kotiliesi

18. tammikuuta 2013

♥ Ruisburgerit

Nää ruishampurilaiset on oikeesti niiiin hyviä! Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan, mulla on nyt jääkaapissa paketti tofua ja sitä ajattelin laittaa seuravaks kun tehdään näitä. Kana-pesto-mozzarella-tomaatti yhdistelmä on pyörinyt mielessäni ja sitäkin tekis mieli kokeilla. Aion myös haastaa itseni joku viikonloppu ja leipoa itse ruis-sämpylöitä näitä varten :-)


Ruis-hampparit
Ruisleipää paahdettuna
Salaattia
Tomaattia
Punasipulia
Juustoa
Naudan jauhelihasta paistettu pihvi, mausteena suola ja pippuri (400g saa 4 pihviä)
Ananasta (kuumenna pienessä kattilassa loraus balsamicosiirappia ja ananakset, tulee tosi hyviä!)
Itse tehtyä tai kaupan valmista valkosipulimajoneesia 

Ruishampparit on täyttäviä ja ite jaksoin just syödä yhden. Toisella kokkauskerralla tehtiin näiden kans bataattiranskalaisia, jotka sopi burgerien seuraksi todella hyvin ja oli kivaa vaihtelua tavallisiin ranskalaisiin. Kokeilin myös laittaa noi  punasipulit kattilaan ananaksen ja balsamicosiirapin kanssa. Ananakset oli superhyviä ja punasipulistakin tykkäsin enemmän noin kuin raakana. Ja tosiaan noiden balsamicoananaksien valmistamiseen menee vain muutama minuutti, kuumentaa vain siirappia hetken kattilassa ja heittää ananakset sekaan :-)



Kannattaa ehdottomasti kokkailla ruisburgereita niiden perinteisten hampurilaisten sijaan. Nää on todella helppotekoisia ja valmistuu nopeasti, joten ei kun herkuttelemaan! ;-) HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!

12 kommenttia :

  1. Ruisleipä on hyvää ja siitä saa herkulliset hampparit :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Usein sitä tulee silti tehtyä hampparitkin niihin vehnäsämpylöihin, paitsi ei ehkä enää :-D Kiitos ja samoin!

      Poista
  2. Namm!!! Teeks mulle sit lihasta pihvin ku syöt noita tofuversioita?:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, en tee! Saat tofuburgereita. Niist tulee oikeesti super hyviä!!♥

      Poista
  3. Juuri söin välipalaksi ruisleipiä tomaatilla, mozzarellalla ja basilikalla. Ruishamppareita täytyy kokeilla lähiaikoina.:) Noi balsamico-ananakset on kyllä piste iin päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nam! :-) Joo, tein ne oikeestaan vähän vahingossa kun teki mieli kokeilla ananaksille jotain uutta ja sit noi olikin niin herkkua et olis voinu olla enemmänkin :-)

      Poista
  4. Pitää sitten vielä katella näin herkullisia kuvia ja paikassa jossa ei ole ruokaa. Ruispurilaiset ovat ihan parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta! Usein sitä tulee nälkäisenä selailtua kaikkia ruokakuvia ja herkkublogeja :-D Niin ovat!

      Poista
  5. Tätä täytyy kokeilla :), herkullisen näköistä !

    VastaaPoista
  6. Sulle olis haaste mun blogissa! :)
    Stayfitwithj.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Ruishampparit on täälläkin välillä nopea pelastus päivälliseksi. Nuo ananaslisukkeet pitää ehdottomasti testata. Mullakin olisi blogissani sulle haastetta:)

    VastaaPoista
  8. Itse tehdyt hampparit on ylipäänsä todella hyviä. Niiden jälkeen ei hese tai mäkkisafka maistu miltään :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥