♥ Syksy on täällä

TERVETULOA SYKSY!

Mä niin tykkään syksystä. Pimenevät illat, kauniin värinen luonto ja se tietty syksyn tuoksu. Sateiset päivät kun voi hyvillä mielin lueskella sisällä kirjaa, keittää pannullisen teetä ja etsiä kesän ajaksi piilotetut villasukat taas jalkaan.

Eikä haittaa vaikka kastuisi ulkona koiran kanssa lenkkeillessä, koska sen jälkeen voi valaista kylpyhuoneen kynttilöillä ja ottaa pitkän lämpimän suihkun. Suihkun jälkeen voi kietoutua kylpytakkiin, keittää taas pannullisen teetä ja sytytellä vaniljan tuoksuisia tuikkuja olohuoneeseen.


Syksyn tulo tuo myös keittiöön uusia tuulia. Raikkaat salaatit ja kylmät keitot vaihtuvat mausteisiin pitkään haudutettuihin pataruokiin, höyryäviin keittoihin ja viikonloppuaamuisin leivottuihin sämpylöihin. Telkkaristakin alkaa uusia inspiroivia ruokaohjelmia ja iltaisin on ihanaa käpertyä kullan kainaloon katsomaan elokuvia. Naapurin kissa on näköjään päässyt mukaan kuvaan :-)

Syksyn tullen voi myös alkaa vähän enemmän odottamaan taas tulevaa Joulua. Me ollaan siskoni kanssa todellisia Jouluihmisiä ja muut pyörittelevät huvittuneina päitään, kun me suunnitellaan jo nyt kaikkia kivoja Joulujuttuja ja odotetaan niin innolla kaikkia Jouluvalmisteluja! :-)

Syksyn tultua on myös tullut tosi paljon kaikkia reseptikilpailuja, joista osaan oon halunnut osallistua ilomielin. Tykkään tosi paljon suunnitella ruokia tai leivonnaisia jonkun tietyn aiheen tai raaka-aineen mukaan. Tänään meillä kokkaillaankin herkullista kasvisruokaa. Siitä huomenna lisää! :-)


Muistakaa muuten, että tänään on vielä aikaa osallistua arvontaan! Ensi viikolla arvotaan voittaja ja paketti lähtee matkaan. Nyt taidan sytyttää syksyn ensimmäiset aamukynttilät ja juoda vielä yhden kupin kahvia. Tänään on koko päivä aikaa olla kotona, kokkailla yhdessä, katsoa jääkiekkoa ja käydä ulkoilemassa Maunon kanssa. Rentouttavaa sunnuntaita!

8 kommenttia

  1. Allekirjoitan! Syksy on musta ihanin vuodenaika. Parasta on villasukat, kaulahuivit (pari ihanaa syyspäivää on saanut jo vetäsemään huivin kaulaan), sadepäivät (juurikin se hyvällä omalla tunnolla sohvan nurkkaan käpertyminen esim. leffan pariin ja mieluiten vielä viltti päälle), kynttilät ja se syksyn oma ihana tuoksu <3 Luonnossa on niin ihana kävellä, sateinen metsä on jotain aivan ihanaa! Turkkikoiran omistajanakaan ei halua vältellä näitä syysateita, vaikka turkissa onkin lenkkien jälkeen vähän puuhattavaa, mut on se sen arvosta :) Talven sateilla sitä miettiikin sit jo kaks kertaa, et mihin aikaan kastuis vähiten yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Niin totta! Syksyn tullen mäkin oon kaivanut kaapista lisää tyynyjä ja vilttejä sohvalle :-) Sinne sekaan on niin ihanaa käpertyä! Meillä ei tarvitse koiran turkkia mitenkää erityisesti hoitaa, mutta onhan se kuratassujen pyyhkiminenkin joka lenkin jälkeen aina oma hommansa :-D

      Poista
  2. Ihanaa Syksyyy! Tätä on odotettu :) Luonto näyttää vielä kerran värinsä ennen talven tuloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon odottanut syksyä! :-) Kaunis vuodenaika!

      Poista
  3. Syksy on minunkin mielestäni paras vuodenaika!! Tykkään kyllä siis kaikista vuodenajoista ja rakastan asua Suomessa juuri näiden vuodenaikojen takia. Mutta kyllä syksy vaan on parasta aikaa!! Jotenkin sellaista uusien mahdollisuuksien aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itsekin kaikista vuodenajoista, mutta joka kesä huomaan että odotan innolla tulevaa syksyä. Toisin kuin mieheni jonka mielestä aina vois vaan olla kesä :-D Ja talven jälkeen taas kevät on ihana ja siitäkin tykkään tosi paljon :-)

      Poista
  4. Ihan paras tuo kissa! Sain hyvät naurut! :D
    Syksy on mun lempivuodenaika, ainakin näin kun on virlä valoisaa :)
    Olen sun 137. lukija ja linkitin blogiinkin sut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, muakin huvitti kun huomasin kissan vasta kun siirsin kuvia koneelle! :-D
      Kiitos kommentista! Mä kävin aiemmin tänään ihastelemassa sun Pikku Myy kakkua :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥