♥ Kanasalaatti hunajamelonilla

Yks kesän parhaimpia juttuja on ehdottomasti vesimeloni ja tuoreet herneet. Mä oon kantanut tän talven aikana innokkaasti pieniä vesimeloneja kotiin ja joka kerta muhun kohdistuu se sama katse. Se katse kysyy Oliko taas järkeä maksaa kuus euroa tollasesta pienestä melonista? Ostaisit niitä vasta kesällä, kun ne on paremman makuisia ja halvempia. Mutta kun en malta odottaa kesään asti! Siksi on pakko vaivihkaa yrittää piilotella meloneja jääkaappiin kaalin tai perunoiden taakse ja ujuttaa niitä varovasti salaattien sekaan. Tällä kertaa kaupan vesimeloni-hylly oli tyhjillään, joten ostin hunajamelonia. Ja mitä kummaa? Hunajameloni ei saanut osakseen sitä vesimelonikatsetta. Eikä muuten cantaloupekaan!
 
Kanasalaatti hunajamelonilla
Jäävuorisalaattia, tuoretta basilikaa, herneenversoja
Pätkä kurkkua
Muutama iso tomaatti
Tummia viinirypäleitä
Iso pala hunajamelonia
Fetajuustoa
Oliiveja
2 broilerin rintafilettä pannulla paistettuna

Päälle loraus hyvää oliiviöljyä,sitruunamehua ja muutama rouhaisu mustapippuria.  

Oi vitsi mä niin odotan kesän mansikka-halloumsalaatteja, torilta ostettuja herneitä ja isoja vesimeloneja. Oon myös alkanut vähän jo miettimään juhannuksen ruokajuttuja ja naurahdin ääneen kun muistin ton kirjoittamani blogin esittelytekstin "Miettii maaliskuussa mitä grillataan juhannuksena." Mutta tottahan se on! Mun velikin on ilmeisesti tulossa silloin suomeen, joten senkin takia odotan juhannusta todella innoissani. Onneksi juhannusta ennen on kuitenkin vappu ja ainakin yhdet syntymäpäivät, saa suunnitella ruokia ja leipoa herkkuja :-)

Ulkona näyttää just siltä että tänään on hyvä päivä loikoilla kotona, keittää pannullinen teetä ja lukea kirjaa. Mä muuten luin eilen melkein yhdeltä istumalta Laura Saven kirjan Paljain jaloin. Todella koskettava teos. Ollaan menossa myöhemmin iltapäivällä syömään katkarapu-avokadopastaa mun porukoille, mut sitä ennen taidan aloittaa toisen kirjastosta lainaamani kirjan. Leppoisaa sunnuntaita!

14 kommenttia

  1. Herkullista salaattia! Ja hei, kyllä se juhannus on ihan kohta kohillaan :))

    Meillä oli eilen sadepäivä, tänään aurinko paistaa kauniisti... joten ulos päin :)

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on ollut sateista sekä eilen että tänään. Saa pyyhkiä kuraisia tassuja monta kertaa päivässä. Jospa sitä aurinkoa saatais vähän tännekin, viimeistään ensi viikolla :-)

      Poista
  2. Kiva kuulla et joku muukin miettii jo juhannuksen tarjottavia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh! Mä en meinannut ensin edes kirjoittaa koko juhannuksesta :D Ajattelin että oon ihan kahjo näiden suunnitelmieni kanssa! Mutta onhan se hyvä aloittaa suunnittelu ajoissa ;-)

      Poista
  3. Hunajameloni sopii hyvin kanasalaattiin, tein vähän samanlaista salaattia viime keväänä YO-juhliin.:) Täällä ainakin toinen joka miettii kesätarjottavia jo.. Eilen illalla haaveilin jo mökkijuhannuksesta ja nuotiolla paistetuista makkaroista ja vaahtokarkeista. Onneksi kesä tulee ihan kohta! Tänä talvena sitä on jotenkin odottanut erityisen paljon.:) Yhtään ei auta se, etä selailen ihania kesäkuvia ja muistelen kaikkia ihania herkkuja viime kesältä.;)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja salaatti kuulostaa superhyvältä! :)

    VastaaPoista
  5. Vastavierailulla!

    Herkullisen näköinen salaatti!

    VastaaPoista
  6. No nyt tuli tarve saada mansikka-halloumisalaattia :) Ja ihania kuvia hunajakanasalaatista, näyttää ihanan herkulliselta.

    VastaaPoista
  7. Herkullinen ja ruokaisa salaatti!:) Olisi se hienoa, kun alkaisi jo saamaan kaikkea tuoretta kotimaista, ja omastakin maasta kaikenlaista satoa. Minä aloin vasta eilen miettimään vappuruokia, ja toiset jo kovin suunnittelevat juhannusta.;D

    VastaaPoista
  8. Hei. Sinulle on leikkimielinen haaste blogissani.
    www.hopealusikkapuussa.blogspot.com
    -Marianne :)

    VastaaPoista
  9. Näyttääpä muuten tosi hyvältä! Voit vitsit...tuoreet herneet...niitä odottelen minäkin!!! =)

    VastaaPoista
  10. Löysin blogiisi sattumalta ja jäin tutkailemaan, näyttää oikein kivalle ja aion tulla uudestaankin. Ihanan näköinen ja kuuloinen on tämä salaatti, ja wau mitä kuvilla leikittelyä!

    VastaaPoista
  11. No NAM mitä salaattia!! Söisin tuon ahmien! Onpa sulla kiva blogi! Tykkään ulkonäöstä, upeista kuvista ja herttaisesta kirjoittajastaan :) Tykkäisin myös mielelläni kierrellä kirppareita ja etsiä esim. vanhoja, kivoja esineitä. Aika harvoin vaan tulee päästyä. Mutta kun pääsen, niin mä niin nautin :D Mutta siis, paljon mahtavia reseptejä täällä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥