♥ Omenapiiras toscakuorrutteella

Mulle tulee tästä omenapiirakasta ihan syksy mieleen. Ekaa kertaa tein tätä joskus monta vuotta sitten syksyllä pikkusiskoni syntymäpäiville. Aina tasaisin väliajoin saan vienoja toiveita, että josko leipoisin taas joskus toscapiirakkaa. Niimpä päätin yhden aurinkoisen päivän kunniaksi leipoa tämän omenaisen version. Viime syksyinen versio oli mitoitettu hieman pienempään vuokaan, sen ohje löytyy täältä. Muokkailin ohjetta nyt hieman isompaan vuokaan sopivaksi, käytin pohjaan steviasokeria sekä kaurahiutaleita ja tein kuorrutetta kans enemmän. Omenoiden ja toscakuorrutuksen yhdistelmä on todella herkullinen. Tää pelastaa varmasti harmaan ja sateisenkin syyspäivän, suosittelen kokeilemaan! :-)


Omenapiiras toscakuorrutteella (vuoka Ø28cm)

Pohja:
3 munaa
2dl steviasokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
70g voita
1dl maitoa
1tl kanelia
ripaus kardemummaa

Päälle:
3 isoa omenaa kuorittuna, pieniksi paloiksi leikattuna

1.Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito. 
2.Kaada taikina vuokaan ja painele omenalohkot pohjan päälle.
4.Paista +200 asteessa 10-15minuuttia.
5.Valmista toscapäällinen sillä aikaa kun piiras on uunissa.

Toscakuorrutus:
150g voita
1dl sokeria
2dl kermaa
120g mantelilastuja
120g mantelirouhetta

1.Sulata voi kattilassa, sekoita muut ainekset sulaneen voin joukkoon.
2.Keittele kuorrutetta 15 min. samalla sitä sekoitellen, kuorrutteen tulee kuplia koko ajan. Valmiin kuorrutteen koostumus on paksuhkoa. Pohjan voi ottaa pois uunista vaikka kuorrute ei olisikaan vielä valmis.
3.Levitä toscakuorrute esipaistetun piirakkapohjan päälle ja paista uunissa vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutteen pinta on kauniin kultaisen värinen :-)

Huom! Kuorrute kuplii uunissa, joten piiras kannattaa tehdä vuokaan jossa on kunnon reunat. Käytin tähän siis halkaisijaltaan 28cm vuokaa ja kuorrute pysyi kuplimisesta huolimatta hyvin vuoassa. Pienempää vuokaa käytettäessä on vaarana, että uunissa kuorrutus valuu reunojen yli.

Mun tekis nytkin ihan hirveesti mieli leipoa jotain mut ainoa mitä keksin et voisin tehdä olis joku leipätaikina jota ei tarttis vaivata ollenkaan. Kävin eilen vielä kolmannen kerran lääkärissä ja mulle kirjoitettiin lähete röntgeniin. Lapaluu haluttiin nyt varmuuden vuoksi kuvata ennen reissua. Enää kaks yötä lomaan!! :-)

20 kommenttia

  1. TODELLA herkullisen näköinen... joo, olen niin sanonut ennenkin, mutta tässä ON sitä jotain!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos herkullisuus välittyy myös kuvista, sillä tää on TODELLA hyvää! :-) Parhaimmillaan mun mielestä niin et toi kuorrute on vielä lämmintä, eli hetken odottelee paistamisen jälkeen ja sit herkuttelemaan :-)

      Poista
  2. Ihanan näköistä! Rakastan toscapiirakkaa, mutta tälläistä omenaista en olekaan ennen kokeillut. Kuulostaa aivan ihanalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää omenainen versio on tainnut tulla meille jäädäkseen :-) En oo pitkään aikaan tehnyt sellaista perinteistä toscapiirakkaa enää, sillä tää on niin super hyvää!

      Poista
  3. Oi namm! Tosca on lapsesta asti ollut suurinta herkkua, tuota on pakko kokeilla! :)
    Niinja edelliseen muumijuttuun, minua harmittaa tuotannon ulkoistamiset. Onko aivan reilua edes markkinoida suomalaisena tuotteena, kun valmistus tapahtuu muualla. Muumit myös minulla aivan lemppareita, joten aion tästäkin huolimatta ostaa mukin, lautasen ja kannun. :)
    Kummallista muuten, etten koskaan ole ihastunut nuihin muumi kulhoihin.. Jotenkin kumman mallisia mnun käyttööni. Lautat taas ovat päässeet aivan aikuisten käyttöön meillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam tosiaan! Kannattaa kokeilla :-)

      Niinpä! Kirjoitinkin tonne aiempiin kommentteihin myös noista Suomalaisista matkamuistoista joita myydään ainakin yhdessä matkamuistomyymälässä. Mun mielestä on jotenkin höhlää että niistäkin suurin osa on valmistettu Kiinassa.

      Heh, meillä on muuten just toisinpäin! Tykkään noista kulhoista ja niitä tulee käytettyä usein kun sit taas muumilautasia meillä ei oo ollenkaan :-)

      Poista
  4. Nämä sinun kuvat ovat kyllä niin ihanan herkullisen näköisiä... ja piirakkakin varmasti ihanaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, piirakka on todella herkkua! :-)

      Poista
  5. Niin ihanaa! Tuolla toisella ohjeella tein viime syksynä toscapiirasta ja täytyy kyllä tehdä taas pian.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä hyvää! :-) Kun vein ton piirakan takapihan pöydälle niin muutama piirakkavaras ilmestyi heti paikalle ja paloja vaan katos vuoasta samalla kun otin näitä kuvia :-D

      Poista
  6. Tää meni heti kokeiluun! :) Nyt se paistuu uunissa.. Toscakuorrutetta en oo koskaan tehnyt joten vähän epäilyttää mimmosta tuli mutta pian se nähdään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee vähän kivaa kun innostuit kokeilemaan! Tuu sit kertomaan miten onnistui ja tykättiinkö siellä! :-)

      Sain nyt poistettua sen toisen kommentin kun kerkesin julkasemaan sen ja sit tää jumittu. Mut nyt toimii taas! Eli siis päätin kokeilla nyt ekaa kertaa tätä kommenttien valvontaa kun ollaan lähdössä reissuun. Mietin et näkyyköhän se viesti kaikille tossa alhaalla, et kommentti näkyy hyväksymisen jälkeen. On vaan tullu niin paljon näitä tuplakommentteja niin siks mietin et näkyyköhän se :-)

      Poista
  7. Todella herkullisen näköinen piiras :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli vaikeuksia kuvaamisen kanssa kun kaikki halus päästä jo maistamaan :-D Onneks sain napattua edes muutaman herkkukuvan missä on vielä piirakkaa jäljellä ja missä ei näy käsiä! :-D

      Poista
  8. Voi miten ihanan näköinen piirakka ja varsinkin tuo kuorrute! Mukavaa lomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :-) Loma onkin ollut oikein mukava!

      Poista
  9. Tänään saan pussillisen omenoita, joten tämä menee kokeiluun :) Voiko tuohon stevia-sokerin tilalle laittaa normaalia sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallinen sokeri käy oikein hyvin :-) Oon nyt välillä huvikseni kokeillut tuota steviasokeria leivonnassa, mutta sama määrä tavallista sokeria käy siis myös! :-)

      Poista
    2. Okei:) En eilen kerennytkään tekemään, joten jos tänään vaikka :P

      Poista
  10. Ihanat kuvat ja varmasti maistuva herkku!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥