PURJEHTIEN TAHMATASSUN JA TUUTIKIN KANSSA


Tänä vuonna ilmestyy jälleen uusia muumimukeja. Nyt alkaa jo oikeesti olee astiakaapissa ahdasta! Sesonkimukin ja kulhon on suunnitellut Tove Slotte-Elevant. Uudet sesonkimukit ja kulhot ovat saaneet nimekseen Purjehtien Tahmatassun ja Tuutikin kanssa. Mukissa seilaavat kahvikupposet kädessään tuttujen muumihahmojen lisäksi siis Tuutikki ja suloinen Tahmatassu.




Kun kuulin ekaa kertaa tän sesonkimukin nimen, niin odotin innolla millainen kuvitus näissä astioissa olisi. Tahmatassu ja kahvikupit näyttävän kivoilta kuvassa. Mutta kyllähän tonne veneeseen nyt yks Pikku Myykin olis mahtunut! :-D




Sesonkiastioiden lisäksi ilmestyy myös uudet Muumimamma ja Muumipappa mukit sekä kulhot. Tykkään tästä oranssista värityksestä ja kuvituksesta, joten tän mä kyllä ainakin haluaisin vielä omaan kaappiini. Mun yks lemppareista on Muumimamman ruusutarha-muki, juon siitä tosi usein kahvini viikonloppuaamuisin.



Tän mukin väritys ei ole niinkään mieleeni, mut tää taas sopis hyvin poikaystävälle kahvimukiksi ;-)


Meillä ei oo yhtään muumilautasta, mut jotenkin nääkin on alkanu näyttää kivoilta kun oon kaupassa katsellut. Mukit ja kulhot meillä on ihan jatkuvassa käytössä, mut uusia ruokalautasia pitäisi kyllä ehdottomasti hommata lisää. Veikkaan että päädytään kuitenkin joihinkin vähän yksinkertaisempiin lautasiin ja näitä muumeja vois sit olla muutamia kivoimpia siellä joukossa. Ilmeisesti uusia lusikoitakin on tulossa myyntiin, niitäkin meillä on lahjaksi saatuna jonkin verran ja ne on kyllä kans kivoja tavallisten lusikoiden joukossa :)



Noniin ja sitten arvon raati! Mitä olette mieltä? Meinaatteko hommata uusia mukeja, mikä on näistä se lempparein? Entä joko teillä on rillimukit hommattuna? Mä oon kiertänyt kaukaa ne hullut ruuhkat siellä astiahyllyjen puolella, odottelen et pahin huuma laantuu ja ostan sen juhlamukin sit joko silmälaseilla tai ilman :)

Kuvat muumimukeista ja kulhoista täältä. Kaksi viimeistä kuvaa täältä.

21 kommenttia

  1. Mä kerään vain muumi mukeja. Kulhoja mulla on vain yksi ja lautasia ei ollenkaan. Rillimukin onnistuin saamaan ja sen laitoin suoraan vitriiniin eli ei ole meillä käytössä. Kuvitus siinä mukissa on kuitenkin niin kaunis, että ajattelin hommata vielä toisen sellaisen ihan jokapäiväiseen käyttöön...ilman rillejä! Nuo esittelemäsi uutuusmukit aion hankkia kyllä kaikki...pikku hiljaa ajan kanssa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa olla kulhoja jotain vähän yli kymmenen kappaletta, oon saanut kaikki niistä lahjaksi :-) Harmittaa vähän toi rillimuki-homma, kun jotkut ostaa niitä kymmenittäin ja myy sit netissä eteenpäin. Onneks mukeja valmistetaan koko vuoden ajan, joten toivon mukaan mullekin riittää sit yksi muki niiden silmälasien kanssa :-)

      Poista
    2. Mä olen suorastaan järkyttynyt tuosta rillimuki touhusta. Ihmiset on menny ihan sekaisin. Jotenkin on niin lapsellista, kun mukeista on riidelty ja kiistelty kaupoissa. Trokarit ottaa ihan hurjasti päähän, kun ovat hamstranneet kaikki mukit ja nyt yrittävät pistää niillä rahoiksi. Niin väärin :(

      Poista
    3. Jep! Olin kans ihan ihmeissäni kun Prismassa jengi oikeesti nosteli niitä pahvisissa standeissa olevia kerroksia ja pläräs varmaan kaikki mukit läpi. Sit ne on ihan tohkeissaan kotona kun sai vietyä kaikki rillimukit, höh! Olis varmaan ollut ihan hyvä idea myydä mukit vaikka jossain paketissa, josta ei näe onko mukissa nyt ne rillit vai ei :-D

      Poista
  2. Mahdollisesti muumihamsterina joudun hommaamaan ainakin mukit, ja kesäkulhon :) Noita Kulhoja olen kerännyt vain oikeestaan sellasista überkivoista mukeista ja kesämukeista..Lusikoita ja lautasiakin oon nyt vahingossa ostanut. Esim. seikkailu-lautaset oli 5e/kpl kodin ykkösen alessa,ni pakkohan se oli ;)

    Kiva blogi, liityin lukijaks! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, pitäisköhän mun kans ostaa vahingossa ne uudet lusikat ;-) Ja ehkä pari mukia sit samalla..

      Voi vitsi noi Seikkailu-lautaset ku on ollu ton hintasia, oisin kyl varmasti ostanut itsekin! Mä ostin kans Anttilasta neljä sellaista pitkää Seikkailu-lusikkaa kun ne oli tarjouksessa.

      Kiitos kommentista ja kiva kun liityit lukijaksi! :-)

      Poista
  3. Ihania mukeja ja kulhoja! Ovat vaan sen verran arvokkaita että odottelen jos putkahtaisi vaikka lahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Harvoin tulee tosiaan ostettua muumiastioita itse ja sit onkin ihana yllätys saada niitä lahjaksi! :-)

      Poista
    2. Muumi astiat on ihan paras lahja tälläiselle keräilijälle. Itse saimme joululahjaksi muutto kannun. Se tuli täytenä yllätyksenä ja oli aivan täydellinen lahja. Muutamana äitienpäivänä olen saanut lahjaksi tuon sesonkimukin ja kyllä se on toiveissa tänäkin vuonna =)

      Poista
    3. Mäkin sain mun Muutto-kannun lahjaksi! :-) Ja vaikka muumimukeja oon saanut lahjaksi jo monia vuosia, niin vaan kerran oon saanut sellaisen mukin joka mulla oli jo. Annoin sen sit veljeni vaimolle Tsekkeihin kun niillä oli jo ennestään muutama meiltä lahjaksi saatu muumimuki ja ovat tykänneet niistä kovasti :-) Pitäisköhän mun toivoa muumimukia vaikkapa ystävänpäivälahjaksi mieheltä.. tai vappulahjaksi? Meillä kun ei vielä ole lapsia niin en voi toivoa mitään äitienpäivälahjaa :-D

      Poista
  4. Eeeeiiiih....ei saa julkaista näitä!! Haluaisin kaikki heti mulle nyt!! :)
    Mullakaan ei vielä ole sitä uutta juhlamukia. Aion sen kyllä hankkia, mutta odotellaan nyt hetki että se pahin ryysis laantuu. Ja sitäpaitsi pitää tehdä muumihyllyyn tilaa, nyt alkaa oleen jo niin täynnä muumimukeja että kertakaikkiaan ei enää mahdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, sori! ;-) Mun reaktio oli kans nää nähdessäni et ei hitsi taas uusia mukeja! Täytyy varmaan alkaa järkkäilee noit astiakaappeja vähän uusiks.. :-D

      Poista
  5. Minulla ei ole yhtään muumiastiaa, vaikka pidän kyllä kovasti muumeista! Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa hankin niitä kun minusta tulee mummi, kuka ties ;)

    VastaaPoista
  6. Minä olen ostanut vai ne mukit, joista olen pitänyt, mutta silti niitä on kertynyt melkoisesti. Kerran tarkistin netistä niiden hintoja ja huomasin, että aika kalliista mukeista me kahvimme juomme ja huolimattomasti niitä käsittelemme. Siirsin osan kaapin perälle. Toisaalta käyttöä varten ne on ostettu eikä kaapissapitoa varten. Jos ei raaski käyttää, niin ei kannata ostaa ollenkaan. Rillimukia en omista. Prismassa oli jo lappu hyllyssä, että niitä ei enää ole, turha kalistella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Meilläkin on kaikki muumiastiat ihan päivittäisessä käytössä ja oon ajatellut, et jos menee rikki niin sit menee. En kuitenkaan halua säilyttää mukeja ja kulhoja pelkästään koristeena :-) Toi lappu on muuten ihan hyvä idea kaupalta, ettei kaikki mee turhaan penkomaan ja kolistelemaan niitä mukeja!

      Poista
  7. Itse en ole törmännyt hirveisiin Muumi-ruuhkiin täälllä Jyväskylässä, mutta poikaystävä oli ollut todistamassa tapahtuman, jossa eräällä naisella oli kädessä kauppakori ja siinä Muumimuki rilleillä, niin joku oli ottanut sen sieltä!!! Hei haloo!! Ottanut toisen kopasta. Eilen Prismassa käydessä oli sitten ilmestynyt noiden juhlamukien kohdalle, että 2kpl/asiakas, ja nyt ymmärrän miksi. Mutta kyllä minäkin vielä omani haluan, ehkä ne vähän halpenee tässä suurimman innostuksen laannuttua. Vaikkakin toki se 2€ meneekin Unicefille :) Ja tuo Tahmatassu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä! Eikä :-D Onpa kyllä ilkeää toimintaa! Luin muuten jutun, jossa sanottiin että tää tulee olemaan aika iso ongelma kaupoille kun ne rillittömät mukit ei mene kunnolla kaupaksi. Kaikki vaan odottaa rillimukeja ja kauppa ei voi tilata uutta erää ennen kuin tietty määrä jo hyllyillä olevista on myyty. Jospa kohta olis alennusmyynnit rillittömistä mukeista et hyllyille saa lisää tilaa ;-) Ja tosiaan, Tahmatassu! ♥

      Poista
  8. Joo, odotellaan alennusmyyntiä. Nykyinen Prisman hinta on 24.95€ ! On se yhdestä mukista aika paljon. Varmaan on just niin, että rillittömien mukien kanssa kaupat on vielä pulassa.

    VastaaPoista
  9. Minäkin fanaattisena Muumimukienkeräilijänä ostin Toven Juhla -mukin heti sen savuttua Prismaan. Eipä ollu yhtään rillimukeja jäljellä, ja niinpä tyydyin rillittömään versioon. Parin viikon kuuttua tästä eräs ystäväni sai ostettua minulle myös rillillisen mukin samasta Prismasta:) Itse siellä käydessäni mukien kohdalla on aina lappu "Rillimukit loppu". Ja näitä rillittömmiä siellä on kyllä pilvin pimein!
    Olen tietenkin ostanut myös uudet Mamman ja Papan ja nyt jo malttamattomana odottelen Tahmatassun saapumista:)
    Minulla on myös kulhoja ja matalaa lautasia. Kulhojen keräämisen olen lopettanut, kun ne eivät ole "sopivia" uuteen tiskikoneeseemme:/ Matalat lautaset on kivan kokoisia ja käteviä käytössä. Jossakin vaiheessa niiden valmistus lopetettiin ja minulta jäi harmillisesti puuttumaan muutaman hahmon lautasversio. Nyt onneksi uudesta Muumimammasta ja Muumipapasta on myös lautaset, kuten Muumipeikosta ja Niiskuneidistäkin.
    Mukeja meillä on yli viisikymmentä erilaista, ja poistan aina sitä mukaa mukeja käytöstä, kun niiden valmistus lopetetaan. Pitäisi uusia keittiön kaapit, että saisin niille tilaa. Haluaisin lasiset kaapinovet, että muumikokoelmani näkysi sieltä kivasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups! Onnistuin jotenkin vahingossa poistamaan tän sun kommentin, mutta sainkin onneksi palautettua sen :-) Oon kans huomannut, että moniin kauppoihin on tullut noita kylttejä ettei rillimukeja ole hyllyssä. Varmaan niin moni käy koluamassa niitä mukeja läpi, et helpompi vaan laittaa kyltti siihen viereen. Yks päivä olin kaupassa kun uutta kuormaa purettiin siinä mukihyllyn edessä, mutta yhtä ainuttakaan rillimukia ei laitettu esille. Ainoastaan niitä rillittömiä.. jäin ihmettelemään, että mihin ne kaikki rillimukit on kuormasta kadonnut? :( Siskoni bongasi niitä rillittömiä mukeja jo kirpputorilta myynnistä ja ne oli siellä kalliimpia kuin kaupassa, yks muki oli ollut laseilla ja se maksoikin sitten 100 euroa. Mä oon tosiaan tullut siihen tulokseen, että taidan kohta ostaa sen tavallisen mukin ja piirrän ne rillit ite, ei kai tässä muukaan auta :D

      Teillä on kyllä paljon noita mukeja, yli viisikymmentä! Meilläkin alkaa olla aikamoista tunkua astiakaapissa, kun kaikki muumimukit ja kulhot on käytössä. Ja tosiaan joku lasikaappi olis kyllä kiva, niin sit kaikki mukit olis kivasti esillä :)

      Ens kuussa taitaa tulla Tahmatassu-muki, tuntuu et niitä tulee nyt kokoajan lisää :D Mutta en valita.. ;)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥