♥ Saksanpähkinä-banaanikakku kinuskikuorrutteella

Viikonloppu tulossa, koti siivottu ja ruokaostokset tehty. Pimenevän syysillan hämyssä on ihan parasta häärätä keittiössä toisessa kädessä viinilasi ja toisessa desimitta. Innostuin kokkailemaan superhyvää mausteista kasvisriisiä, broileria ja jälkkäriksi leivoin vielä herkullisen keikauskakun. Pähkinät oli oikeasti tarkoitettu yhteen salaattiin ja banaanitkin oli ihan vain välipalaksi, mutta idean saatuani tätä oli pakko kokeilla. Ohje on melkein sama kuin tässä kinuski-omenakeikauskakussa. Lämmin valuva kinuski, pehmenneet banaanisiivut sekä rapeat karamellisoituneet pähkinät toimivat tosi hyvin yhteen ja makeannälkä lähtee taatusti! :-)

Saksanpähkinä-banaanikakku kinuskikuorrutteella
Kinuski:
2dl kermaa
2dl fariinisokeria

Täyte:
2 banaania
saksanpähkinöitä

Kakkupohja:
3 munaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
100g voita

1. Keittele ensin kinuski kuumentamalla kerma ja fariinisokeri pannulla. Sekoittele kinuskia ja anna sen kuplia kunnolla 10-15min. Kaada valmis kinuski voideltuun (leikkasin vuokaan myös pyöreän palan leivinpaperia) kakkuvuokaan odottamaan taikinan valmistumista.
2. Vatkaa kakkupohjaan tulevat munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sulatettu voi varovasti sekoitellen.
3. Asettele saksanpähkinät ja pilkotut banaanit kinuskin sekaan, kaada päälle taikina ja paista uunissa +180 asteessa 30-40min. Peitä kakku foliolla, jos se näyttää tummuvan liikaa. Kumoa valmis kakku varovasti tarjoilualustalle.
4. Kakku on parhaimmillaan kun kuuma kinuski valuu kakkupalan reunoja pitkin lautaselle, eli melkein heti uunista tultuaan. Kannattaa siis lämmittää seuraavana päivänä vaikka hetki mikrossa ;-) Tarjoile vaniljajäätelön tai kylmän maitolasin kera!

Nyt Maunon kanssa kävelylle raikkaaseen syysilmaan, kuppi teetä ja sit olis tarkoitus kokkailla tän päivän ruoka lisäämällä eiliseltä jääneeseen kasvisriisiin ainakin tofua ja parsakaalia :-)

14 kommenttia

  1. Mehevän näköistä...slurpsis!! :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Tää oli kyllä herkullista! Tänään lämmitettiin kakkupaloja hetki mikrossa ja oi nam, ehdottomasti parempaa niin kuin jääkaappikylmänä :-)

      Poista
  3. Oi, ihana kakku! Harmi, etten voi syödä pähkinöitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli mieleen, että pähkinäthän voisi korvata vaikka kaurahiutaleilla. Ei se tietty sama oo, mutta olis varmaan hyvää niinkin :-)

      Poista
  4. Nam, taidan tehdä itekin on niin herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  5. Nam, taivaallisen näköistä. Kinuski, pähkinä ja banaanit sopivat täydellisesti yhteen;)

    VastaaPoista
  6. että voikin näyttää herkulliselta ♥ tätä on pakko kokeilla kun makeanhimo yllättää! ja ei ees kuullosta kovin vaikeatekoiselta että varmaan tumpelompikin onnistuu :)

    VastaaPoista
  7. Oi voi voi, nyt Luumukka vähän ÄKKIÄ pois täältä herkkublogista kuolaamasta! Sulla on todella kauniit kuvat myös, mahdat kuvailla aika järeällä tykillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Kunpa olisikin järeät kuvausvälineet, mutta tosiassa kuvaan niin tavallisella digikameralla kuin olla ja voi :-D Välillä käytän vanhaa järjestelmäkameraa, mutta epäilen sen olevan sisältä täynnä vehnäjauhoja.. se ei tarkenna oikein kunnolla. Joten kuvailen sitten fiiliksen mukaan joko noilla tai puhelimen kameralla. Haaveena tosin olisi joku hieno kamera, mutta en ole raaskinut vielä hommata sellaista!

      Poista
  8. oih kyllä on herkullisen näköistä ai että! oon jo kauan halunnut leipoa jotain banaanikakkua kinuski tai tosca extran kanssa.. :-) pitäis vaan löytää paikka mihin tehdä, kun en kotona kahden ihmisen syötäväksi viitsi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥