LEHTIEN PLARAAJA

Yks parhaimpia asioita on tulla perjantaina kaupan kautta kotiin, käydä koiran kanssa lenkillä, siivoilla vähän isoimpia muruja keittiön tasoilta, pestä ehkä hieman pyykkiä, imuroida, ja sen sellaista.. No okei! Toi ei ollut oikeasti se yks parhain asia, vaan tämä: kun istahtaa pienen tehosiivouksen jälkeen alas, asettaa olohuoneen pöydälle mukillisen kaakaota, lasillisen viiniä tai kermalikööriä, ehkä vähän suklaata tai itse tehdyn voileivän. Nostaa jalat rahin päälle, vilkaisee vielä tyytyväisenä ympärilleen ja ottaa vihdoin esiin sen aiemmin viikolla saapuneen lehden - jota oli oikein säästellyt tätä hetkeä varten. Niin ihanaa! :-)

Sitten vain jalat kohti kattoa juomaa siemaillen ja lehden kauniita kuvia sekä herkullisia reseptejä selaillen! Näin kesäisin tykkään myös makoilla parvekkeella lueskelemassa lehtiä, tietysti mansikoita syöden ;-) Välillä voi hakea sisältä vähän juotavaa, haukata palan vesimelonia ja lisätä tarvittaessa aurinkorasvaa.



Noissa lehdissä on se hyvä puoli, että niitä jaksaa lueskella aina vaan uudestaan ja uudestaan. Enhän mä voi olla ainut joka kaivaa aina marraskuun aikoihin tai ehkä jo lokakuussa kaikki ihanat viimevuosien Joulunumerot esiin ja haaveilee kaikista ihanista jouluherkuista, suunnittelee itsetehtyjä joululahjoja ja kirjoittelee pitkät listat (joista vähintään puolet jää kuitenkin toteuttamatta) mitä kaikkea tänä Jouluna leivotaan ja plärää niitä samoja lehtiä joka vuosi yhtä innoissaan? ♥ Enhän mä ole myöskään ainut jolle tulee edes mieleen koko Joulunumerot keskellä kesää, enhän? :-D


En oikeastaan koskaan tee suoraan minkään lehden tai keittokirjan reseptin mukaan ruokaa, vaan sitäkin enemmän tykkään selailla ruokakuvia ja kauniita kattauksia, lukea juttuja kahviloista sekä ravintoloista ja eri maiden ruokakulttuureista. Upeista ruokakuvista saa tosi paljon inspiraatiota ja lähes aina lehtiä selaillessa tekee mieli alkaa kokkailemaan! Ja vaikka ei suoraan reseptin mukaan tekisikään, niin usein herkullisen kuuloisista resepteistä saa tosi hyviä ideoita myös omaan keittiöön :-)



Kirjoittelinkin jo aiemmin, että mun tekis mieli tilata joku kiva ruoka-aiheinen lehti. Tosiaan mun Kotivinkin tilaus loppui ja nyt mulla olis vähän niinkuin oikeus tilata sen tilalle joku uus lehti ;-) Mulle tulee Blogiringin kautta Viini-lehti, jossa on herkullisia reseptejä ja kivoja viinisuosituksia. Kaipailen kuitenkin jotain muutakin luettavaa, se on vaan niin kivaa kun hyvä lehti tulee suoraan kotiin! Pohdin muutamien lehtien välillä ja päätin tarttua Maku-lehden tarjoukseen. Maku on tullut mulle ennenkin ja huomasin ostavani irtonumeroita heti kun sen tilaus loppui, joten kivaa kun se alkaa taas tulemaan suoraan postilaatikkoon. Maku ilmestyy siis kuusi kertaa vuodessa, kopioin tähän Maku-lehden sivuilta noi tämän vuoden ilmestymispäivät ja lehden teemat. Tota uusinta lehteä mulla ei vielä olekaan, vaikka olevinaan selailin just viikonloppuna lehtihyllyt huolella läpi..

1 nro 6.2.2013 Arjen hyvät, helpot ja kevyet
2 nro 10.4.2013 Nyt juhlitaan! Maku-lehden 10-vuotisjuhlanumero
3 nro 12.6.2013 Kesäherkut ja lomatarjottavat
4 nro 28.8.2013 Ihana sadonkorjuuaika
5 nro 9.10.2013 Ruokaihmisen USA
6 nro 27.11.2013 Joulu hurmaa aina


Varmaan jokaisen lehtitilauksen yhteydessä saa jonkin kivan tilaajalahjan mukaan ja mun mielestä parhaimpia ja laadukkaimpia ovat olleet muumimukit, erilaiset keittokirjat ja keittiövälineet :-) Monilla sivustoilla on lehtien tilaustarjouksia ja niitä kannattaakin vertailla keskenään niin löytää itselleen mieluisimmat! Lehtikuninkaalta löytyy tosi paljon erilaisia leivonta- ja ruokalehtiä, joista mua kiinnostaa Maku-lehden lisäksi erityisesti Glorian ruoka&viini sekä noi ulkomaalaiset leivontalehdet. Sisustuslehtiä ostan aika usein irtonumeroina, etenkin Talo&Koti sekä Kodin kuvalehti on mieleeni Kotivinkin lisäksi. Leivotaan-lehden ostan myös irtonumerona ja monesti vaihdellaankin äidin kanssa lehtiä ne luettuamme! :-)

Mukavia lukuhetkiä toivottelee tänään taas kaikkia vanhoja ruoka- ja sisustuslehtiä selaillut ja uutta lehteä postiluukusta odotteleva lehtiplärääjä! :-D ♥

13 kommenttia

  1. Makulehti-tilaus on itsellä menossa jo varmaan toista vuotta, hyvä ja maukas lehti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä usein vaihtelen lehtitilauksia, niin että kun yks loppuu niin tilaan taas jonkun muun lehden :-) Katotaan jatkanko sit kuitenkin Maku-lehden tilausta vuoden päästä! :-)

      Poista
  2. Ruokalehdet on minunki heikkous. :) Samoin sisustuslehdet. Ite tilasin talvella tuon Glorian ruoka ja viinilehden ja täytyy kyllä kehua sitä! Mie olen tykänny siitä ihan älyttömästi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin, että kerroit aiemmin sun tilanneen tuon lehden :-) Mä aina vilkuilen sitä lehtihyllyssä, näyttää niin houkuttelevilta aina ne kannet! :-)

      Poista
  3. Mulla käy kyllä useasti niin, että kesällä lueskelen monta vuosikertaa erilaisia lehtiä, kun talvella ei mukamas kerkiä, olen suurkuluttaja, mutta tarkka siitä mitä luen. Oikein mukavaa juhannuksen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että täältä löytyy muitakin innokkaita lehtien lueskelijoita! :-) Välillä kun kotona kuulee hieman soraääniä sen suhteen, ettei niitä lehtiä kuulemma tarttis kantaa kotiin niin paljon. Mutta onhan se nyt ihan eri plarata niitä oikeita lehtiä kuin vaikkapa selailla reseptejä netissä, vaikka onhan sekin kivaa. Mutta silti! :D

      Poista
    2. Ihanaa että täältä löytyy muitakin innokkaita lehtien lueskelijoita! :-) Välillä kun kotona kuulee hieman soraääniä sen suhteen, ettei niitä lehtiä kuulemma tarttis kantaa kotiin niin paljon. Mutta onhan se nyt ihan eri plarata niitä oikeita lehtiä kuin vaikkapa selailla reseptejä netissä, vaikka onhan sekin kivaa. Mutta silti! :D

      Poista
  4. Lehtien selailu on oikeesti ehkä paras tapa rentoutua ja to del la kin on oikeutettua kaivautua niihin joulunumeroihin heti kunhan kesän ihanuuksista on päästy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Pitäisköhän meidän perustaa joku lehtienluku-herkuttelukerho! :D♥

      Poista
  5. Oon ite tykästyny ruokalehdistä juuri tuohon Glorian Ruoka&viiniin. Jotenkin aivan todella monipuolinen ja innostava lehti niin alan ammattilaisillekin kuin kotikokkaajille. Ja siis lehdet todellakin on maailman parhautta! <3 Avokkikin aina ihmettelee kun välillä se herkullisen näköinen lehti on tossa olkkarin pöydällä muutamankin päivän ilmestymisen jälkeen, mut sanon aina, et lehti luetaan sitten vasta kun on oikeasti aikaa istua se pari tuntia eikä oo mitään velvollisuuksia mihinkään. Nyt olen töiden puolesta joutunut olemaan aika paljon pois kotoa ja harmittelen aina torstaisin, että voi ei, Kodin kuvalehti on pudonnut luukusta, enkä ole kotona vastaanottamassa ja lukemassa sitä! :D Oodi lehdille tämä kommentti, mutta niin oli postauskin :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, mua houkuttais nyt ihan hirveästi kyllä tilata toi Glorian ruoka&viini kun sitä on paljon kehuttu niin täällä kuin muuallakin :-)

      Heh, kuulostaa tutulta! Just kuuntelin pientä virnuilua siitä että ihan turhaan mä mitään lehtiä ostelen kun sitten ne saattaa lojua tossa olkkarin pöydällä päiviä koskemattomina odottamassa sitä oikeaa lukuhetkeä :-)

      Kiitos kommentista!♥

      Poista
  6. Aah, tuo on niin ihanaa. Rakastan ruokalehtiä. Mulle on tullut Ruoka & viini sekä Maku, tosin nyt peruin ne, kun haluan säästää rahaa. Pahoin kyllä pelkään, että ne tulee kuitenkin kaupasta ostettua. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mäkin välillä lopettelen lehtitilauksia ja sit kuitenkin on pakko ostaa ne kaupasta :D Ja välillä on muuten tosi ärsyttävää, jos joku lehti on ilmestynyt jo kauppaan ja sit pitää vaan odottaa malttamattomana et päivän tai parin päästä se vasta kolahtaa postiluukusta.

      Poista

Kiitos kommentista! ♥