kotiliesi

6. elokuuta 2012

♥ Marmoroitu mansikkajuustokakku

Viikonloppu oli aurinkoinen ja vietimmekin sen melkein kokonaan ulkona. Söimme synttärilounaaksi isot annokset broileri-vuohenjuustosalaattia valkosipulileipien kera. Jälkkäriksi olin tehnyt tätä herkullista juustokakkua, josta jäi syötävää vielä seuraavallekin päivälle.

Marmoroitu mansikkajuustokakku (vuoka Ø24cm)
Pohja:
50g voita
25g sokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
100g vehnäjauhoja

1. Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri.
2. Pyöritä taikina palloksi ja kaulitse siitä noin 4mm paksuinen levy. Leikkaa veitsen avulla taikinasta irtopohjavuoan kokoinen pala ja painele takina vuoan pohjalle. Painele taikinaan haarukalla muutamia reikiä.
3. Paista +175 asteessa 8-10 minuuttia. Pohjan ei ole tarkoitus kypsyä kokonaan tässä vaiheessa.

Mansikkasose:
400g pakastemansikoita 
40g sokeria
4tl sitruunamehua
2tl maissitärkkelystä

Ohjeesta tulee aika iso määrä sosetta ja sitä jäikin hieman yli kakkua tehdessä. Eli pienempikin määrä riittää kakkua varten!

1. Keittele mansikoita sokerin ja sitruunamehun kanssa kattilassa. Kun mansikat ovat pehmenneet kunnolla, soseuta ne tasaiseksi haarukalla tai sauvasekoittimella.
2. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja keittele seosta kunnes siitä tulee hieman paksumpaa.
3. Anna jäähtyä kulhossa sen aikaa kun teet juustokakkumassan.

Juustokakkumassa:
600g maustamatonta tuorejuustoa
150g ranskankermaa
2dl vispikermaa
120g sokeria
2 munaa
3tl sitruunamehua
40g maissitärkkelystä
2tl vanilja-aromia

1. Notkista tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat, sitruunamehu sekä vanilja-aromi ja sekoita tasaiseksi.
2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita se juustomassaan. Kaada noin puolet täytteestä esipaistetun pohjan päälle.
3. Tiputtele juustomassan päälle mansikkasosetta lusikalla ja tee pintaan haluamiasi kuvioita ohuella tikulla tai lusikan avulla.
4. Lisää loput juustotäytteestä kuvioidun pinnan päälle ja tee uudestaan samanlaisia kuvioita mansikkasoseen ja tikun avulla.
5. Paista kakkua +175 asteessa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte on lähes kokonaan hyytynyt. Kakku saa jäädä paiston jälkeen keskeltä hieman löysemmäksi. Kakun voi peittää paiston lopussa foliolla, jotta se ei tummu liikaa.
8. Jäähdytä juustokakku hyvin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Tänään oon häärännyt ja vaihdellut huonekaluja olohuoneen, eteisen ja vierashuoneen välillä. Tuli kivan avaraa ja jotenkin tilavampaa. Sain samalla kerättyä taas lisää tavaraa kirpparia varten ja hintalaputkin on hankittu. Nyt pitäis enää varata pöytä ja hinnoitella tuotteet. Asia joka on pitänyt tehdä jo viimeisen parin vuoden ajan.. hups!

10 kommenttia :

  1. Osaakin olla herkullisen näköinen juustokakku:-)
    Ps.minäkin muutin bloggeriin!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvälle! :p

    VastaaPoista
  3. Juku tämähän vaikuttaa herkulliselta ohjeelta, täytyy laittaa talteen. Tykkään kokeilla aina uusia juustokakkuja, sellaisia joissa ei ole liivatetta :D

    VastaaPoista
  4. Voi mitä herkkua!! Näyttää kyllä ihan mielettömän hyvältä!! Komea kakku!!

    VastaaPoista
  5. Hienon näköinen, eikä aineksissakaan ole moittimista!:)

    VastaaPoista
  6. Onpa kiva idea. Näyttävä ja erilainen juustokakku! :)
    Tosi mukava päivä teillä ollut, ihanat synttärit.
    Tuo salaatti on kyllä kanssa niin herkkua :P

    VastaaPoista
  7. Nams, näyttääpä todella herkulliselta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥