♥ Tiramisu

Tiramisu on perinteinen Italialainen jälkiruoka, joka tuntuu olevan kestosuosikki myös meidän lähipiirin kesken. Tai ainakin tää on se kakku, jota useimmiten tilataan ja pyydetään erilaisiin juhliin, niin kuin nytkin. Mun oli tarkoitus panostaa hieman enemmän tuohon koristeluun, mut tää flunssa on vienyt sen verran voimia ettei suklaakoristeiden teosta tullut mitään. Onneksi äidin mielestä oli pääasia, että kakku maistuisi yhtä hyvältä kuin aina ennenkin - koristeluista viis ;-)


Kakku on tehty irtopohjavuokaan, jonka pohjalle pingotin ensin leivinpaperia ja sen päälle laitoin pienen pyöreän kakkupahvialustan. Vuoka on sen verran pieni, että keksejä ei mene ihan koko pakettia.

Tiramisu (Ø18cm irtopohjavuoka)
1pkt savoiardi-keksejä
500g mascarpone-juustoa
2 munanvalkuaista
2tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
1-2dl vahvaa kahvia
0,5dl kahvilikööriä tai maun mukaan ;-)
1rkl appelsiinimehua

1. Aloita valmistamalla keksien kostuke keittämällä mukillinen vahvaa kahvia. Sekoita kahvin joukkoon tilkka appelsiinimehua, kahvilikööriä ja 1tl vaniljasokeria.
2. Notkista mascarpone erillisessä kipossa nuolijan avulla. Sekoita joukkoon 1tl vaniljasokeria ja 1dl tomusokeria.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti nostellen mascarponen kanssa.
4. Asettele keksit kakkuvuoan pohjalle. Paloittele jäljelle jääviin rakoihin pienempiä keksipaloja. Kostuta keksit kahviseoksella ainakin kahteen kertaan. Avuksi sopii hyvin lusikka tai pullasuti.
5. Kaada puolet juustotäytteestä hyvin kostutettujen keksien päälle. Tee toinen kerros samalla tavalle, eli asettele keksejä juustotäytteen päälle, kostuta ja kaada loput täytteestä keksien päälle. Tasoita pinta lusikan avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
6. Irrota tiramisu kakkuvuoasta ja sihtaa päälle tummaa kaakaojauhetta.


Just tuli puhelinsoitto, että tiramisu oli kuulemma maistunut kaikille ja reseptiäkin pyydeltiin. Mua jäi niin häiritsemään kun olisin halunnut tehdä tohon sellaisen suklaareunuksen, mutta se olis ollut hankala pakata ja kuljettaa reunuksen kanssa. Meillä jäi nyt viikonloppuna kahdet syntymäpäivät väliin tän flunssan takia, lepäillessä menee siis tääkin päivä. Tarkoitus olisi kokkailla jotain herkkuruokaa kasviksista, munanuudeleista ja katkaravuista. Joukkoon tietty paljon valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja muita mausteita, jospa tää flunssa lähtis niillä :-)

Tosi kivaa muuten, kun jaksatte kommentoida niin ahkerasti tänne. Teidän kommenteista tulee aina niin hyvä mieli. Mukavaa ja leppoisaa sunnuntaita teille kaikille! :-)

13 kommenttia

  1. Oi, näyttääpä hyvälle! Mä en ole varmaan kymmeneen vuoteen tehnyt tiramisua, jokohan olis aika! ;)

    VastaaPoista
  2. Oi ihana! Tätä on ihan pakko päästä kokeilemaan! <3

    VastaaPoista
  3. Tiramisu on vaan niin ihanaa! Kiitos vielä tätäkin kautta ihanalle leipojalleni! <3 Eräs herkuttelija tosiaan pyysi reseptiä ja kertoi kyllä ennenkin syöneensä Tiramisua, muttei näin hyvää! ;)-Ä

    VastaaPoista
  4. Ihan älyttömän herkun näköinen ! Mä en ole KOSKAAN tehnyt tiramisua mutta nyt piti ottaa ihan ylös tämä, että saan tehtyä.. eilen jo hiplasin noita keksejä kaupassa sattumalta :)

    VastaaPoista
  5. Voi mitä herrrkkua! Täytyypä napata resepti talteen, juuri sopivan kokoinen vuokakin sattuu kaapista löytymään. :)

    PS. Nyt on joulukausi vähän niin kuin avattu: käväisin Silakkamarkkinoilla pyörähtämässä ja ostin sormia & mieltä lämmittämään mukillisen ihanan mausteista glögiä ja piparkakun. Maistui tosi hyvältä pitkästä aikaa, tipe-tipe-tip-tap! :D

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Kuola valuu. Tiramisu on niin hyvää! :)

    VastaaPoista
  8. Kiva, kun jätit kommentin blogiini, niin löysin tieni tänne herkkumaailmaan :) Klik, klik, tavataan jatkossakin täällä. Mukavaa viikkoa ja haleja SisustEllenistä ♥

    VastaaPoista
  9. Olet kiva, siksipä toivoisin siulta kivojen asioitten listaa jos vain ehdit! :) http://viidentahdenmetsa.blogspot.fi/2012/10/och-fran-nu-ska-jag-tala-bara-pa.html

    VastaaPoista
  10. Toivottavasti siellä aletaan jo tervehtyä flunssasta! On kyllä ihanan näköinen tiramisu, ja koristelu on kaunis, yksinkertaisenakin! :)

    VastaaPoista
  11. Jaiks, oon ihan mahoton tiramisufriikki! Tuommoinen kakkunen sitä pitää ensi kerralla värkätä. Herkun näköinen.

    VastaaPoista
  12. Tiramisú on minun lempijälkiruoka! Italiassa äitini aina teki tiramisún syntymäpäväni juhliin, mmmm ihana!
    Mutta itse aina käytän kuvia keksiä Savoiardien tilalla koska Savoiardit tulevat lutteroiksi. Ja oman resepti on hieman erilainen kuin sinun, en laita appelsiinimehua :P

    VastaaPoista
  13. Voi kuola mikä kuvakin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥