SINIHOMEJUUSTOTIKUT

Ihmeellinen flunssa jaksaa sitkeästi pitää mut sängyn pohjalla, olo on välillä jo paljon parempi ja sitten taas tekee mieli vaan makoilla peiton alla silmät kiinni kun päätä särkee niiiin paljon. Tänään tulee tärkeä lätkämatsi ja meillä on tapana tehdä jotain pientä syötävää aina pelien kanssa. Nämä juustoiset tikut palasivat mieleeni miettiessäni helppoa, nopeaa ja suolaista naposteltavaa. Tarjoilin tikkuja syntymäpäivilläni viime syksynä ja katosivat kyllä nopeasti parempiin suihin :-)


SINIHOMEJUUSTOTIKUT
Valmiita lehtitaikinalevyjä
Sinihomejuustomurua
Kananmuna voiteluun

1. Sulata haluamasi määrä lehtitaikinalevyjä, leikkaa levyistä noin sormen paksuisia suikaleita.
2. Voitele taikinasuikaleet kananmunalla ja painele taikinapalaa voideltu puoli alaspäin homejuustomurussa.
3. Kiepauta taikinapala keskeltä kerran ympäri ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tikut voi laittaa pellille melko tiiviisti, mutta jätä kuitenkin vähän tilaa kohoamista varten :-)
4. Paista +200 asteessa 8-10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
5. Sopii naposteltavaksi sellaisenaan, juhliin ja illanistujaisiin tarjoiltavaksi, kuuman keiton kaveriksi tai piknik-evääksi!


Näihin voi käyttää sinihomejuuston tilalle myös esimerkiksi raastettua emmental-juustoa tai parmesaania. Kivan näköisiä tulee myös, jos ripottelee pinnalle hieman unikon- tai seesaminsiemeniä. Nyt mä keitän toisen mukillisen inkivääriteetä ja luen hetken kirjastosta lainaamaani kirjaa. Kirja vaikuttaa tosi hyvältä ja ainut este sen lukemiselle onkin ollut tää inhottava päänsärky, joka tuntuu silmissä asti. Toivottavasti viikonlopuksi olisin kunnossa niin voisi keksiä jotain kivaa tekemistä!
Mukavaa keskiviikkoa ja herkullisia naposteluhetkiä! ;-)

15 kommenttia

  1. Näitä täytyykin kokeilla pikapuoliin :D

    VastaaPoista
  2. Pikaista paranemista! Meillä kolme neljästä potee flunssaa, mutta mä oon toistaiseksi välttynyt moiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Flunssaa onkin ilmeisesti taas liikkeellä vähän joka puolella :( Pitäis vaan nyt yrittää levätä eikä olla heti hosumassa jossain kun on edes vähän parempi olo. Se nimittäin kostautuu aina ja nyt taas tuntuu, että olo on pahempi kuin pari päivää sitten.

      Poista
  3. En yhtään ihmettele, että katosivat nopeasti! Niin herkullisilta ne näyttävät!!

    VastaaPoista
  4. Tosi herkullisen näköisiä ja varmasti hyviä ja sinä otat tosi ihania ja pirteitä kuvia herkuista aina :). Edellisen postauksesi kanelisydämiä aioin tehdä kyllä pääsiäiseksi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos piristävästä kommentista! :-) Mun olisi tarkoitus tehdä sitruunaisia pikkusydämiä, mutta en löydä sitä pikkuleipämuottia mistään!! Pakko jatkaa siis etsintöjä..

      Poista
  5. Oi ompa hyvännäkösiä herkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyl tosi hyviä ja kivoja senkin takia, että makuja voi vaihdella mielensä mukaan :-)

      Poista
  6. Ah, mitä ihanuuksia massuhemmotteluun täältä taas löytyykään. Pitää taas kokeilla itselle. Kiitos näistä makunautinnoista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥