FETA-PAPRIKAMUFFINIT

Oon mä sentään jotain saanut aikaiseksi töiden lisäksi! Jotenkin oon vaan ollut ihan superväsynyt iltaisin ja oikea rannekin taas oikkuilee, niin ei ole tullut keittiössäkään häärättyä normaaliin tahtiin. Muffineista yli puolet katosi supernopeasti, mut onneksi kerkesin ottaa muutaman sivuun vaikka evääksi asti eivät riittäneetkään. Nää pysyy pari päivää ihanan mehevinä, mut kannattaa lämmittää vaikka hetki mikrossa jos jää seuraavaksi päiväksi. Just aamulla söin yhden vaniljatee-kupillisen kanssa, jota sisko toi tuliaisiksi prahasta. Tähän aikaan vuodesta tulee kyllä lämmitettyä mooonta kupillista teetä tai kuumaa kaakaota. Mun pitääkin laittaa mun herkullisia kaakao-reseptejä tänne :-)

  
Feta-paprikamuffinit 12kpl
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2dl maitoa
50g voita
1dl juustoraastetta
1 paprika
150-200g fetajuustoa
1tl suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
chiliä
öljyä
unikonsiemeniä

1. Pilko paprika pieniksi paloiksi. Käytin tähän palat punaista, vihreää ja keltaista paprikaa suunnilleen yhden ison paprikan verran. Paista paprikat pannulla pienessä tilkassa öljyä, mausta mielesi mukaan esimerkiksi chilillä, mustapippurilla ja suolalla.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauho, leivinjauhe ja suola.
3. Lisää joukkoon juustoraaste, kananmunat, maito ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Taikinaa ei siis vatkata ollenkaan, puulastalla tai nuolijalla varovasti sekoittaminen riittää.
4. Murustele fetajuusto ja lisää siitä noin puolet jäähtyneiden paprikoiden kanssa taikinan sekaan.
5. Annostele taikina muffinivuokiin, murustele loput fetajuustot muffinien päälle ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
6. Paista +200 asteessa noin 20 minuuttia.


Viime viikonloppuna oli niin paljon tohinaa, että tää viikonloppu menee kyllä ihan rentoillessa. Poikaystävä lähti just hakemaan apteekista lääkärin määräämiä lääkkeitä rannetta varten. Maunolla on haava tassussa ja ollaan nyt hoidettu sitä ihan kotikonstein, toivottavasti paranee pian! Mutta nyt viikonloppu jatkukoon höyryävän glögimukillisen, pipareiden, päärynöiden ja sinihomejuuston kera. Mukavaa lauantaipäivää! :-)

9 kommenttia

  1. Kiitos taas ohjeesta, kuulostavat todella hyviltä! Ja kaakao-ohjeet kelpaa mulle :)
    Mukavaa lauantaita ja toivottavasti ranne paranee pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä nämä olivatkin! Kivaa vaihtelua tehdä välillä näitä suolaisia muffineja :-)

      Poista
  2. Näitä muffineja on pakko kokeilla!! Kiitos kun jaksat ja viitsit laittaa aina reseptejä tarjolle. Kuvatkin on ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :-) Yritän aina kirjoitella itselleni muistiin näitä reseptejä keittiössä hääräillessäni, muuten en enää itsekään muistaisi mitä kaikkea ruokiin ja leivonnaisiin on tullut laitettua :-D

      Poista
  3. Oi kuulostaa ja näyttää herkulliselta! <3
    Tuli nälkä! :-)

    VastaaPoista
  4. En ole fetajuusto fania, mutta tämä pitää kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä toi fetajuusto maistui mun mielestä tosi herkulta :-) Sopi hyvin paprikoiden kanssa!

      Poista
  5. Viime viikolla näitä leivoin ja oli kyllä niiiiiiin niiiiiin hyviä! Mmmmm... taas tuli ihan vesikielelle... pitäisköhän leipoa uus satsi? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥