29. heinäkuuta 2013

♥ Marinoidut latva-artisokan sydämet

Tein viime kesänä muutaman pizzavuoron Café Mellstenissä ja mietin tilausten tullessa, että miten ihmeessä niin moni voi ihan tosissaan haluta artisokkaa pizzansa täytteeksi? Mun mielestä se vaan kuulosti jotenkin niin oudolta! Ja nyt vuotta myöhemmin mä mietin vaan, et miks minä hölmö en ottanu kans, höh!

Syötiin yhtenä kesäiltana kaupan hauskasta salaattibaarista ostettuja marinoituja artisokansydämiä ja tykkäsin niistä ihan älyttömästi. Sit seuraavalla kerralla niitä ei löytynytkään kaupan tiskiltä, joten päätettiin marinoida ite. En tiennyt yhtään mitä niihin laittaisin, ostettiin tölkki näitä sydämiä ja loput kekkasin vasta keittiössä hääräillessä. Napsin pihalta tuoreita yrttejä, puristin joukkoon yhden yli jääneen sitruunan, vähän valkosipulia, loraus oliiviöljyä... Lopputulos olikin todella herkullinen ja näitä teemme aivan varmasti uudestaan! :-)

Sitruunalla, valkosipulilla ja yrteillä marinoidut artisokan sydämet 
1tlk artisokan sydämiä suolaliemessä
1 pieni sitruuna
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
tuoretta persiljaa, ruohosipulia, timjamia ja kreikkalaista basilikaa
mustapippuria, suolaa & sokeria

1.Valuta artisokat siivilässä, puolita sydämet kulhoon ja lorauta päälle oliiviöljyä noin 3-5rkl verran.
2.Purista sekaan yksi valkosipulin kynsi ja yhden sitruunan mehu.
3.Pilko joukkoon tuoreita yrttejä. Itse käytin pienen kourallisen persiljaa, muutaman ruohosipulin varren, vähän timjamia ja pikkunipun kreikkalaista basilikaa.
4.Lopuksi muutama kierros mustapippuria myllystä, ripaus suolaa ja pikkupikkuripaus sokeria.
5.Sekoita varovasti ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Marinoidut artisokan sydämet maistuvat alkupalaksi, erilaisten ruokien lisukkeena ja pikkunaposteltavana vaikkapa tapaspöydässä. Ainiin.. ja työvuorojen tilauksista päätellen myös siinä pizzan päällä ;-)

13 kommenttia :

  1. Mistä artisokansydämiä saa? Haluan kokeilla ohjettasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni niitä saa aika monista ruokakaupoista, sieltä missä on muutkin säilykkeet. Artisokan sydämiä on myytävänä säilyketölkeissä sekä lasipurkeissa :-) Toivottavasti maistuu!

      Poista
  2. Niita voi ostaa myos mm. Cittarin salaattibaarista. Irtomyynnista siis. ;) t. Mama P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, salaattibaarista saa niitä valmiiksi marinoituja :-) Meidän lähi-cittarissa ei oo salaattibaaria joten kokeiltiin sit marinoida itse ja hyvin onnistui! :-)

      Poista
    2. Jooo, totta! Kun ei jaksa/viitsi itse marinoida..niin sitten valmiita ostamaan! :) T. Mama P.

      Poista
  3. Kiitosta vaan taas hauskasta ohjeesta :) nyt tiedän mitä meillä on ens kerralla tapas-illallisella. Aion tehä näitä, mozarellasalaattia, ja sun aurajuustotikut olisivat varmasti kova hitti täällä meillä :)

    Vilja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja kiva kuulla että aiot kokeilla näitä! :-) Aurajuustotikut on kans tosi hyviä :-)

      Poista
  4. Mun rakkaus on tuoreet latvikset (olen todellakin valmis tekemään kaiken sen vaivan;) Mitenköhän toimisi tuoreiden marinointi... ps. ihania karvakuonoja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niissä on kyllä vähän tekemistä :-) En ole kokeillut ollenkaan tuoreiden marinointia..

      Poista
  5. Oi aivan ihana resepti! Tää lähtee testaukseen tässä lähipäivinä! Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos innostut kokeilemaan! Tekis mieli itekin tehdä näitä taas viikonloppuna :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥