WONDERFUL WEEKEND

Viime viikonloppu oli kyllä paras pitkiin aikoihin. Talon täytti parhaimmillaan yhdeksän ihmistä ja neljä koiraa. Olin vastuussa lauantai-illan ruokapuolesta ja niiden parissa hääräilinkin sitten koko perjantain valmistellen taikinoita, kakkua ja macaron-leivoksia. Lauantaina tehtiin yhdessä jättikulhollinen salaattia, tsatsiki ja kattaus.


Tein pienen menu-kyltin erityisesti tsekkiläistä vierastamme varten. Oli niin ihanaa nähdä pitkästä aikaa!


Salaatti sisälsi: rucolaa ja muutamaa erilaista salaattimixiä, kurkkua, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, cantaloupe-melonia ja mozzarella-juustoa. Lisäksi loraus oliiviöljyä, sitruunamehua ja mustapippuria. Kanan rintafileet paistettiin ja maustettiin kunnolla sekä tarjoiltiin pilkottuina erilliseltä lautaselta.


Aurinkokuivatuilla tomaateilla, tuoreella timjamilla sekä sormisuolalla maustettu focaccia onnistui paremmin kuin koskaan. Tämän lisäksi tein myös toisen pellillisen, jossa tomaattien tilalla oli valkosipulia.


Jälkkäriksi mango-passion juustokakkua ja macaron-leivoksia, joista en saanut otettua siinä hötäkässä yhtäkään kuvaa.


Sunnuntaina söimme pastaa, joka oli varmasti parhaimpia ikinä syömiäni ruokia. Nam! Lisukkeena superherkullista kesäkurpitsaa sekä munakoisia. En ole koskaan erityisemmin välittänyt kummastakaan (paitsi kesäkurpitsasta grillattuna ja munakoisosta moussakassa.) Nämä olivat kuitenkin niin herkullisia, että mun on pakko opetella tekemään itse samanlaisia.


Sunnuntai-iltana oli aika tulla takaisin omaan kotiin ja tuli heti kamala ikävä kaikkia ihania! Onneksi näemme taas samalla porukalla viimeistään kesällä. Ja ehkä mekin päästään vielä käymää Prahassa, jolloin mun on pakko päästä niille paljon puhutuille kirpputoreille sekä ravintoloihin, kahviloihin ja pikkuruisiin ruokakauppoihin joissa ystävälliset myyjät myyvät viiniä, tuoreita hedelmiä ja muita edullisia ruokatarvikkeita. Iltaisin voitaisiin kävellä mukulakivikaduilla ja nauttia virvokkeita kuppiloissa - sekä silitellä koiria jotka saavat kulkea vapaina kaupungissa.

Mauno voi jo paljon paremmin ja kävelee esimerkiksi rappuset ylös ihan normaalisti. Kipulääkkeistä on ollut selvästi apua, mikä on ollut ihana huomata. Tosin omaan yläsänkyynsä ei hyppää vieläkään ja se tarkoittaa, että jalka on edelleen kipeä. Sillä yläsänky taitaa olla Maukusterin mielestä paras paikka maailmassa!

9 kommenttia

  1. Herkullisen näköisiä tarjoomuksia :) Kunnioitan suuresti ihmisiä jotka viitsivät nähdä vaivaa ruokansa eteen, minä en kuulu heihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :-) Meillä kyllä jaksetaan panostaa ruoanlaittoon! Yhdessä kokkaaminen/leipominen ja menujen suunnittelu on ihan parasta :-)

      Poista
  2. Nam, aivan mahtavan näköisiä herkkuja! Ja tuo menu-kyltti näyttää myös kivalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Kiitos! :-) Löysin muutaman tuollaisen kehyksen kirpputorilta ja tiesin heti mihin tulen niitä käyttämään :-)

      Poista
  3. Voi että miten ihanan näköisiä ruokia taas <3

    Ps. tässä sulle hieman tunnustusta: http://mukillinenmaitokahvia.blogspot.com/2012/03/ensimmainen-blogipalkinto.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja tunnustuksesta myös! :-) Täytyypä alkaa miettimään tuota tehtävänantoa :-D

      Poista
  4. Herkullisen kuuloinen menu, namskis... ihan mun lemppareita kaikki :)Osaat vielä kuvatakin niin upeita kuvia! Ihana blogi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥