RIISIPUURO SOIJAMAITOON

Viikonloppuaamu alkaa metsälenkillä koiran kanssa. Sen jälkeen juon yleensä muutaman kupin kahvia ja nyt päätin keitellä aamun kahvihetken ohella vuoden ekat riisipuurot. Käytin soijamaitoa ja annoin puuron kiehua miedolla lämmöllä lähes tunnin ajan. Päälle ripottelin kanelia sekä paahdettuja mantelilastuja. Sytytin tuikun kirpparilta löytämääni lasipurkkiin, selailin Kotivinkin uutta joulunumeroa ja söin riisipuuron kylmän soijamaidon kera. Ihana rauhallinen aamuhetki! :-)



Riisipuuro soijamaitoon, kahdelle
1dl vettä
1dl puuroriisiä
5-6dl soijamaitoa
0,5tl suolaa
Kanelia
Paahdettuja mantelilastuja

1. Mittaa vesi kattilaan, kiehauta, lisää riisi ja anna kiehua muutaman minuutin ajan kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
2. Lisää kattilaan 5dl soijamaitoa, sekoita ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan. Sekoittele puuroa välillä, lisää soijamaitoa tarvittaessa ja mausta puuro suolalla.
3. Tarjoile riisipuuro paahdettujen mantelilastujen, kanelin ja kylmän soijamaidon kera.

Paahdetut mantelilastut: Kuumenna pannu, kaada mantelilastut pannulle ja anna paahtua kunnes lastut ovat kullanruskeita. Kaada paahdetut mantelilastut nopeasti pois pannulta, jotta ne eivät tummu liikaa.



Riisipuurokausi on nyt siis avattu! Joskus riisipuuroa tulee keiteltyä myös muina vuodenaikona, mutta yleensä just tähän aikaan vuodesta kun muukin Joulufiilistely alkaa. Paahdetut mantelilastut toivat kivaa lisämakua puuron päälle ripoteltuna :-)



Tänään on luvassa kakkujen ja macaronien leivontaa. Limeä, suklaata ja muita herkkuja, niistä myöhemmin lisää!
  
Mukavaa sunnuntaita!

6 kommenttia

  1. Riisipuuro on niin ihanaa! Olen tehnyt sitä jo moneen kertaan tälle syksylle kun puuroriisiä on ihan älyttömän iso purkki kaapissa.. Ensi kerralla täytyy paahtaa mantelilastuja mukaan, kuulostaa hyvältä.
    Ihanaa sunnuntaita sulle myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mun on pakko kokeilla myös luumukompottia riisipuuron kanssa, se olis varmasti tosi hyvää. Kuten paahdettujen mantelilastujenkin kera, kannattaa tosiaan kokeilla :-)

      Poista
  2. Ihana aamu!
    Olen syksyisin keittänyt riisipuuroa kera omenakeiton... maistuu todella herkulliselta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, omenainen keitto tai kaneliomenat on kans herkkua riisipuuron kanssa. Nam :-) Taidanpa keittää taas pian uuden satsin puuroa!

      Poista
  3. Oi, riisipuuroa ja luumukiisseliä on tehtävä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥