ihan innoissani tosta palkinnosta :)

      Poista
  26. Onnea Minka! Sä olet kyllä ihan oikeesti tosi inspiroiva, kekselijäs ja taitava leipuru, joten voitto meni varmasti oikeaan osoitteeseen.

    Mä olen missannut tämän kilpailun ihan täysin, kun olen pitänyt niin kauan taukoa leipomisesta, mutta onneksi olen nyt tehnyt paluun ja pääsen iloitsemaan sinun voitostasi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Krisse, ihana kuulla! :)

      Täytyypä mennä kurkkimaan sun blogiin, josko siellä olisi jotain uusia herkkuja :)

      Poista
  27. Oikein paljon onnea!! Upea kakkukin näyttää olleen :) Sun leipä ohjeet ovat kyllä tosi inspiroivia, leipää on tullut nyt aika paljon ite tehtyä ja ovat kyllä paljon, paljon maukkaampia kuin kaupan. Ja eipä se leivän tekokaan oikeastaan niin kamalan vaikeaa ole :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! :) Oon nyt innostunut entistä enemmän leipomaan leipää ja kaupasta ei tuu enää ostettua kuin joskus ruisleipää. Itse leivotut on vaan niin paljon parempia ja sen lisäksi niitä on kiva leipoa. Laitoinkin just ritilälle muutaman uunituoreen leivän jäähtymään, kohta pääsee maistamaan :) Ja kiva kuulla että säkin olet innostunut leipomaan leipää itse! Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  28. Hmmm. Enkö mä muka onnitellut sua jossakin täällä. No ne on kuitenkin paikallaan, tuplastikin vaikka. Onnea Minka, ihanainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelit tuolla aiemmassa postauksessa jo, mut ei se haittaa :D Eli tuplakiitokset tuplaonnitteluista siis! :)

      Poista
  29. Vau mikä kakku, kuulostaa superherkulliselta! Paljon onnea voitosta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥